frezyderm, Nega kože, skin care, sun cream

Frezyderm – a miracle or a hoax?

frezyderm-velvet-technology-sunscreen

Če si v zadnjih nekaj mesecih brala mnenja uporabnic o Frezydermu, si lahko (tako kot sem jaz) ugotovila, da se delijo na dva popolnoma nasprotna pola: ene ga totalno obožujejo in ne morejo brez njega, ta druge pa udrihajo po njem s vso silo.

Kaj je zdaj tu res?
If you have read any opinion about Frezyderm in the last few months you could figure out (like I did) that they divide into two oposite poles: one adore it and can’t live without Frezyderm and the others are just critisizing it.
What is the truth?

frezyderm-velvet-technology-sunscreen

 

Sama sem testirala dva izdelka iz linije Velvet, secon skin – sončno kremo za obraz in obarvano sončno kremo za obraz. Obe sem testirala celo poletje – in oba izdelka tudi porabila. In zdaj je končno prišel čas, da ti zaupam svoje mnenje! Če me spremljaš že nekaj časa, potem veš, da je moja koža v totalnem kaosu in da se mi, če mi kaj ne ustreza, to hitro pozna tudi na koži. Za to se vsakega takega testiranja lotim, sicer z veseljem, ampak previdno. Pa da ti najprej predstavim oba izdelka.
I tested two products from Velvet, secon skin line – sunscreen for face and coloured sunscreen for face. I’ve tested both troughout the summer – and I actually used both products up! The time has finally come for me to tell you what I think about them. If you are following me for a while, you already know my skin is a total chaos and if something doesn’t suit me, it is immediatelly visible on my skin. That is why I start each testing with care (and joy, of course). Let me introduce you to both products.

frezyderm-velvet-technology-sunscreen

 

FREZYDERM VELVET, OBARVANA SONČNA KREMA ZA OBRAZ – ZF 50+
Izdelek, ki me je navdušil – vendar ne v funkciji sončne kreme, temveč v funkciji obarvane kreme za obraz. Lepo poenoti ten in je zagotovo super podlaga. Pri količini, ki sem jo jaz nanesla, se je tudi lepo zlila z mojo barvo polti, ne vem pa, kako bi se obnesla pri priporočeni količini nanosa, mislim pa si, da bi je bilo v tem primeru absolutno preveč in občutek na koži ne bi bil več tako prijeten. (Če še ne veš, kreme za sončenje za obraz moraš nanesti nekje dva prsta, da dosežeš željen faktor) Zagotovo je to izdelek, ki sem ga z veseljem porabila do konca in ki mi bo ostal v dobrem spominu. Z mano je hodil tudi na potovanja in me tudi tam ni razočaral – sem pa ga uporabljala v kombinaciji s kremo za sončenje. Velik plus dajem faktorju 50+.
FREZYDERM SUN SCREEN COLOR VELVET FACE SPF 50+
A product that blew me away – but not in a sunscreen kind of way, but as a coloured cream kind of way. It make my complexion look very good and it is a great foundation. The amount I applied also greatly adopted to my skin tone, but I am not really sure what would happen if you’d apply the amount necessary to achieve the written protection, but I think it would be too much. (If you haven’t known by now, to achieve the written SPF you should apply two fingers of cream on your face) This is absolutely a product I was happy to use and it will stay in great memory. I also took it on my travels with me and I wasn’t dissapointed – but mostly I used it with a sunscreen. I give a big plus to 50+ SPF.-

 

frezyderm-velvet-technology-sunscreen

 

FREZYDERM VELVET, SONČNA KREMA ZA OBRAZ – ZF 50+
Naj takoj povem, da je ta zadeva totalno silikonska. Na obrazu ustvari plast in zna biti za koga moteča. Meni je čisto okej, me ne moti, na obrazu je sploh nisem čutila in mi tudi ni zapacala kože – ji štejem v plus. Kar pa me je občasno malenkost zmotilo, je dejstvo, da je tu in tam, ko sem se potila, našla pot do mojih oči in so me te grozno pekle. Je pa odlična kot primer za pod ličila. Tudi tukaj vidim problem zadostnega nanosa, mi je pa res všeč, ker ni bela in za to ne pušča belih sledi. Je namreč brezbarvna in gelaste strukture.
FREZYDERM SUN SCREEN VELVET FACE SPF 50+
Let me tell you from the start, this thing is a silicon bomb. It creates a layer on your face and it could bother someone. I find it okay, I don’t feel it on my face and it didn’t to anything bad for my skin – a plus from me. The only thing that bothered me a little was the fact that sometimes when I was sweating it came to my eyes and it burned. But it is great under make up. Here also could be a problem apllying it enough, but it isn’t white so it doesn’t leave a white trace. It’s see trough and gel-like.

frezyderm-velvet-technology-sunscreen

 

Moja najljubša uporaba pa je kombinacija obeh skupaj. Odlično se namreč dopolnjujeta in ustvari videz čudovite kože – sončna krema za obraz kot primer in obarvana sončna krema za obraz kot podlaga. V bistvu je ta kombinacija z mano preživela celotno poletje in ne samo, da je izgledalo čudovito, tudi sonce me ni ožgalo. (Sem pa na plaži, ko sem se kopala, itd. uporabila Nivea sončno kremo za obraz, mnenje TUKAJ.) Moja koža je tudi kombinacijo zelo dobro prenašala in se mi ni uprla s kakšnimi izbruhi mozoljev ali suhe kože.
My favourite way of using them is together. They complement each other and give your skin such a great look – the sunscreen as a base and color sunscreen as foundation. This combination was with me the whole summer and my skin didn’t just look good, I also never had any problems with sun burning me. (But I did use another sunscreen when on the beach or bathing – Nivea, review HERE.) My skin also liked this combination and never once did I have any outbreakes or patches of dry skin.

frezyderm-velvet-technology-sunscreen

 

Sem zadovoljna z izdelkoma? SEM! 
Bi ju drugo leto ponovno uporabila? BI!
Priporočam uporabo drugim? MOGOČE – če se zavedaš, da nanos ne bo zadostil zaščitnemu faktorju in da ob kakšni resni izpostavljenosti soncu iščeš druge alternative. Če pa iščeš izdelke, ki bi ti čez poletje nudili vsaj nekaj zaščite, ob tem resnično ustvarili videz lepe kože, hkrati pa ti kože ne obtežili in zadušili, potem sta to izdelka zate! 
Am I happy with the products? YES!
Would I use them again next year? YES!
Do I recommend them? MAYBE – If you know the fact that maybe you won’t get the SPF written on the packaging and that you look for other sunscreens when really exposed to the sun. But if you are ooking everyday products for good looking skin that would offer protection, but not weighting your skin down, then this two products are for you!

frezyderm-velvet-technology-sunscreen

 

Xoxo, A.

**this post includes PR products provided for honest review**

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja