Potuj z mano: Top 5: Berlin – znamenitosti

Ah, Berlin. Kako lepo te je bilo spoznati! In čeprav je od mojega obiska minilo že več kot mesec dni, te imam še zmeraj v res krasnem (in živem) spominu. Ker pa ravno načrtujem novo potovanje, je čas, da ti posvetim še nekaj svojega časa in svoje spomine pustim tu, na blogu. Torej, top 5 stvari, ki jih je (po mojem mnenju) nujno videt v Berlinu.

 1. ŽIVALSKI VRT – ZOO BERLIN

  Visit-berlin-berlin-zoo

  V Berlina lahko obiščeš dva živalska vrta, jaz sem izbrala tistega, kjer imajo pande. In ni mi žal. Zelo lep živalski vrt, z dokaj naravnimi ograjami. Imajo kar nekaj ograd, ki imajo možnost bližnjega stika z živalmi (recimo ptice) in takšnih, kjer prideš živalim blizu. Žal sem živalski vrt obiskala na deževen dan, zato so bile večinoma živali v notranjih prostorih. Na srečo, se je večino še zmeraj dalo videt.

  Visit-berlin-berlin-zoo

 2. REICHSTAG

  Visit-berlin-reichstag

  Mestna hiša, ki ne samo, da ima zastonj vstop. Tudi ‘vodenje’ je zastonj. Po vožnji z dvigalom navzgor namreč vsak obiskovalec lahko dobi svoj avdio vodič, ki mu ob hoji po stekleni kupoli razlaga o mestu, zgodovini in znamenitostih, ki jih vidi. Razgled je fenomenalen, zgradba pa noro zanimiva. Pa še nekaj lepih fotk lahko narediš!
  POZOR! Čeprav je vstop brezplačen, si je termin potrebno prej rezervirat preko spleta. To narediš TUKAJ.
  Visit-berlin-reichstagVisit-berlin-reichstag

 3. TV TOWER
  Visit-berlin-tv-tower

  Najvišja stavba v Berlinu ponuja fenomenalen razgled! Okoli in okoli je ob steklu jasno označeno kaj katera stavba je, skupaj s fotografijami. Čeprav vstopnina ni najnižja, je (vsaj zame) definitivno vredna. Možno je tudi rezervirati mizo v restavraciji ali popiti pijačo v baru, ampak zna biti kar velika gneča. Jaz sem planirala tako, da sem ga obiskala zvečer, tako da sem videla razgled tako po svetlem kot po temnem, vmes pa me je prevzel še sončni zahod. Več o TV stolpu pa na njihovi spletni strani TU.
  Visit-berlin-tv-tower

 4. EAST SIDE GALLERY
  Visit-berlin-east-side-gallery

  Najbolj znan ostanek Berlinskega zidu. Ponovno brez vstopnine. Priporočam, da si vzameš čas za sprehod in dejanski pogled poslikav uličnih umetnikov, ki so ga poslikali. Marsikatera poslikava ima namreč posebno sporočilo in res so vredne ogleda. Prav tako imaš možnost narediti ogromno zanimivih fotografij. Pazi, pri najbolj znanih bo potrebno počakat, da prideš na vrsto za fotografiranje. POZOR! Zraven tega, da je to najbolj znana lokacija v Berlinu, je znana tudi po številu žeparjev in goljufov. Pazi nase in na svoje stvari!
  Visit-berlin-east-side-gallery

 5. SPOMENIK PADLIM JUDOM
  Visit-berlin-the-memorial-to-murdered-jews-of-europe

  Spomenik, ki je mene osebno pustil brez besed. Betonske kocke, ki ne nosijo posebnega števila ali kakšnega drugega pomena, te s svojo veličino in belimi vrtnicami zadanejo. Sploh, ko pomisliš zakaj so tam in kakšne grozote so se v resnici dogajale v naši zgodovini. Še en kraj, ki ponuja možnost lepih in zanimivih fotografij.
  Visit-berlin-the-memorial-to-murdered-jews-of-europe

Tako. To je mojih top pet znamenitosti, ki si jih v Berlinu moraš ogledat. Izpustila sem še kar nekaj zanimivih krajev in znamenitosti (recimo Brandeburška vrata, itd.), kar ne pomeni, da niso vredna ogleda, enostavno pa me niso navdušila tako zelo kot zgoraj napisanih pet. Če kdaj obiščeš Berlin ali pa si ga morda že, bom pa zelo vesela tvojih idej in krajev, ki jih je po tvojem mnenju vredno obiskat!

Xoxo, A.

1 thought on “Potuj z mano: Top 5: Berlin – znamenitosti

 1. Berlin je že dooolgo časa na mojem seznamu mest, ki jih želim obiskati, pa se pred njega vedno vrine kakšno drugo, da kar ne dočaka svojega trenutka. 🙁 Tale objava mi bo gotovo v pomoč, ko se končno odpravim tja. Mislim, da bom tudi jaz navdušena. 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja