Lepota

Potovanja

sal-cape-verde-zelenortski-otoki-veter-wind

Osebno

6 steps for pretty and healthy lips

6-steps-for-healthy-pretty-lips

Zima je tu in z njo mraz. Ker je koža na ustnicah tanjša, je bolj občutljiva, ustnice imajo manjšo zaščito in so hitreje nagnjene k izsuševanju, kar vodi najmanj do suhih ustnic, če že ne do razpokanih in bolečih. Danes sem za vas zbrala par nasvetov, kako se razpokanim ustnicam izognit in kako suhe ustnice pravilno negovat.

6-steps-for-healthy-pretty-lips1.HIDRACIJA 

Prvo pravilo – PIJTE DOSTI VODE. Človeško telo je v celoti odvisno od vode. Delež vode v človeškem telesu se z leti niža in prav vsak dan posebej moramo poskrbeti za dovoljšen vnos vode v organizem. Pri odraslem človeku je to od 2 pa do 3 litre, nekaj od tega pa pridobimo tudi s hrano.
6-steps-for-healthy-pretty-lips

2. ZAŠČITA PRED VREMENSKIMI POJAVI

Pozimi je mrzlo, to verjetno ve že vsak otroček. Mraz,veter in neugodni vremenski pojavi pa v veliki meri vplivajo tudi na naše ustnice, saj mraz v zraku ne zadržuje toliko vlage kot topel zrak. Naše ustnice nimajo dlak za zaščito pred mrazom, zato je prav, da za to poskrbimo mi. Kako? Ob odhodu ven, v mraz, ustnice zaščitimo tako, da si preko njih potegnemo šal ali ruto. Tako bodo zaščitene in manj na udaru.
6-steps-for-healthy-pretty-lips

3. SUH ZRAK V ZAPRTIH PROSTORIH

Pozimi se stanovanja ogrevajo in s tem nas doleti tudi suh zrak, ki našim ustnicam zagotovo ne dela dobro. Na srečo ima ta problem zelo preprosto rešitev. Na radiator postavite posodo z vodo, ki se bo segrela in izhlapela in s tem vlažila zrak. Na voljo so tudi razni izparilniki, ki lahko hkrati skrbijo tudi za dišeč prostor. Najbolj enostavna, vendar cenovno manj ugodna rešitev (ki jo uporabljam tudi sama) pa je elektronski vlažilec zraka.
6-steps-for-healthy-pretty-lips

4. SAMOKONTROLA

Imejmo svoj jezik, zobe in prste pod kontrolo! Prva misel ob suhih ustnicah je ta, da bi jih polizali. Ampak a to res pomaga? Na ustnicah je koža, a ste kdaj pomislili, da bi polizali kak drug del telesa, ker je suh? Bi pomagalo? Ne bi. Za to pa, nič več lizanja ustnic, prenehajmo z grizenjem in stran s prsti! Prsti so umazani, nihče nima sterilnih rok in z dotikanjem na ustnice prenesemo vse mogoče bakterije. In zagotovo ne trgat suhih delcev stran!
6-steps-for-healthy-pretty-lips

5. PILING

Za odstranitev suhih delcev raje uporabimo piling. Vsak večer pred spanjem, po odstranitvi šminke, z vlažo zobno ščetko nežno zmasirajmo ustnice. Brez zobne paste! S tem bomo opravili dvojno delo – odstranili se bodo suhi delci in hkrati bodo ustnice zmasirane in bolj prekrvavljene. Enkrat na vsake toliko pa si lahko pripravimo malo bolj konkreten piling s tem preprostim receptom za domač piling za ustnice:

-žlička medu

-žlička sladkorja

-par kapljic olivnega olja

Vse skupaj premešamo in vmasiramo v ustnice, speremo in delo je opravljeno! Sledi pa še najpomembnejši korak – zaščita!

6-steps-for-healthy-pretty-lips

6. ZAŠČITA

Seveda je pomembno tudi, da ustnice redno negujemo in zavarujemo z umetno bariero. Kako? Z balzamom za ustnice, seveda. Najboljše je, če nimate samo enega, ampak enega povsod, kjer ga potrebujete, npr.: enega v torbici, enega doma, enega v službi, itd. Da je takoj pri roki, ko so ustnice potrebne nege.


Xoxo, A.

 

One Comment

Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja