Lepota

Potovanja

sal-cape-verde-zelenortski-otoki-veter-wind

Osebno

Imejmo se rade! #JustLove

Imejmo se rade! To sem jaz. Čisto preprosto – jaz. Včasih glamurozna, naličena ‘v nulo’, skrbno izbrano oblečena, v petkah, z urejenimi nohti, včasih pa totalno kontra, brez ličil, z malenkost mastnimi lasmi, v trenirki in jopici. Ampak vse to sem jaz. In nobenega dela sebe ne bom skrivala, da bi svetu kazala lepšo sliko sebe!

imejmo-se-rade

Če ne veš čemu ta objava, ti na kratko opišem dogajanje:
Včeraj sem namreč na Instagramu prejela sporočila, da sem ‘čudna’ in tako naprej. No, ker nisem reagirala po želji pisoče ‘primerno’, sem kasneje prejela še en kup kletvic. Ta dogodek, ki se je sicer srečno razpletel, me je vzpodbudil, da napišem to objavo. Ker sem o spoštovanju na spletu že pisala, bo današnja objava bolj osebna, bolj kako jaz vidim takšne komentarje in kako (in zakaj) se na njih odzovem in zakaj je tako pomembno, da se imamo rade.

Jaz sem lahko samo jaz. In ne bom skrivala pred vami, mojimi bralkami in sledilkami, da imam tudi jaz kdaj slab dan, ne bom se ličila samo za to, da bom lahko objavila fotko (če pogledaš po mojem Instagram profilu, boš našla ogromno fotk, na katerih sem nenaličena) in ne bom se počutila slabo, samo zaradi tega, ker se je nekdo spomnil, da mu nisem všeč!

Vem, da ne morem bit vsem všeč. Realno je to utopično od kogarkoli za pričakovat. In to me ne moti. Tudi meni niso vsi ljudje všeč, vseh blogov ne berem in vsi Instagram profili niso po mojem okusu. AMPAK! Blogov, ki mi ne sedejo, ne berem, z ljudmi, ki mi niso všeč, se ne ukvarjam, Insta profili, ki se mi ne dopadejo, pa niso na mojem seznamu sledenih. In se z ljudmi in stvarmi ne obremenjujem,

imejmo-se-rade

Jasno mi je, da se bo v množici na Instagramu (na koncu vas je že skoraj 17 tisoč) našel ali našla ena, ki se bo spomnila in  napisala nekaj slabega. Ker pač vsi nismo pozitivno usmerjeni. Ker nekateri želijo svoje frustracije sproščat na tak način, ker je nekaterim dolgčas in ker nekateri enostavno samo želijo izvabit neko reakcijo iz mene. Ampak veš kaj? Jaz se ne dam!

IMEJMO SE RADE!

Mene ne gane, če je nekdo tam nekje v tej širni Sloveniji (ali v širnem svetu…) prepričan, da sem grda. Zakaj ne? Ker imam moža, ki mi vsak dan dokazuje, da to nisem. Ker sem zadovoljna sama s sabo. Ker vem, da takšni ljudje niso vredni, da mi pridejo do živega. Ne moti me, če ti nisem všeč. Pojdi, nihče te ne sili, da mi slediš 😉 Na kletvice se zagotovo ne bom odzvala s kletvicami, ker to ni moj nivo!

imejmo-se-rade

/*En mali disclaimer: Seveda tudi jaz klejem. Ampak res res redkokdaj klejem ljudi, tega se poskušam resnično izogibat. Ker to pač ni moj nivo in mi to ni všeč. In zagotovo moja reakcija v odgovor na ‘Pojdi v PM!’, ne bo kletje nazaj, ampak bom enostavno rekla ‘Tudi prav!’ in šla dalje!*/

Ne vem pa, kaj bi bilo nekaj let nazaj. Ko se še nisem v glavi zmenila sama s seboj. Ko bi mi takšna sporočila prišla do živega. Ko bi se lahko tudi po cel mesec sekirala in jokala, ker je neznanka na spletu rekla, da sem čudna. In to me skrbi. Ker vem, da vse Insta punce še niso na tej stopnji. (S tem ni nič narobe, to pride s časom, z leti in z izkušnjami!) In vsakič, ko se kaj takšnega zgodi, me zadane – kaj to naredi nekomu, ki ni siguren, ki še nima ‘oklepa’, ki je še občutljiv?

imejmo-se-rade

Sej vem, da to v eno trobim, ampak IMEJMO SE RADE! Sami sebe in drug drugega. Če nimaš nič lepega za povedat, ma ne reči nič. Vem, da je čisto fino sedet na drugi strani ekrana in govorit, kar ti pade na pamet. Ker posledic itak ni, kajne? Ej, a si kdaj pomislila, da POSLEDICE SO, samo ti jih ne čutiš?
Ma, me res zanima, kako bi se ti počutila, če bi ta ista oseba, ki si ji ti še malo prej napisala sporočilo, da je grda, zaradi tvojih besed in svoje negotovosti dvignila roko nad sebe. Ker, žal, to je realnost. A lahko živiš s človeškim življenjem na vesti? Ker si ti imela pet minut časa in si se odločila, da ‘grem jo malo za*ebavat’? Izkoristi teh 5 min za kaj bolj pozitivnega, verjemi, tudi tebi bo lepše! In, enkrat, za spremembo, poišči nekoga in mu reči:
‘UAU, SUPER SI!’.

Ker to tudi smo. Vse me in vsaka izmed nas. Na svoj način <3

Xoxo, A.

Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja