Lepota

Potovanja

sal-cape-verde-zelenortski-otoki-veter-wind

Osebno

Kolike – kaj je pomagalo vam

Dojenčki imajo v začetnih mesecih pogosto krčke, ki jim pravimo kolike. Pogostejše so pri fantkih, pojavijo pa se pri enem od petih dojenčkov. Pravega vzroka še ne poznajo, predvidevajo pa, da dojenčkovo črevesje še ni razvito.

kolike

Ker vem, kako hudo je, ko mini kriči, se zvija, ti pa mu ne moreš pomagat, sem vas na Instagramu vprašala za vaše rešitve, kaj je pomagalo vam in odgovore sem zbrala v to objavo.

Kolike – kaj je pomagalo vam

Masaža trebuščka

Pred masažo zmeraj ogrej roke, da bodo otročku dotik prijeten. Masaža zmeraj poteka v smeri urinega kazalca. Ogromno videev masaže za kolike imaš na Youtube-u.

Kapljice

Kapljic, ki lajšajo kolike je na tržišču kar nekaj, tukaj ti žal drugega kot preizkušanje ne preostane. Vztrajaj vsaj nekaj časa, saj bo trajalo kak teden, dva, tri, da se pokaže izboljšanje. Tukaj so najbolj pogosto omenjene:
Koroške kapljice, vetrovne kapljice, kapljice iz lekarne Deteljica(delajo sami), Espumisan kapljice, Coliprev kapljice, Antiflat kapljice, Sab simplex kapljice,…

Probiotiki

Dodajanje probiotikov za vzpostavitev črevesne flore. Večina vas priporoča dodajanje takšnih brez vitamina D.

Kraniosakralna terapija in Bownova terapija

Dve terapiji na bazi dotika/masaže. Za obe je ogromno pozitivnih mnenj, mi bomo preizkusili (za začetek) Bownovo.

Topel obkladek na trebušček

Kupijo se posebni termoforčki, ki se segrejejo in dajo na trebušček.

Redno podiranje kupčka

Da ja ostane čim manj zraka v trebuščku. Obstaja več učinkovitih načinov za podiranje kupčka, poišči takšnega, ki najbolj ustreza tebi in tvojemu miniju.

Banjanje
Vetrovno mazilo od Lekobebe

Ta del paše k masaži trebuščka. Obstaja več mazil, ki so namenjena masaži trebuščka, ki pomagajo, da se otrok sprda.

Sprememba mamine prehrane

Tukaj je najbolj poudarjeno mleko in mlečni izdelki. Pazi še pri sveži zelenjavi in sadju, vse ostalo pa potem sama vidiš, kaj ja in kaj ne.

kolike

To so najbolj pogoste rešitve za kolike, se pa je, žal, med odgovori pojavil tudi čas. Sčasoma vse mine, tudi kolike. Imaš še ti kakšno drugo rešitev?

Xoxo, A.

Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja