Potuj z mano: Top 5: Berlin – muzeji

travel-with-me-berlin-altes-muesum-museum-island

O Berlinu sem že dostikrat govorila, danes pa je dan namenjen muzejem. Berlin je namreč mesto, ki ima res ogromno muzejev, od tistih velikih pa do čisto majhnih, namenjeni pa so raznoraznim zanimivim temam. Ker pa jih je preveč, da bi lahko človek obiskal vse (in tudi jaz nisem videla vseh), sem danes zate zbrala pet takšnih, ki so se meni najbolj vtisnili v spomin in so se mi zdeli zanimivi in posebni.

 1. MUSEUM ISLAND

  travel-with-me-berlin-altes-muesum-museum-island.jpg

  Najbolj znan ‘otok’ v Nemčiji. Otok sredi berlinske reke Spree spada pod UNESCOvo zaščito zaradi svojih zgodovinskih stavb in muzejev. Na otoku se namreč nahajajo 4je muzeji (petega gradijo) in katedrala. Muzeji so tako zgodovinsko kot umetniško naravnani. PAZI! Če te zanima zgodovina Berlina, to niso muzeji zate. Kot večina ‘velikih’ narodov, so tudi Nemci ogromno zgodovinskih artefaktov prinesli domov.

 2. DDR MUZEJ

  travel-with-me-berlin-ddr-muesum

  Muzej, namenjen zgodovini in življenju vzhodne Nemčije je zelo zanimiv! Manjši, a vseeno boš dolgo v njem. Je namreč interaktiven in narejen, da te pritegne in animira. Marsikaj se da preizkusit, med drugim lahko voziš Trabi, si ogledaš stanovanje takratnega časa in podobno.

 3. SPY MUZEJ

  travel-with-me-berlin-spy-museum

  Še en interaktiven muzej, namenjen vohunom in zgodovini vohunjenja. Če obožuješ vohunjenje, ti je blizu šifriranje ali pa te zanima iskanje prisluškovalnih naprav, je to muzej zate. Najboljši del? Posebna soba, kjer se kot pravi vohun lahko preizkusiš v hoji čez sobo, prepleteno z laserji!

 4. TEHNIČNI MUZEJ

  travel-with-me-berlin-science-centrum

  Tehnični muzej je razdeljen v dva dela, tisti ‘uradni’ tehnični muzej je namenjen bolj prevoznim sredstvom, vlakom, letalom in podobno. Pod tehnični muzej pa spada tudi Science spectrum, znanstveni muzej, ki je namenjen takšnim in drugačnim eksperimentom. Čeprav je večina obiskovalcev otrok, je zanimiv tudi za odrasle!

 5. NARAVOSLOVNI MUZEJ

  travel-with-me-berlin-natural-history-museum

  Namenjen vsem, ki jih zanimajo živali. Od okostja dinozavrov, do celotne sobe primerkov v steklenih kozarcih in sobe z primerki živali… Ta muzej ima vse! Čeprav zgornja nadstropja obnavljajo ali pa šele postavljajo, je zanimiv in vreden obiska!

Tako. To je mojih top 5 muzejev v Berlinu. Če si dobro gledala, si opazila, da so mi pri srcu predvsem interaktivni muzeji. Nimam nič proti muzejem, ampak enostavno ni zame, da bi cel dan samo hodila naokoli in gledala slike, kipe, starine ali kaj podobnega. Saj je zanimivo, ampak ne predolgo 😉 Sem kak tebi zanimiv muzej v Berlinu izpustila? Vesela bom tvojega predloga!

Xoxo, A.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja