Krči dojenčka (kolike): Bownova terapija

V objavi bi ti rada predstavila 'rešitev' za dojenčkove krče, ki je pomagala nam - Bownova terapija Marsikatera mamica se z novorojenčkom sreča z enim res, res, res groznim obdobjem, ko dojenček neutolažljivo joka, se zvija, brca z nogicami,... Ja, krči dojenčka ali kolike so res pogosta nadloga teh malih bitij. Meni je bilo res grozljivo in dostikrat sem jokala s Teotom. .

Krči dojenčka ali kolike

bownova-terapija-krči-dojenčka-kolike

Trebušni krči dojenčka so ena najpogostejših težav dojenčkov - in, seveda, staršev. Kolike lahko novopečene starše spravljajo v obup. Kako tudi ne, ko pa novorojenček neutolažljivo joka, se zvija, brca z nogicami, stiska dlani v pesti in na splošno se vidi, kako hudo mu je. Zvijanje v želodčku jih strašno muči. Teo se je v obdobju kolik tudi poskušal pristavit, da bi se potolažil, a mu nikakor ni uspelo narediti vakuuma, kar ga je še bolj razjezilo in meni dajalo občutek nemoči.

Najhuje pri vsem tem pa je, da strokovnjaki še danes ne vedo, kaj kolike sploh povzroča! Teorij je kar nekaj, od nerazvitega črevesja do neustrezne prehrane doječih mamic. Jaz sem na začetku noro pazila, kaj jem, ampak ni pomagalo. Potem pa sem se odločila poslušati nasvet, da naj jem (skoraj) vse, pa če bom videla, da ga kaj ekstra muči, potem tisto umaknem. Izogibala sem se predvsem zelo začinjeni in pekoči hrani.

Ko sem vas spraševala o nasvetih, kaj pomaga pri trebušnih krčih dojenčka, vas je kar nekaj reklo, da je vam najbolj (ali celo edino) pomagala Bownova terapija. Ker sva tudi od prijateljev in znancev dobila dosti nasvetov v tej smeri, sva se odločila, da zadevo preizkusimo.

Bownova terapija

bownova-terapija-krči-dojenčka-kolike

Če me vprašaš, kaj to sploh je, imam zate samo en odgovor - POJMA NIMAM! Vse skupaj je izgledalo rahlo do pretežno neprepričljivo. Terapevtka na otroka polaga roke, malo pritisne tu in tam, se pogovarja s tabo,... Če bi me po prvem obisku vprašal, kako je bilo, bi rekla, da je larifari!

Teo

Mi smo terapijo obiskali dvakrat. Teo se je obakrat noro jokal, kričal,... in obakrat zelo zeleno pokakal. Ene mamice razlagajo, kako so njihovi otroci tam zadovoljno spali in uživali, no, pri nas ni bilo tako.

AMPAK! Je pa Bownova terapija pomagala. Že po prvi terapiji je bilo vidno izboljšanje, po drugi pa so kolike popolnoma izzvenele. Tako da mi absolutno ni žal, da smo šli in jaz Bownovo terapijo z največjim veseljem priporočam.

Edino eno opozorilo je na mestu! Dan po terapiji je katastrofa. Prav zares. Mi smo imeli po prvi terapiji cel dan dretje, krče, spal mogoče 20min v kosu, samo ziza,... In valda, ravno tisti dan obiske. Po drugi terapiji ni bilo tako hudo, potem pa kot da bi odrezal.

Eva

Z Evo pa sva Bownovo obiskale zaradi težav z zaprtostjo. Noro se je namreč mučila, da se je pokakala. Po terapiji je bila malenkost razdražena, a nič hujšega, že takoj naslednji dan pa je začela lepo kakat! Še občasno joka, ko prdne, ampak kaka pa lepo in lahko rečem, da zmeraj lažje!

Bi šla še enkrat? BI! Je bilo vredno? Vsakega centa!

Imaš tudi ti izkušnje z Bownovo terapijo?

Xoxo, A.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja