Lepota

Potovanja

sal-cape-verde-zelenortski-otoki-veter-wind

Osebno

Xanadu Makadi Bay hotel, Hurgada, Egipt

Ponovno te vabim v Egipt, tokrat bi ti rada predstavila Xanadu Makadi Bay hotel, ki se nahaja v bližini Hurgade. Ko smo iskali hotel, smo bili zelo pozorni, da smo izbrali hotel, kjer ne bomo rabili pazit na hrano in pijačo – bila sem namreč noseča! Vedeli smo, da bomo leteli v Hurgado in tako sma z Janom slučajno našla ta hotel.

Xanadu Makadi Bay hotel

xanadu-makadi-bay-hotel-egipt

Hotel se nahaja dobre pol ure vožnje od letališča Hurgada. Družinski hotel se razprostira na dokaj velikem območju, ki je lepo zeleno in urejeno. Pripada mu tudi velika peščena plaža, v dosegu plavanja/hoje pa je tudi krasen koralni greben. Sam hotel je zgrajen na pobočju, od plaže do hotela je kar strm vzpon, ki je kratek in sem ga zmogla prehoditi tudi jaz, s svojim nosečniškim trebuščkom. A to enostavno rešijo z golf avtki, ki redno vozijo od plaže do hotela in obratno. Naju je malo kupilo tudi dejstvo, da je hotel del turške verige hotelov, tako da sva pričakovala malo višji nivo.

Bazeni

Hotel ponuja kar nekaj bazenov, ki jih mi tokrat zaradi moje nosečnosti nismo veliko koristili. Velik bazenski kompleks je pred hotelom, en bazen pa je tudi v bližini plaže. Ta, spodnji, bazen je tudi ogrevan. Bazeni so čisti, voda je sladka. Na zgornjem kompleksu imajo tudi ležalnike v vodi.

Vodni park

Hotelu pripada tudi vodni park z raznoraznimi tobogani. Vodni park pa NI del samega kompleksna, ampak se nahaja ob hotelu. Do njega dostopaš na dva načina – ali peš, kar je nekje 5 minut hoje od plaže, ali pa se pri vhodu hotela zmeniš z voznikom golf avta, ki te odpelje tja. Vodni park je malenkost starejšega videza, a ga počasi obnavljajo. Ko smo mi bili tam so ravno prenavljali del za otroke. Imajo pa kar nekaj toboganov, v samem vodnem parku pa lahko dobiš tudi brisače in pijačo kot gost hotela.

Otroško kraljestvo

Tole je pa glavni razlog, zakaj vsem staršem manjših otrok priporočam Xanadu hotel. Odličen mini klub kompleks. Zunaj ogrevan bazen z vodnimi igrali, travnata površina, del je tudi namenjen športnemu igrišču. Vse skupaj je ograjeno. V določenem delu dneva imajo tu tudi hrano, pijačo in sladoled.

xanadu-makadi-bay-hotel-egipt

Kot del mini kluba pa je tudi velika zgradba, v njej pa so sobe z igračami, žogami, itd., za užitek najmlajših. Ob vhodu so imeli tudi hladilnik, v katerem so zmeraj bili tetrapak sokci in mleko, ravno prav velik, da so si otroci sami lahko postregli. Za otroke je res odlično poskrbljeno!

xanadu-makadi-bay-hotel-egipt
Hrana in pijača

ODLIČNA! Vidi se, da je hotel v turški lasti in je nivo hrane in pijače temu primeren. Res, res raznolika, okusna hrana. Tudi za otroke imajo posebej otroški kotiček, kjer so ponavadi bile navadne testenine, kuhan krompir in govedina, juhice, itd. Na voljo so standardni zajtrk, kosilo in večerja, čez dan je pri plaži gostilna s picami in menijsko hrano, pa tudi zvečer je poskrbljeno za hrano. Lačen si težko! Prav tako so na voljo sladoledi – tako tisti na kepice, lučke pa tudi tekoči sladoled so imeli. Vsak na svoji lokaciji.

Higiena hrane je odlična, tudi na vodovodnem omrežju imajo 4 filtre, pa čeprav, seveda, nihče ne pije vode iz pipe. Sadje in zelenjavo smo jedli vsi, tudi Teo. Brez težav. Ob zajtrkih so na voljo sveži sokovi – pomaranča, jagoda, guava in mango. Na splošno je izbire veliko in zagotovo vsak najde nekaj za svoj okus.

Joj, pa zvečer pri večernem programu imajo sveže kokice, čips, oreščke,… Naš Teo se je tako navadil, da je zvečer šel po kokice. Imeli so namreč pri šanku postavljene stopničke za otroke, da so videli preko šanka. In to si je naš fant tako zapomnil, da naju je tudi na naslednjem dopust gnal do šanka, ‘up’, ‘up’, da je gledal, če imajo kaj za njega.

Sobe

Imajo kar nekaj različnih sob – mi smo imeli sobo v glavni stavbi hotela, kjer lahko dobiš tudi swim up sobo, potem so hiške na sipinah, hiške s svojim bazenom,…

Soba je bila prostorna, lepo urejena in čista. V sobi smo imeli tudi hladilnik, ki so nam ga sproti polnili s pijačo. Tudi kopalnica je bila urejena, šamponov in mil je bilo zmeraj dovolj, kot tudi tople vode.

Osebje/storitve

Kar se tiče animacije, imam same pohvale! Prijazni, zmeraj pripravljeni na druženje, trudili so se, da bi nas vključili čim več,…

Kar se tiče natakarjev in recepcije, pa je odvisno od tega na koga si naletel in kakšna gneča je bila v tistem trenutku. V času našega obiska so se namreč pripravljali na veliko otvoritev hotela s koncertom in se jim je videlo, da so raztreseni. Hkrati pa je očitno glavnina stalnih delavcev ravno v tistem času šla na dopust domov. Smo bili tam v času okoli Ramadana, ki je njihov največji praznik in takrat večina rednih delavcev gre domov na dopust.

Ker jim morem pa priznati, da po samem koncertu je bila situacija kot da bi prišel v drug hotel. Prijazni in ustrežljivi, videlo se je, da jim je odleglo.
Hkrati pa je to eden redkih hotelov, kjer jim napitnine niso pomenile praktično nič.

Plaža

Raj za otroke! Peščena plaža in nizka voda. Plaža je pri pomolu, od koder vsakodnevno hodijo na izlete z ladjo, tam so tudi druge ladje, tako da… Mir ravno ni. Enkrat ali dvakrat je tudi bilo malo vonja po bencinu. Drugače je plaža lepa, če se sprehodiš, nekje slabih 5minut stran (ista plaža, drugi hotelski ležalniki) pa je tudi krasen koralni greben!

Tik ob plaži je tudi ¸bar, restavracija in bazen. Na plaži lahko dobiš tudi brisače (ali ob bazenih), vsak dan dobiš svežo, staro pa vrneš. Vsi ležalniki pa imajo tudi senčnik.

Zagotovo obiska Xanadu Makadi Bay hotela nismo obžalovali, bi pa lahko izbrali boljši čas – velik koncert za otvoritev je vseeno malo znižal pozitiven vtis. Je pa hotel absolutno odličen za otroke in ga brez težav priporočam!

Xoxo, A.

Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja