Potovanja

Opatija in hotel Ambasador Opatija

opatija-hrvaska

Čas je, da ti opišem, kakšen je bil moj vikend v Opatiji, kaj se da sploh tam delat, videt,… In, seveda, najbolj vprašano vprašanje – kakšen je bil hotel Amabsador Opatija? V Opatiji nisem bila prvič, sem bila pa prvič za dalj časa. Prejšnjič sem bila tam samo na sprehodu, saj sva z Janom prebivala v Lovranu.

Opatija

Opatija je mesto v hrvaškem Kvarnerju, ki se ponaša tudi z nazivom kraljica Jadrana. Nahaja se ob vznožju planote Učka in je od meje oddaljena približno pol ure vožnje. Ima bogato zgodovino, kar se resnično pozna na arhitekturi mesta, ki ga odlikujejo resnično čudovite stavbe. Opatija je primerna za obisk tako poleti kot pozimi, bom pa iskrena, meni opatijske plaže niso med najljubšimi, plaže so po večini betonske ali z drobnimi kamenčki. Večina plaž je urejenih tako, da pripadajo določenemu hotelu in drugače kot iz hotela do nje ne prideš, ima pa Opatija, seveda, tudi javne plaže.

Znamenitosti Opatije

Dejstvo je, da Opatija ni veliko mesto in če se osredotočiš samo na Opatijo in te okoliška mesta ne zanimajo, se po njej brez problemov sprehajaš peš. Vse znamenitosti si dejansko lahko ogledaš v enem vikendu, zato sem mnenja, da je idealna za vikend izlet.

Lungo Mare

Glavna znamenitost Opatije (če ji lahko tako rečem), je sprehajalna pot, ki skoraj čez celotno Opatijo poteka ob morju in ponuja res čudovit sprehod. Je pa Lungo Mare drugače 12km dolga pot med Voloskim, Opatijo, Ičiči, Iko in Lovranom, ki ima že kar nekaj let – zgrajena je bila namreč leta 1885, dokončali pa so jo dooosti kasneje – 1991.

Dekle z Galebom

Najbolj prepoznavni simbol Opatije, ki pozdravlja sprehajalce ob Lungo Mare. Kip iz leta 1956 je naredil kipar Zvonko Cerar. Na tem mestu je nekoč stal drug kip – Madonna del Mare, ki ga je postavila družina ob izgubi svojega sina, vendar je ta kip zdaj na drugem mestu, sem pa so postavili Dekle z galebom.

Villa in park Angiolina

Sprehod po parku je obvezen! V njem je več kot 150 različnih rastlin iz različnih delov sveta, jaz pa še zdaj ne morem verjeti, da so nekatere rožice celo zdaj (konec januarja) cvetele! V Villi pa je zdaj muzej turizma.

Švicarska hiša

Manjša hiška v parku, v kateri so razne gostujoče razstave. Ob mojem obisku je v njej bila razstava rekonstrukcij oblek princese Sisi, seveda sem si jo šla ogledat, saj mi je princesa Sisi in njena žalostna zgodba že od malega zelo zanimiva.

Hrvaška ulica slavnih

V Opatiji se imaš priložnost sprehoditi tudi po hrvaški ulici slavnih. Je del sprehajalne poti, sprehajaš se blizu morja in praktično je ne moreš zgrešit. Je pa prav zabavno ugotavljat, koga vse poznaš (ker verjemi mi, vseh zagotovo ne poznaš! 😉 )

Hotel Ambasador Opatija

Nekje pa je treba tudi spati in midva sva se odločila za hotel Ambasador Opatija. Izbrala sva ga, saj je hotel s petimi zvezdicami, ki ponuja tudi hotelski bazen in tri savne. Želela sva si namreč hotel, ki omogoča uživanje tudi, če je slučajno slabo vreme. Izbrala sva ponudbo s polpenzionom.

Hotel

Hotel je izredno lep, že na prvi pogled te očara. Izredno urejen, s prostornim preddverjem, daje vtis udobnosti in luksuza. Edini problem, ki ga ima (kot večina hotelov na tistem območju), je parkirišče. Midva sva imela veliko srečo, saj sva parkirišče dobila ob cesti, na javnem parkirišču. Hotel sicer ima svojo garažo, a je plačljiva.

Hrana

Hrano ima hotel Ambasador Opatija naravnost odlično. Ponudba je velika tako pri zajtrku kot pri večerji in meni se je resnično zdelo, da je poskrbljeno za vse okuse. Lačna definitivno nisem bila. Pri zajtrku so na voljo tudi sveže stisnjeni sokovi, čaj in kava, pri večerji pa nas je čakal aperitiv, ostala pijača pa je bila za doplačilo. Sicer ne vem, kako se začne hrana ponavljat, če si tam več dni, a za vikend izlet je bila hrana resnično vrhunska!

Spa zona
opatija-hrvaska-hotel-ambasador-opatija-spa-zona

Kot že rečeno, hotel Ambasador Opatija ponuja svojim gostom notranji bazen s slano vodo ter Spa Zono, v kateri so 3 savne, jacuzzi bazen ter doživljajska prha. Za doplačilo ponujajo še ogromno kozmetičnih in wellness storitev, masaž,…

Na žalost se je med najinim obiskom pokvaril notranji bazen in je bilo kopanje onemogočeno. Kar je bilo malo nadležno, je dejstvo, da so zaradi tega dostop do savn omogočili vsem, saj je tam jacuzzi bazen. V normalnih okoliščinah je dostop do savn namreč omejen in vanje lahko vstopijo le starejši od 16 let.

opatija-hrvaska-hotel-ambasador-opatija-spa-zona

Moj najljubši del spa zone je bila doživljajska prha! Stisnil si gumbek in potem so se izmenjaje prižigale prhe, od hladne z vonjem mete, vroče, ledene in mlačne. Odlična izkušnja! Savne so tri – turška, parna savna ter dve finski, blaga in močnejša. Žal je v tem delu ležalnikov izredno malo.

Ker pa bazen ni delal, so nama Janom v zameno ponudili vsakemu pol ure masaže in, seveda, sva jo sprejela. Moram reči, da sem bila pozitivno presenečena nad masažo. Bila je močna in po njej sem se res počutila kot prerojena.

Najin vikend v Opatiji se je zagotovo prehitro končal, bilo je kratko a sladko. Opatija mi je ostala v spominu kot lepo mestece, s čudovitimi gostilnicami in ogromno zelenih površin, kamor se zagotovo še vrnem. In prepričana sem, da bom tudi naslednjič izbrala hotel Ambasador Opatija.

Si že bila v Opatiji? Ti je bila všeč? Ali pa je morda še na tvojem seznamu za obiskat?

Xoxo, A.

P.S.: Če te zanimajo moja druga potovanja, si več o njih preberi TUKAJ.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja