Lepota

Potovanja

sal-cape-verde-zelenortski-otoki-veter-wind

Osebno

Pot med krošnjami

Si že slišala za Roglo? Verjetno si, saj je tam ogromno znamenitosti, od smučišč, do izletniških točk, vmes so še terme, hoteli, najnovejša znamenitost na Rogli pa je Pot med krošnjami. Kot že samo ime pove, je govora o dejanski poti med krošnjami, kjer so na višino med in nad drevesa postavili sprehajalno pot, z raznoraznimi zanimivostmi, kotički za velike in male, z razglednim stolpom in toboganom iz stolpa. Pred kratkim sva jo obiskala tudi z Janom in čas je, da jo predstavim tudi tebi.

Pot med krošnjami Rogla

pot-med-krošnjami-rogla-pohorje-slovenija

Pot med krošnjami leži v osrčju mogočnih pohorskih gozdov, na vrhu Rogle, na nadmorski višini 1517 metrov.

Pot vam bo pokazala, zakaj je pohorska narava edinstvena. Skupaj bomo spoznali drevesa krajevnih gozdov vse od korenin do vrhov krošenj. Postali boste delček gozdnega življenja ter se srečali s številnimi živalmi in rastlinami, ki jih ne boste našli nikjer drugje.

Številke
pot-med-krošnjami-rogla-pohorje-slovenija
Celotna dolžina poti1043 metrov
Dolžina sprehajalne poti522 metrov
Dolžina poti na stolpu521 metrov
Višina opazovalnega stolpa37 metrov
Višina potido 20 metrov
Število drogov18
Vzpon potinajveč 6 %, vključno s stolpom
Vstop na stolpna 14 metrih
Premer stolpa22 metrov
Širina poti1,94 metra
Nadmorska višina poti1517 metrov
Stolp sestavlja9 drogov
Izkušnja
pot-med-krošnjami-rogla-pohorje-slovenija

Pot med krošnjami se meni osebno zdi super! Midva sva sicer izbrala pogojno okej dan, ker je na koncu deževalo, a sva vseeno uživala. Sama pot nama je vzela malo več kot uro, s tem da sva se ogromno slikala, gledala prečudovit razgled in, itak, šla na stolp in se s stolpa spustila po toboganu. Vstopnina na Pot med krošnjami Rogla je 10€. Za tobogan pa je potrebno doplačati 2€.

pot-med-krošnjami-rogla-pohorje-slovenija

Meni je resnično všeč, da je narejena iz lesa in kot taka ni tako moteča v okolju. Okej, ograja pač mora bit, varnost je le na prvem mestu, a če se sprehodiš po poti, te leseni stebri ne vržejo iz tira in pašejo v okolje.

Pogled v vse smeri je resnično čudovit in jaz se kar nisem mogla nagledat tega razgleda na krošnje in okoliške kraje. Najlepši razgled je na stolpu, ki je edini zahtevnejši vzpon na Poti med krošnjami. Drugače je sama pot nezahtevna, primerna tudi za manjše otroke in vozičke.

Moj najljubši del Poti je zagotovo stolp. Vzpon kot tak je malenkost zahtevnejši, a še vedno primeren tudi za ne-športnike. Razgled iz stolpa je krasen, dol pa lahko prideš po toboganu. Ki je sicer zaprt, a vseeno zelo zanimiv.

Ko sva Pot med krošnjami prehodila, pa sva se sprehodila še do Lovrenških jezer. Krasen enodnevni izlet, ki se je končal tako, da sva bila premočena do spodnjih hlač. 😉 Si že obiskala Pot med krošnjami? Kako ti je bila všeč?

Xoxo, A.

Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja