Potuj z mano: Lovrenška jezera

READ THIS POST IN ENGLISH

Adijo, poletje, pozdravljena jesen!

Vsak letni čas ima svoj čar, vsak prinese s sabo svojo lepoto in veselje, pa vendar... Poletje je moj čas. Obožujem tople dneve, kopanje, sonček, potepanja in poletne noči. Ampak zdaj je čas, da se od letošnjega poletja poslovim. In kako drugače to narediti, kot z izletom? In to nekam, kjer je sonček, kjer so jesenske barve in kjer je narava v vsem svojem čaru? Kam?

 LOVRENŠKA JEZERA

lovrenska_jezera_a_trip_in_slovenia-6-1

Kje?

Lovrenška jezera se nahajajo sredi Pohorja, nekje med Roglo in Ribniškim Pohorjem. Do njih drugače kot peš težko prideš, obstaja pa več poti do njih. Sprehod do njih je lep in dokaj nenaporen, nekaj malega pa se hodi tudi v hrib.

lovrenska_jezera_a_trip_in_slovenia-4-1

Kako (dolgo)?

Zagotovo priporočam primerno opremo, vsaj neke primerne čevlje. Večino poti hodiš po gozdu, sicer je potka kar urejena, ampak še zmeraj hodiš v naravi. Do jezer je nekje uro do uro in pol hoje z Rogle, sam sprehod po jezerih pa lahko traja od samo petnajst minut pa do nekaj ur, odvisno kako dolgo si želiš preživeti v naravi, se morda usesti ob jezercih, si spočiti, narediti dovolj fotografij,... Pot do jezer je označena, ni skrbi, da bi se izgubil. Moja izbira je bil začetek na Rogli, pri hotelu Planja, tebi pa priporočam, da se pozanimaš, katera od štirih poti bi bila najboljša zate.

lovrenska_jezera_a_trip_in_slovenia-1-1

Kaj?

Lovrenška jezera so sredi barja, zato hoja mimo lesenih potk ni dovoljena. Voda pride do tja zgolj in samo s padavinami, okoli jezer pa so mali grmički. Na začetku jezer je postavljen tudi razgledni stolp, ki nudi pogled na celotna jezera.

lovrenska_jezera_a_trip_in_slovenia-5-1

Zakaj?

Ker je dovolj pol dneva.

Ker je čudovit izlet v naravo.

Ker ni tako zahteven, vseeno pa se gibaš in vsaj malo utrudiš.

Ker je zanimivo okolje in tega res ne vidiš vsak dan.

Ker lahko narediš ogromno zanimivih fotografij! 😉

lovrenska_jezera_a_trip_in_slovenia-2-1

Imaš še ti kako zanimivo idejo za pol ali enodnevni izlet?

lovrenska_jezera_a_trip_in_slovenia-7
Xoxo, A.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

1 comment