Lepota

Potovanja

sal-cape-verde-zelenortski-otoki-veter-wind

Osebno

Preničišče, Sukošan: SPA VILLA NATURA

Danes bomo govorili o tem, kako sem imela res srečo pri izbiri prenočišča (Spa Villa Natura se je res izkazala za odlično izbiro). Če me vsaj malo spremljaš, potem verjetno veš, da sem pred kratkim preživela nekaj dni v Sukošanu pri Zadru na Hrvaškem. Pri odločanju glede nastanitve sva z Janom imela velike težave. V osnovi sva najprej želela v kamp. Potem pa se brskala po Airbnb in naletela na (po slikah sodeč) čudovito vilo, ki je za normalno ceno ponujala vse, kar sva želela – pa še kaj več! In tako ti danes predstavljam vilo Spa Villa Natura, prenočišče v Sukošanu, ki sva si ga izbrala.

Lokacija
spa villa natura sukošan zadar prenočišče jacuzzi

Spa Villa Natura se nahaja malenkost stran od samega središča Sukošana, nekje 15-20minut hoje do ‘glavne’ plaže Dječji raj. AMPAK! Do najbližje plaže je samo nekje 100 m ali nekaj minut hoje. (Dejstvo, da sva midva sup raje prinesla od vile kot ga napihovala na plaži, ti lahko pove, da je res blizu.) Plaža je v celoti kamnita – majhni kamenčki – in res zasebna. Medtem ko so se na Dječjem raju ljudje drenjali in skorajda ležali drug na drugem, nas je tukaj bilo MOGOČE 20. Zaradi lokacije, ki je na predelu med drugimi apartmajskimi hišami in vilami je zvečer tukaj tišina in mir.

Spa Villa Natura – prenočišče v sukošanu

Spa Villa Natura je idealno prenočišče v Sukošanu, saj ponuja 6 sob. V vsaki sobi je postelja, omara in kopalnica s tušem. Torej vse, kar potrebuješ. Brisače, tako majhne kot velike, te pričakajo v sobi in v kopalnici so osnovne dobrine – tuš gel, milo ter (seveda) toaletni papir. V sobi klime NI. Pardon, celotna stavba nima klime. Niti ene. Ampak je vseeno primerno ohlajena 😉

spa villa natura sukošan zadar prenočišče

Vilo namreč ohlajajo na resnično zanimiv način, ki je mene res presenetil in mi je noro všeč, saj je notranjost res hladna, ampak nikjer nič ne piha. Kaj torej ohlaja hišo? VODA! Vodo namreč črpajo iz globine zemlje in jo hladno (ima namreč 16 stopinj) spustijo po ceveh, ki se skrivajo v stropu. Zaradi tega ima vsak strop 100 ton. Tako se hiša neprestano ohlaja, ogreto vodo pa potem spustijo v bazen.

Kuhinja in dnevni prostor sta skupna. V kuhinji ima vsaka soba svoj prostor v hladilniku in v omari, ponuja pa vse potrebno za pripravo obrokov. Pa še posode ni treba pomivati za sabo, saj sta tam kar dva pomivalna stroja. A je kdo rekel dopust? 😉
Dnevni prostor pa je naravnost čudovit! Prostoren, namenjen druženju in zabavi. Poskrbeli so namreč, da so na voljo razne družabne igre, tam pa se skriva tudi televizija. Pa še kamin je tam! (Tako da tudi v hladnejših dneh ni straha, da bi koga zeblo.)

BAZEN

Spa Villa Natura ni bila samo moje prenočišče v Sukošanu, kar nekaj časa sem preživela tudi ob bazenu. Bazen je dovolj velik in dovolj globok, da se da tudi plavati, pa tudi razno razne blazine so dobrodošle. Voda je ravno prav hladna, da se v največji vročini ohladiš, ampak te še zmeraj ne zebe. Voda v bazen, kot že rečeno, pride iz hladilnega sistema hiše. Naravno rahlo slana, brez kemikalij in podobnega. Bazen čistijo ročno in s stalnim dovajanjem sveže vode. Dokaz, da je voda v bazenu resnično čista in zdravju prijazna so muce in ptice, ki jo hodijo pit.

JACUZZI

Spa Villa Natura pa v sebi skriva tudi eno čudovito sobico z masažno kadjo. Topla ali hladna kopel z mehurčki – nastaviš si lahko svojo temperaturo, pogled na morje ali romantika v temi s svečkami, vse to je mogoče. Brez doplačila, brez težav. Priznati si je treba, da mogoče poleti ni ravno jacuzzi prva izbira za kopanje, ampak na kak hladnejši dan ali pa ko te na dopustu ujame slabo vreme, pa je odlična dopolnitev ponudbe.

ALL IN ALL

spa villa natura sukošan zadar prenočišče

Soba za dve osebi naju je za tri noči stala 190 €, kar je malenkost več kot 60 € na noč. Po vaših odzivih na Instagramu se vam to zdi normalna cena in jaz sem za to ceno s takšno ponudbo in vsem, kar ponujajo, več kot zadovoljna. In z veseljem obiščem Sukošan še kdaj in zagotovo bo Spa Villa Natura moja odločitev za prenočišče v Sukošanu. (Rezervacijo sem opravilo preko spletne strani Airbnb 😉 )

Če boš kdaj v Sukošanu, zagotovo priporočam! Ne boš razočarana!
Za ostale moje ocene prenočišč pa poglej TUKAJ.

Xoxo, A.

Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja