Lepota

Potovanja

sal-cape-verde-zelenortski-otoki-veter-wind

Osebno

Thermana Laško

Zakaj Thermana Laško? V Sloveniji imamo ogromno čudovitih kopališč in wellnessov in čas je, da pišem tudi o njih. Z Janom se namreč rada greva kam namakat in razvajat, še raje pa imava, če ima kopališče Savne z veliko začetnico. Današnja objava je namenjena kopališču, ki se imenuje Thermana Laško.

Thermana Laško

thermana-laško

Zakaj sva se za moj rojstni dan odločila ravno za to kopališče? No, zadeva je taka – Laško ima namreč ponudbo, kjer se na svoj rojstni dan kopaš in savnaš zastonj! In, seveda, sva izkoristila priložnost. To pomeni, da je kopanje in savne plačal samo Jan, jaz pa sem uživala brezplačno. In ker sva v Thermani bila že pred časom, sva vedela, da nama je kopališče všeč!

BAZENI
thermana-laško

Thermana Laško ima bazenski kompleks, z zunanjimi in notranjimi bazeni. Čeprav je zdaj zima, en zunanji bazen še zmeraj obratuje in se tako lahko namakaš pod mrzlim zimskim nebom. Imajo tudi bazen z valovi, kar je lušna sprostitev za vse, tako za otroke kot za ‘malo večje otroke’ (beri Jana in mene, no, pa še koga…) ;). V zgornji etaži bazenskega kompleksa so trije masažni bazeni. Najlepši del vsega tega pa je steklena kupola, ki daje prostoru poseben čar!
Temperature vode je vzdržna, tudi jaz sem se kopala, tako da ni prehladna. Ni vroča, je pa super za malo zaplavat in se razmigat.

SAVNE
thermana-laško

Pa pridemo do mojega najljubšega dela. Thermana Laško ima čudovite savne! 7 savn, v prijetnem ambientu, skupaj s hladnim bazenom in bazenom z ogrevano vodo. Ozračje je prijetno toplo, tako da te ne zebe. Okej, edina težava je zunanja savna Kristal, do katere pač greš po mrzlem, ampak si itak hitro na toplem, po savnanju pa dejansko malenkost paše tisti mrzli zrak. Prosim, bodi pametna in imej s seboj nekaj za na noge, da ne boš hodila po mrzlih tleh!

Katere savne torej ima?
Thermana Laško ima tako finske kot turške savne, različnih velikosti, temperatur in vlage. Meni je zelo pri srcu turška (parna) savna Kotel, ki je v obliki kotla za varjenje piva. Všeč mi je tudi Laconium, ki je blažja oblika savne in ni tako intenzivno vroča, a je fina za sprostitev in postopno segrevanje telesa. Razred zase je tudi Sanarium, ki združuje večjo vlago, a nižjo temperaturo.

Programi savn
V savnah Thermane Laško imajo tudi programe – vsako uro imajo svoj program, izmenjujejo se programi v finski in programi v parni savni. Vsi programi so zastonj, tudi tisti, pri katerih dobiš obloge/sadje/pijačo/piling. Vsi savna mojstri v Laškem, ki sem jih jaz srečala, so svoje delo obvladali in za njih imam res same pohvale!

thermana-laško

Moje mnenje je, da je Thermana Laško kot kopališče zadovoljiva, kot savna svet, pa odlična destinacija! Midva z Janom sva uživala v bazenu z valovi, na hitro zaplavala v velikem bazenu, se malo igrala z vodnim tokom, malenkost uživala v masažnih bazenih, potem pa cel čas preživela v savnah. In ni mi žal, saj so resnično vrhunske. Pa tudi bazen imajo svoj, da se namočiš kar tam in se ni potrebno prestavljati iz savn v bazenski del! Jaz se zagotovo še vrnem!

Xoxo, A.

Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja