Lepota

Potovanja

sal-cape-verde-zelenortski-otoki-veter-wind

Osebno

Numa Bay Exclusive hotel, Alanya, Turčija

Turčija, moja Turčija. Odkar sva se z Janom pogovarjala, kam vse gremo s Teotom na dopust, sem res zelo navijala za Turčijo. Jan se je hitro strinjal in pristala sva pred težko izbiro – kateri hotel izbrati? Na koncu sva izbrala Numa Bay Exclusive hotel, v bližini kraja Alanya.

Numa Bay Exclusive hotel

numa-bay-exclusive-hotel-turcija

Iskala sva manjši hotel, nekje v okolici krajev Alanya, Side, Kemer,… Numa Bay Exclusive hotel naju je prepričal z dobrimi ocenami po spletu, pa tudi, iskreno priznam, z njihovimi storyji na Instagramu. No, ko sva prišla tja, sva videla, da sva izbrala prav.

Soba

Imeli smo sobo s pogledom na morje in razgled je bil res fenomenalen! Soba je bila lepa in moderna. Velika zakonska postelja in ena manjša postelja, zelo lepo pa se mi je zdelo, da nas je v sobi pričakala tudi otroška postelja. V kopalnici pa je bila velika prha, ogledalo, stranišče in umivalnik.

Bazeni

Hotel Numa bay Exclusive ima 2 velika bazena, 1 otroški bazen z vodnim parkom in bazen s tobogani. Bazeni so sladkovodni voda pa je prijetna in osvežilna. A še zmeraj dovolj topla, da sem vanjo šla tudi jaz. Ležalnikov ob bazenu je bilo dovolj, čeprav je bila proti koncu v hotelu že kar gneča, meni pa je v spominu najbolj ostal paviljon s streho in je tako bilo pod njim vse v senci. Ob bazenih in na plaži pa imajo za doplačilo na voljo tudi baldahine, ki so res izredno udobni, nudijo pa tudi dovolj zasebnosti.

Hrana in pijača

V Numa Bay Exclusive hotelu ne boš lačna!! In hrana je res dobra. Tematske večerje, ogromno izbire, čez dan pa veliko raznolike ponudbe. Meni osebno najljubši del ‘dnevne’ hrane, je program na plaži – vsak dan drugi prigrizki, kot so sushi, burgerji, hot dogi, razne turške dobrote,… zraven pa gospa sveže peče flat bread, z različnimi nadevi. Ob bazenih pa so na voljo standardni prigrizki – hamburger, pomfri, pizza, sveže sadje,… Tam so tudi sveže pečeni vaflji, njama!!! Pa tudi sladoled.

Joj, pa to je tudi edini hotel do zdaj, v katerem sem pri obrokih videla, da ponujajo kašico za dojenčke. (Ampak pred Teotom niti nisem bila pozorna na to.) Tudi pri pijači ne boš razočarana, veliko kvalitetne ponudbe, dobri koktejli, res se trudijo tudi s kvalitetnimi sestavinami!

Imajo pa tudi tri a la carte restavracije – turško, mehiško in azijsko. Midva sva preizkusila dve, turško in mehiško in je res posebna izkušnja in dobra hrana.

Osebje/storitev + dogajanje

Veeeeliiiik plus – večerni program! Ni samo standardno – miss, mister, itd., ampak imajo dejanski program, midva sva recim doživela afriški šov z akrobati, pa mehiški šov, enkrat na teden pa imajo tudi veliko vrtno zabavo. Kuharji so noro prijazni, nasmejani, navdušeni, da prideš k njim po hrano, tudi nad Teotom so bili navdušeni, se pogovarjali z njim, ga animirali, mu dajali lizike, lubenice,…

Plaža

Manjši zaliv s peščeno plažo, kjer so tudi tu in tam drobni kamenčki. Numa bay Exclusive hotel ima tudi svoj pomol, s katerega hitreje prideš do bolj globoke vode. V zalivu je namreč plitka voda, kar je sicer super za otroke, a če želiš malo zaplavat, se malo nahodiš. Sej se da, da ne bo pomote, ni pa bum, takoj globoka voda. Pa še en plus pomola – s pomola namreč hranijo ribice, tako da imaš tu priložnost plavati v jati rib!
Nora izkušnja.

Da zaključim, Numa Bay Exclusive hotel je hotel, ki ga res priporočam z veseljem. In bi se z veseljem tudi še vrnila!

Xoxo, A.

Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja