Lepota

Potovanja

sal-cape-verde-zelenortski-otoki-veter-wind

Osebno

Hotel Grand Waterworld Makadi, Hurgada, Egipt

Danes pa nekaj besed o hotelu, v katerem smo preživeli slab teden dni – Grand Waterworld Makadi, ki se nahaja v kompleksu hotelov v Makadi zalivu. Najbližje letališče je Hurgada, verjetno pa že veš, da je država, o kateri govorim, Egipt.

Hotel Grand Waterworld Makadi

grand-waterworld-makadi-bay-egipt-hotel-hurgada

Hotel je v prvi vrsti namenjen družinam in otrokom. Seveda je čisto super hotel tudi za ‘malo večje’ otroke, za vse tiste, ki imate radi tobogane, zanimive bazene in nasploh vodne parke. Hotel Grand Waterworld Makadi je zgrajen čisto ob plaži, ima pa tudi kar nekaj bazenov.

Vodni park

Najprej nekaj besed o vodnem parku Grand waterworld makadi hotela. Imajo namreč res zanimiv vodni kompleks, kjer je nekaj za dojenčke, otroke, pa tudi za malo večje otroke. Veeeelik otroški kompleks zagotavlja celodnevno zabavo, imajo pa tudi 5 toboganov za velike in celo surfanje na bazenu ter počasno reko. Mene so navdušili s prekrasno izpeljano plažo ob bazenu. Kot bonus pa še en ogrevan bazen. Res so mislili na vse!

Hrana in pijača

Dva bara na plaži, dva ob plaži, restavracija ob plaži, tematske restavracije na poti ob plaži, glavna restavracija, nekaj manjših restavracij ob bazenu,… Za hrano in pijačo je poskrbljeno! V hotelskem kompleksu je tudi nekaj a la cart restavracij, kjer je pijača za doplačilo, dve, ki ne spadata v del all inclusive in nekaj restavracij, kjer so določene jedi in pijače za doplačilo, določene pa spadajo v all inclusive. Midva sva preizkusila mehiško in italijansko restavracijo (La Terasa) in lahko samo priporočama!

grand-waterworld-makadi-bay-egipt-hotel-hurgada

Kar se ponudbe in okusov tiče pa tako. Zajtrki se dokaj ponavljajo. Se sicer naješ in je dobro, ampak v enem tednu ti gre že malo na živce, saj je ponudba vsak dan enaka. Ne bom rekla, da ni dobro, je pa malo dolgočasno. Kosila so… kakor kdaj. Kak dan se najde, ko je ponudba res uboga, a v osnovi se naješ, hrana pa je okusna. Večerje pa so kraljice tam! Tematske večerje ali večerje kar tako, hrana je okusna, ponudbe pa dovolj. Je pa treba povedat, da se pri vsakem obroku nekaj pripravlja sveže, pri večerji pa se sveže pripravljajo tudi solate in zadeve iz krušne peči. Njama!

Sobe

Naša soba je bila OGROMNA! Velika kopalnica s kopalno kadjo, posebej tuš kabina, posebej stranišče z bidejem in dva umivalnika. Ena vgradna omara in ena vgradna omara – soba, ogromna postelja, na kateri smo imeli vsi dovolj prostora, kavč in en luškan balkonček z lepim razgledom. Ne bom rekla, da so sobe najbolj moderne, a so lepo urejene, udobne in prostorne!

Osebje/storitve
grand-waterworld-makadi-bay-egipt-hotel-hurgada

Zdaj smo pa prišli do točke, ki da hotelu in celotni izkušnji piko na i. Neverjetno prijazno osebje! Prav VSI te pozdravijo z nasmeškom. Nad Teotom so bili vsi noro navdušeni in na vseh obrokih se je slišalo: Hello, baby! Za kosilo/večerjo nama je natakar že od daleč mahal in umikal stol za voziček, na plaži se je fant, ki je dela tam, skoraj vsakič ustavil pri Teotu, se igral z njim, ga popravljal na brisačo, mu pobiral stvari,… Na čaju mi je drug natakar kazal fotografije njegovih otrok,… Čeprav ne znajo dobro angleško, se res trudijo!

Plaža

Save the best for last pravijo. In plaža je en superlativ tukaj. Ok, ko jo prvič vidiš, morda nisi tako navdušen, v vodi so neke ograde, kaj je zdaj to? Potem pa se prvič potopiš in pozabiš na nenavdušenje! En krasen koralni greben s tako veliko izbiro rib, da bi jih lahko cel dan gledal! Oprema za snorklanje je obvezna! Pa dobra sončna krema tudi! 😉

Drugače je plaža peščena, voda pa je dokaj plitka. Ko greš v vodo, pa je fino, če imaš čevlje za v vodo, saj so v njej odmrle korale in kamni. Sicer ni ostro, a je vseeno bolj prijetno s čevlji!

Grand Waterworld Makadi hotel je mene res navdušil in če grem še kdaj v Egipt, bom zagotovo najprej pomislila na ta hotel!
Si ga že obiskala? Te je prepričal?

Xoxo, A.

Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja