Lepota

Potovanja

sal-cape-verde-zelenortski-otoki-veter-wind

Osebno

Alexis hotel Chania, Kreta

Novo potovanje, novi hoteli. Tokrat je bila na vrsti Kreta. Pa začnimo ‘na začetku’, v mestu Chania, v bližini katerega je tudi letališče, na katerem sva pristala (drugo je v Heraklionu). Naj ti predstavim Alexis Hotel Chania, Kreta.

Alexis Hotel Chania, Kreta

Manjši hotel, ki daje vtis domačnosti, s krasnim osebjem (resno, Theo bo pomagal pri vsem, tudi pri napotkih, kam naprej!), udobnimi sobami in krasnim razgledom, stoji malo višje od Chanie, na obrobju mesta, v mirnem predelu, z lastnim parkiriščem in bazenom. Do centra je par minut vožnje, v neposredni bližini hotela je tudi avtobusna postaja, hotel pa je tudi blizu avtocestnega priključka. Mogoče ga je brez navigacije malenkost težje poiskati, ampak midva nisva imela večjih problemov.

Sobe

V Alexis Hotel Chania imajo vsega 26 sob, kar je super, saj potem ni gneče, četudi je hotel poln. Ponujajo sobe s pogledom na morje ali z delnim pogledom na morje, to sva imela tudi midva. Mogoče se to sliši slabo, ampak midva sva imela res krasen razgled na mesto Chania. Najboljši del sobe zame je bila kopalnica. Tuš je nebeški! Seveda imajo vse sobe klimo.

Dodatna ponudba

Bazeeeen. 😉 Skrit ob hotelu je bazen, ob bazenu pa jacuzzi. Zaradi krasne lege je to ena skrita oaza, kjer si na varnem pred gnečo in pred vročino. Voda je ravno dovolj hladna, da se osvežiš, a ne prehladiš. Ob bazenu so ležalniki, izposodiš pa si lahko tudi brisače.

Hrana

Ob hotelu je restavracija Theodosi, ki ponuja kosila ali večerje,v tej isti restavraciji pa zjutraj postrežejo tudi zajtrk. Ponuja res krasen razgled, saj stoji na vrhu hriba in na eno stran gleda na mesto Chania, na drugo pa na morje. Če ste v bližini, priporočam obisk restavracije, saj je hrana vrhunska, med drugim pa ponujajo prave kretske specialitete.

Zajtrk je z eno besedo FENOMENALEN! Sicer samopostrežen, a zaradi trenutne situacije to žal ni možno. Situacijo so rešili tako, da ti zajtrk da zaposlena, ti pa enostavno poveš, kaj si želiš in koliko. Še zmeraj je neke vrste ruski bife, samo ne ‘bašeš’ si ti, ampak ti daje hrano nekdo drug na krožnik. Zajtrk je raznolik in okusen in prepričana sem, da si vsak dobi hrano za svoj okus!

alexis-hotel-chania-crete

Moj najljubši del zajtrka je bil zagotovo razgled! Naj slika govori sama zase. Hrana je bila sveže pripravljena in resnično dobra, midva sva se najedla in bila pripravljena na nov dan!

Načrtuješ dopust na Kreti? Sem vzbudila tvoje zanimanje? Potem klikni tukaj in si oglej več o tem hotelu. Meni je bil Alexis hotel Chania res všeč in če grem še kdaj na Kreto, ga bom ponovno izbrala.

P.S.: Če te zanimajo druge potovalne dogodivščine, ki sem jih do zdaj opisala na blogu, KLIK, KLIK! 😉

Xoxo, A.

**Objava je bila pripravljena v sodelovanju z Alexis Hotel Chania**

Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja