Lepota

Potovanja

sal-cape-verde-zelenortski-otoki-veter-wind

Osebno

Znamenitosti Berlina

Ah, Berlin in znamenitosti Berlina. Kako lepo vas je bilo spoznati! In čeprav je od mojega obiska minilo že več kot mesec dni, vas imam še zmeraj v res krasnem (in živem) spominu. Ker pa ravno načrtujem novo potovanje, je čas, da ti posvetim še nekaj svojega časa in svoje spomine pustim tu, na blogu. Torej, top 5 stvari, ki jih je (po mojem mnenju) nujno videti v Berlinu.

Znamenitosti Berlina

 1. ŽIVALSKI VRT – ZOO BERLIN

  berlin znamenitosti berlina živalski vrt panda

  V Berlinu lahko obiščeš dva živalska vrta, jaz sem izbrala tistega, kjer imajo pande. In ni mi žal. Zelo lep živalski vrt, z dokaj naravnimi ograjami. Imajo kar nekaj ograd, ki imajo možnost bližnjega stika z živalmi (recimo ptice) in takšnih, kjer prideš živalim blizu. Žal sem živalski vrt obiskala na deževen dan, zato so bile večinoma živali v notranjih prostorih. Na srečo se je večino še zmeraj dalo videti in zato je na prvem mestu mojih naj znamenitosti Berlina.

  Najlepši pogled so zagotovo pande, so pa tudi druge živali vredne pogleda. Severni medved me je počastil s svojim obiskom, čeprav sem za to morala dvakrat mimo ograde. (Ob prvem obisku ga namreč ni bilo na spregled, in ko sva lovila še zadnje minute pred odhodom, je Jan predlagal, da ga greva še enkrat pogledat in… Tam je bil!)

  berlin znamenitosti berlina živalski vrt panda

 2. REICHSTAG

  berlin znamenitosti berlina reichstag

  Mestna hiša, ki ne samo, da ima zastonj vstop. Tudi ‘vodenje’ je zastonj. Po vožnji z dvigalom navzgor namreč vsak obiskovalec lahko dobi svoj avdio vodič, ki mu ob hoji po stekleni kupoli razlaga o mestu, zgodovini in znamenitostih, ki jih vidi. Razgled je fantastičen, zgradba pa noro zanimiva. Pa še nekaj lepih fotk lahko narediš!
  POZOR! Čeprav je vstop brezplačen, si je termin treba prej rezervirati preko spleta. To narediš TUKAJ.
  berlin znamenitosti berlina reichstagberlin znamenitosti berlina reichstag

 3. TV TOWER
  berlin znamenitosti berlina tw stolp tower

  Najvišja stavba v Berlinu ponuja fantastičen razgled! Okoli in okoli je ob steklu jasno označeno katera stavba je kje, skupaj s fotografijami. Čeprav vstopnina ni najnižja, je (vsaj zame) definitivno vredna. Možno je tudi rezervirati mizo v restavraciji ali popiti pijačo v baru, ampak zna biti kar velika gneča. Jaz sem planirala tako, da sem ga obiskala zvečer, tako da sem videla razgled tako po svetlem kot po temnem, vmes pa me je prevzel še sončni zahod. Več o TV stolpu pa na njihovi spletni strani TU.
  berlin znamenitosti berlina tw stolp tower

 4. EAST SIDE GALLERY
  berlin znamenitosti berlina east side gallery

  Najbolj znan ostanek Berlinskega zidu. Ponovno brez vstopnine. Priporočam, da si vzameš čas za sprehod in dejanski pogled poslikav uličnih umetnikov, ki so ga poslikali. Marsikatera poslikava ima namreč posebno sporočilo in res so vredne ogleda. Prav tako imaš možnost narediti ogromno zanimivih fotografij. Pazi, pri najbolj znanih bo potrebno počakat, da prideš na vrsto za fotografiranje. POZOR! Zraven tega, da je to najbolj znana lokacija v Berlinu, je znana tudi po številu žeparjev in goljufov. Pazi nase in na svoje stvari!
  berlin znamenitosti berlina east side gallery

 5. SPOMENIK PADLIM JUDOM
  berlin znamenitosti berlina east side gallery

  Spomenik, ki je mene osebno pustil brez besed. Betonske kocke, ki ne nosijo posebnega števila ali kakšnega drugega pomena, te s svojo veličino in belimi vrtnicami zadanejo. Sploh, ko pomisliš, zakaj so tam in kakšne grozote so se v resnici dogajale v naši zgodovini. Še en kraj, ki ponuja možnost lepih in zanimivih fotografij.
  berlin znamenitosti berlina east side gallery

Tako. To je mojih top pet znamenitosti, ki si jih v Berlinu moraš ogledati. Izpustila sem še kar nekaj zanimivih krajev in znamenitosti (recimo Brandeburška vrata ipd.), kar ne pomeni, da niso vredna ogleda, preprosto pa me niso navdušila tako zelo kot zgoraj napisanih pet. Če kdaj obiščeš Berlin ali pa si ga morda že, bom pa zelo vesela tvoje znamenitosti Berlina, ki se ti jih zdi vredno obiskati. Če pa te zanimajo muzeji Berlina, je TUKAJ objava zate!

Xoxo, A.

Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja