Lepota

Potovanja

sal-cape-verde-zelenortski-otoki-veter-wind

Osebno

Ovčja koža za v voziček (Kahlica.si)

Če si mamica ali pa boš v kratkem to postala, sem prepričana, da si že kdaj razmišljala, kako zagotoviti svojemu malčku maksimalno udobje v vozičku. V tej objavi ti predstavim nekaj, kar bo dojenčku zagotavljalo tako toploto kot tudi hlajenje v vozičku – ovčja koža za voziček. Moja je iz spletne strani Kahlica.si.

Kahlica.si

kahlica-si-ovcja-koza-za-v-vozicek

Spletna trgovina Kahlica.si ponuja ogromno različnih izdelkov za otroke. Pri njih ponujajo opremo za otroke, igrače, pa tudi marsikaj drugega! Mi smo pri njih vzeli ovčjo kožo za v voziček, saj je njihova odkljukala vse moje in Janove zahteve!

Ovčja koža za v voziček

kahlica-si-ovcja-koza-za-v-vozicek

Prvo vprašanje je zmeraj – ZAKAJ? Volnena vlakna dihajo in imajo lastnost, da delujejo kot naravni termostat za uravnavanje telesne temperature. To pomaga dojenčku vzdrževati stabilno telesno temperaturo in ga ohranja suhega ter poskrbi, da mu je udobno. To počne “dinamično”, kar pomeni, da se zgodi, ko je potrebno, in ne takrat, ko ni. Torej, pozimi greje in poleti hladi.

Hkrati je tudi prijazna do dojenčkove kože. Veeeliiik plus zame je tudi to, da se ne umaže kar tako. Edino, kar je potrebno paziti je to, da dojenček na njej ni na trebuščku.

Na kaj paziti pri nakupu?

To so bili naši kriteriji ob nakupu:
* merino volna
* zareze za športni voziček in/ali avtosedež
* da je pralna
* da je primerna tudi za novorojenčka
* barva

Pa da na hitro razložim. Želela sem merino volno, saj vem, da je mehka in ne pika. Vem tudi, da so nekatere kože brez zarez za nadaljnjo uporabo, se mi pa zdi boljše, da ima zareze in jo lahko uporabljamo dlje. Čeprav se ne umaže kar tako, je možnost pranja zelo dobrodošla, ko imaš dojenčka, ki poliva. Ker smo jo želeli uporabljati ‘kar takoj’, je seveda morala biti primerna za novorojenčka. Kar se pa barve tiče, pa sem želela ‘naravno’ barvo in ne roza, črne, sive,… kot so tudi možnosti.

kahlica-si-ovcja-koza-za-v-vozicek

Evica v vozičku zelo uživa! Ni mi žal, da sva se odločila za ovčjo kožo in jo brez problema priporočam vsem. Našo lahko pogledaš TUKAJ.

Xoxo, A.

Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja