Lepota

Potovanja

sal-cape-verde-zelenortski-otoki-veter-wind

Osebno

Groot the Kitty

Če kaj spremljaš moj Instagram ali Facebook, potem zagotov že veš, da je dober mesec nazaj v moje življenje vstopil nov fant. Tak, kosmat, na štirih tačkah. In ime mu je

GROOT

groot-the-kitty-blog-post
Groot je k meni prišel pri mesecu in pol, drobčken mačkonček, ki mi vsakodnevno lepša življenje. Vem, da vas vse zanima, kje sem ga dobila, od kod je in kako se je vse skupaj začelo? Pa mislim, da to niti ni tako pomembno. Ja, dobila sem ga zelo majhnega, tega se zavedam. Lahko pa povem, da je k meni prišel res lepo vzgojen, navajen na hrano, stranišče in ljudi. Je pa res, da sem ga izbrala. V leglu je namreč bilo več muc in izbrala sem tistega, ki je bil najbolj navajen človeškega stika, saj se je muckal ob mene in ko sem ga pobožala, se je stegoval za roko in se želel božat. Vem, da marsikoga zanima, če je iz zavetišča in ne, ni iz zavetišča. Tu zadaj se skriva dolga zgodba in mislim, da je najbolj pomembno, da je tukaj en mali mucek, ki bi drugače bil brez doma, zdaj ga pa ima, pri meni, toplega, srečnega, za vedno! <3

groot-the-kitty-blog-post

Naokoli ga prevažam v mačji kletki, saj je to edino prav. Maček lahko namreč med vožnjo ali pri veterinarju iz rok ali košare z lahkoto pobegne, mačji transporter pa te (in mačkončka) ščiti pred tem. Sama mu v transportem dodam še kakšno blazino/brisačo, nekaj, da leži na mehkem. Zavedaj pa se, da se lahko v transporterju zgodi nesreča in se muc polula ali pokaka – misli na to!

groot-the-kitty-blog-post

Hrana. Ogromno vprašanj sem dobila s čim ga hranim oziroma kaj je. Je izključno mačjo hrano, človeške ne dobi. Hranim ga tako z briketi kot z mokro hrano – brikete ima zmeraj na voljo, skupaj s posodico vode, mokro hrano pa dobi 2-3x na dan. Dobiva tudi mačje mleko – PAZI, mucki ne smejo piti kravjega mleka, saj ne prebavljajo laktoze – in vitaminčke ter priboljške. Brikete in mokro hrano za mladička lahko kupiš tudi v Lidlu, ti pa priporočam, da se pozanimaš, kaj je kvalitetna mačja hrana, jaz ti pameti tukaj ne bom solila!

groot-the-kitty-blog-post

Pesek in mačje stranišče. K meni je prišel že navajen na stranišče in v osnovi s tem nismo imeli nikdar problemov. Vmes sem mu sicer menjala pesek, ampak sem izbrala popolnoma napačnega. Zakaj? Ker se tisti pesek ni primil na nič in smo tako imeli dva dni zapored kopanje mačka. Ne priporočam 😉 Zato zdaj ponovno uporabljam čisto navaden pesek iz Lidla in mislim, da ne bomo več eksperimentirali. Postopoma ga navajava na zaprto mačje stranišče, ki manj smrdi in je iz njega težje metat pesek.

groot-the-kitty-blog-post

 Ampak tukaj verjetno nisi za to, da ti razlagam in solim pamet, kako skrbet za mucka, tukaj si zato, ker želiš slišati najino zgodbo. Kot verjetno veš, je moj kosmatinček v svojih parih mesecih življenja doživel že marsikaj in samo neizmerno srečna sem lahko, da je še tukaj z mano. Zgodila se nam je namreč nesreča, ko je moja mini mucica padla s kavča, se s krempeljčkom zataknila za smrček, izgubil je ogromno krvi in se udaril v glavo. In tukaj se lahko najprej zahvalim googlu, da me je usmeril v pravo smer, saj sem v svoji paniki poklicala pravega veterinarja!

groot-the-kitty-blog-post

Velika zahvala gre Veterinarius ambulanti za živali, kjer so si res vzeli čas za nas in se zavzeli. Mislim, da jaz k drugemu veterinarju več ne grem. Gospod je namreč v nedeljo opoldne prišel v ambulanto, bil tam eno uro z nami in naredil vse, kar je bilo v njegovi moči, da je Grootu pomagal, hkrati pa miril še mene. Res jih priporočam!

groot-the-kitty-blog-post

Ampak zdaj smo tu, živi, zdravi, cartavi in nagajivi. Igračk imamo že toliko, da ne vem, če jih sploh lahko preštejem. Najljubša? Katerakoli noga je v danem trenutku najbližja! In pa laser, seveda. Ta je ljub vsem nam, ker Grooti nori, midva pa sediva, haha. Ima tudi dve posteljici, drevo (kupljeno na Zoohit), svoj stolček blazinico, pa verjetno sem še kaj pozabila. Ma, na koncu pa je njemu najbolj pomembno, da je ob nama. Res je muc, ki potrebuje družbo in vsakič, ko pridem domov mi priteče nasproti. In tako razveseli tudi mene!

groot-the-kitty-blog-post

Zame je Groot ena najlepših stvari, ki se mi je zgodila v zadnjem letu in kar se mene tiče, muc je nekaj, kar paše v vsako gospodinjstvo, saj, čeprav nagaja, ti tako polepša dneve, da tega ni moč opisat!

groot-the-kitty-blog-post

Imaš ti kakšno domačo žival?

Xoxo, A.

2 komentarja

Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja