Lepota

Potovanja

sal-cape-verde-zelenortski-otoki-veter-wind

Osebno

5 stvari, ki jih nosečka ne želi slišati

Za ves svet sem v eni objavi zbrala top 5 stvari, ki jih nosečka ne želi slišati. Tistih top 5, ki je meni najbolj paralo živce in verjamem, da nisem edina. Res toplo ti polagam na srce, da si objavo dobro prebereš, si nasvete zapomniš in jih tudi upoštevaš. Verjemi, v določenih primerih je to za tvoje dobro. 😉

5 stvari, ki jih nosečka ne želi slišati

5-stvari-kijih-nosečka-ne-želi.slišati
Naspi se zdaj

Na seznamu nadležnih stvari, ki ti jih vsi govorijo, sploh proti koncu nosečnosti, je, naspi se zdaj. Kaj vi to resno? Na poti mi je en ogromen trebuh, zbujajo me brcike, lulat me neprestano, zaspat je itak ful težko, ker imam nemirne noge, če predolgo ležim na enem boku, me boli kolk in preobračanje je cel projekt. Tako da, PROSIM, ne govori noseči ženski (sploh visoko noseči), naj se naspi. Ker obstaja nevarnost, da bo kaj priletelo v tvojo glavo!

A sta dva?

Hahaha. To je smešno samo tebi! Ne glede na to, ali je trebuh res ogromen ali se želiš samo pošalit, verjemi, nosečka tega zagotovo ne jemlje kot smešno! Nekatere so občutljive glede videza, spet druge enostavno skrbi, če se je preveč zredila zaradi zdravja, tretja ima mogoče resnično težave. Enostavno…NE! Ne vem, zakaj se ljudem to zdi smešno. Jaz sem recimo imela manjši trebuh kot bi morala za svoje tedne, tudi Teo je bil majhen, zredila se, razen v trebuh, praktično nisem. Pa še zmeraj se je našel kdo, ki se mu je zdelo blazno zabavno spraševati, če sta dva. Ha-Ha-Ha.NOT! Verjemi, če bi bila dva, bi vedeli.

Grozne porodne zgodbe

Okej, hell-to-the-no! Četudi poznaš milijon zgodb o bolečih, zakompliciranih porodih, verjemi, zdaj RES NI čas za deljenje. Nosečko že tako skrbi, kako bo šel porod (sploh, če je prvorodka), a bo bolelo, kaj pa če… In vse grozne zgodbice o bolečih, krvavih, zakompliciranih porodih, ji zagotovo ne koristijo. Zato jih zadrži zase in ji raje povej kaj vzpodbudnega!

A že kaj brca? *položi roko na trebušček*

Sej vsi vemo, kaj je osebni prostor, kajne? Brez povabila/dovoljenja se NE dotikaj trebuščka nosečnice, ne glede na to, kako blizu sta si! Si predstavljaš, da bi zdaj kar naenkrat si cel svet vzel pravico se dotikat tvojega trebuha? Brez vprašanj ali tvoje privolitve? Se ne sliši prijetno, kajne? In zato nosečko vprašaj, če lahko in če reče ne, to tudi upoštevaj.

A si že rodila/Kaj še čakaš/Kdaj bo/Se že kaj dogaja?

Verjemi, na koncu nosečnosti prav vsaka nosečka že komaj čaka, da bo konec, da bo njena štručka že končno pri njej in VERJEMI, če bi rodila, bi ti vedel. Kdaj bo ve ona približno toliko kot ti, ko se bo dete odločilo priti na svet in nič prej. In ko že itak čakaš, si nervozna, znervirana, ugotavljaš a se kaj dogaja ali ne, ti nekdo še postavlja neumna vprašanja tipa: Kaj še čakaš, idi že rodit. Ker se to baje zgodi na ukaz. Verjemi, da ko bo detece prišlo na svet, bosta novopečena starša to zagotovo povedala svetu!

5-stvari-kijih-nosečka-ne-želi.slišati

Tako. To je tistih 5 stvari, ki so noseči meni najbolj šli na živce. Niso edini stavki, ki jih jaz kot nosečka nisem marala, so pa zagotovo najbolj nadležni. In včasih sem se res težko uprla, da nisem komu kaj vrgla v glavo ali kaj grdega nazaj rekla. Sploh, ker svoje zraven naredijo še hormoni.

Kaj pa je najbolj na živce stopilo tebi? Kateri stavek se ti je najbolj vtisnil v spomin in upaš, da ga nikdar več ne boš slišala? Res sem radovedna!

Xoxo, A.

Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja