Lepota

Potovanja

sal-cape-verde-zelenortski-otoki-veter-wind

Osebno

Kako se druga nosečnost razlikuje od prve?

Druga nosečnost, drugi občutki, drugi simptomi, drugačno počutje in ogromne razlike. Vem, da pravijo, da je vsaka nosečnost drugačna. Ampak sem si bolj predstavljala, da je to odvisno od osebe do osebe, ne pa od nosečnosti do nosečnosti ene in iste osebe. Torej, kako se moja druga nosečnost razlikuje od prve?

Druga nosečnost – kako sem izvedela zanjo?

Pri prvi nosečnosti je ravno bila za mano laparoskopija, čakala sem na postopek umetne oploditve in prepričana sem bila, da jaz zanositi ne morem. Tako sem s testom nosečnosti kar dolgo čakala, prepričana, da mi pač zamuja menstruacija. Po dooolgeeem prepričevanju Jana, sem se končno odločila, da naredim test. No, druga nosečnost in situacija je bila drugačna. Test nosečnosti sem naredila, ko mi je menstruacija zamujala dva dni. Takrat sem bila že prepričana, da sem noseča.

Zakaj? Zamujala mi je menstruacija, kar mi od poroda ni. Druga stvar, ki me je prepričala, pa je bil popek. Vem, da se to zdaj smešno sliši, ampak že pri prvi nosečnosti sem na začetku opazila, da je koža tam, kjer je popek manj napeta, mehka, popek se je ‘premikal’. In ko sem to ‘mehkobo’ opazila skupaj z zamujanjem menstruacije, sem enostavno vedela.

Prvo trimesečje

Če je pri Teu prvo trimesečje zaznamovala grozna utrujenost in jokavost, me je tokrat presenetila grozljiva slabost. Dva meseca sem praktično preležala, pojedla kile čipsa in spila na litre mineralne vode. Brez tablet ne vem, kako bi preživela. In brez Jana. Ki je vsaj mesec in pol skrbel za vse – Teota, mene in hišo. Pa še v služno je hodil. Tako hudo je bilo, da sem bila vmes celo na bolniški. Dokler sem pa hodila v službo, pa sem med malico ležala v avtu…

Splošno počutje

Na splošno se mi zdi, da je moja druga nosečnost (in jaz) v slabši telesni kondiciji. Sem bolj utrujena (k čemur verjetno nekaj prispevajo tudi nočni podvigi in jutranje vstajanje – ko imaš malega otroka, pač ne določaš ti, koliko se spi), imam slabšo kondicijo in na splošno več težav s premikanjem.

Spremljanje nosečnosti

Če sem v prvi nosečnosti v eno gledala nosečniške koledarčke, spremljala, kako raste mini v meni in kako se razvija, ter na pamet vedela, na dan natančno, kateri teden sem, je tokrat drugače. Nosečniški koledarček pogledam izključno za to, da vem, kateri teden sem. Če povem po resnici, mi je vmes nekaj tednov pobegnilo, haha. Tudi fotografiranje rasti trebuščka je tokrat drugače. V bistvu… se fotografiram vsake toliko, ko se nama pač zvečer da in imava čas. V prvi nosečnosti sva striktno vsak teden naredila eno fotografijo.

Nega

V prvi nosečnosti sem redno skrbela za trebuščak, ga mazala dvakrat na dan, porabila kar nekaj krem,… Druga nosečnost? Namažem se, ko me srbi in imam suho kožo. Ali pa ko se res spomnim.

Kilogrami in rast trebuščka

V drugi nosečnosti se mi je trebušček začel poznati že dokaj hitro, ampak na začetku ni bilo tako očitno. Sem pa jaz imela občutek, da se fuuul vidi in se res trudila skrivat. No, zdaj lahko z gotovostjo trdim, da je tokrat trebušček večji kot prvič.

Premiki

Ker sem prve premike že v prvo začutila dokaj zgodaj, tokrat ni bilo velike razlike. Je pa ogromna razlika v načinu premikov. Če me je Teo brcal z vso močjo, pa se mala biba bolj premika in razgraja. Imam občutek, da se na dan vsaj enkrat zasuče okoli in okoli. Sej brca vsake toliko, ampak je tokrat občutek bolj, kot da bi imela kačo pod kožo in ne kung fu mojstra.

Testi

Tudi tokrat sem naredila tako nuhalno kot Nifty test kot prvič, sem pa preskočila dvojni hormonski test. In če sem pri Teotu nekako čutila, da bo fantek, sem se tokrat bolj nagibala k temu, da je punčka. Zakaj? Zaradi slabosti, pa ker se je moji koži čisto zmešalo, pa ker bi jedla sladko, sladko, sladko,… In je bila! <3

Zadnji meseci

Če sem pri Teotu čakala porod, a mi je bilo ok, da se mu ne mudi tako zelo, sem zdaj v drugo komaj čakala, da rodim. In upala, da pride prej. Seveda se mojim otrokom ne mudi in sta zamujala oba – Teo 3 dni in Eva 4 dni. V drugo sem bila tudi bolj okorna, hitreje sem se utrudila, pa zdi se mi, da tudi bolj okrogla. Čeprav po kg ni neke večje razlike – pri obeh sem se zredila nekje 17kg.

Porod

Oba poroda sta se začela približno enako – s strippingom. A če so pri Teotu popadki trajalo skoraj 1 dan, je bila mala šefica brzinska. Seveda se je pri obeh nekaj zakompliciralo, tukaj je Teotova zgodba in tukaj Evina. Je bila pa najlepša razlika ta, da so Teota takoj po porodu odpeljali in sva z Janom ostala sama v porodni sobi, Evo pa sva imela pri sebi.

Če mene vprašaš, se ta nosečnost dosti razlikuje od prve. In me res zanima, kako se bosta razlikovala Teo in Eva! Pa tvoja izkušnja, so se tvoje nosečnosti razlikovale med sabo?

Xoxo, A.

Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja