Lepota

Potovanja

sal-cape-verde-zelenortski-otoki-veter-wind

Osebno

Kolping Hotel, Madžarska

Ko dobiš otroka, se ti prioritete pri iskanju hotelov spremenijo. Bolj gledaš na to, da je hotel otrokom prijazen, iščeš dodano vrednost, kot so otroški bazeni, otroške igralnice, mogoče celo otroški kotiček pri hrani. In enega takega sva našla čisto v naši bližini! Predstavljam ti Kolping hotel na Madžarskem!

Kolping hotel

Kolping hotel je družinam prijazen hotel v bližini Heviza in Balatona, ki je resnično narejen z mislijo na otroke. To se res vidi in pozna na vsakem koraku. Mi smo tukaj preživeli štiri dni, sem pa prepričana, da bi jih lahko še dosti več!

SOBE

Hotel ponuja več različnih sob, mi smo imeli družinsko suito in smo bili noro zadovoljni! Sobe so združene v tako imenovane ‘hiše’, vsaka hiša pa ima svojo tematiko (naša je recimo bila morska, sosednja gozd…), vse pa so povezane z ogrevanim hodnikom. Hkrati ta hodnik povezuje tudi restavracijo, otroško igralnico in bazene. Sobe so lepo opremljene, pisane in prostorne. Skoraj vsaka hiša ima tudi svojo baby kuhinjo, kjer lahko 24 ur na dan pripraviš topel obrok za otroka.

Družinska suita ima spalnico za odrasle, spalnico za otroke in kopalnico, skupaj s predelom kuhinje. V sobi je tudi previjalna miza, v kopalnici pa tudi otroška banjica in kahlica. V omari se je skrival tudi otroški sedež za hranjenje in voziček marela. Naju z Janom je zelo navdušilo premišljeno dejstvo, kako je narejen umivalnik in polica zraven. Ravno dovolj prostora je namreč za banico, zraven pa je vgrajena tudi tuš ročka, tako da otroka brez težav skopaš, vodo pa brez večjega truda na koncu odliješ v umivalnik.

OSEBJE/STORITVE

Tukaj pa hotel Kolping RES zasije! Vsi, ki sem jih srečala, so tako prijazni, prav vsak pozdravi, natakarji so ustrežljivi in prav res dobiš občutek, da radi delajo tam. Povedali so mi tudi, da se trudijo, da vsak od osebja zna približno 10 fraz v jezikih njihovih pogostih obiskovalcev (nemščina, angleščina, slovaščina, itd.), da se vsi počutijo domače. Slovensko (še) sicer ne znajo, ampak nikoli se ne ve. 😉 Se pa res brez težav vse zmeniš z osnovno angleščino ali nemščino.

Pohvaliti morem tudi animatorke (več pa v poglavju ‘Otroško kraljestvo’). Res imajo čut za otroke, naš Teo je bil čisto navdušen nad ‘tetami’!

OTROŠKO KRALJESTVO

V sklopu hotela so kar TRI igralnice. Ena blizu bazenov in dve v glavnem ‘Boboland’ delu. Bobo je njihov zaščitni znak, prisrčen nilski konj, ki pri večerji pride pozdravit otroke. Skupaj z otroci pa se lahko podate tudi na iskanje vseh Bobotov po hotelskem zemljišču.

Boboland je največje notranje hotelsko igrišče na Madžarskem. Sestavlja ga več sob. Veliko igralo v obliki gradu, po katerem lahko otroci plezajo in s katerega se lahko spustijo s toboganom, je odprto do večera, ponavadi se zapre okoli desetih zvečer. Zraven je igralnica, kjer so, ko je odprta, tudi animatorke, ki ponujajo tudi zastonj varstvo. Za otroke od 1-3 let je to 3h na dan, za večje pa 8h na dan.

Boboland ima VSE! Knjigice, puzzle, avtke, kuhinjo, ustvarjalni material, igrače… In zanimiv program! Vsak dan se ogromno dogaja, ustvarja se, igrajo se družabne igre, nagradne igre… Ob prihodu v hotel dobiš A4 list papirja, na katerem je napisano, kaj se tisti teden dogaja. In dogaja se ogromno!

V Bobolandu je tudi igralnica za dojenčke, previjalnica, ‘mama kuhinja’… In lahko jih pohvalim, animatorke so Teota celo previle, ko je bil v varstvu! Prvič sva ostala z njim, potem sva ga pa pustila v varstvu. Bolj iz radovednosti, kako bo – sva pa šla na kavo v kavarno zraven Bobolanda. In je mali mož užival! Tako je vsak dan šel v varstvo. Kako so se pogovarjali? Pojma nimam. Ampak zmenili so se vse! Dejansko se je ena animatorka z njim igrala zmeraj, ko sem šla pogledat, kako je.

ZUNANJI DEL

Celoten hotel je lepo urejen, zunanjost je zelena, krasne potke (malo v hrib), rožice… Največja atrakcija pa kar 5 različnih igrišč! Mi smo se največ igrali na igrišču, namenjenem najmanjšim, kjer je bil peskovnik z zakopanim dinozavrom, igrala za najmlajše, trampolini… Med sprehodom pa smo ugotovili tudi, da so po zemljišču strateško postavljeni različni tobogani, speljani po pobočju.

HRANA

Še en del, ki ga morem RES pohvalit. Naravnost odlična hrana. Zmeraj je bilo dovolj izbire, da nisi bil lačen. Tudi tukaj je bilo poskrbljeno za najmlajše. Tako pri zajtrku kot pri večerji so bile na izbiro ‘otroške zadeve’ – gris, kakšne narejene kašice, pa tudi tiste, kupljenje, mleko… Na voljo so celo imeli AM. Pohvaliti moram tudi moram njihov brezlaktozni segment, tudi tukaj je bilo ogromno izbire. Pri zajtrku so dejansko imeli gris na mleku, gris na mleku brez laktoze in kašo na riževem mleku.

BAZENI

Bazenski kompleks se deli na dva dela – družinski aquapark in adults only del. V adulst only delu je hladnejši bazen za plavanje in bazen s toplo vodo iz izvira. In savne. V aquaparku pa je večji bazen, manjši bazen s toboganom, otroški bazen in otroško vodno igrišče. Tukaj v savna delu ponujajo tudi solno sobo! Mene je navdušilo dejstvo, da je en izmed programov tudi savnanje za otroke, saj se mi zdi pomembno, da se jih vpelje v kulturo savnanja in se jih nauči, kako se obnašajo v savni.

Pri bazenih imajo tudi sobo za dojenje, previjalno mizo in stajice za otroke. Pa ne kup igrač, ob strani pa tudi škatlo z rezervnimi rokavčki in podobnim. Mislili so na vse!

Ima pa bazenski kompleks tudi zunanje bazene, a jih mi tokrat zaradi temperatur nismo koristili. Prav tako je v bližini bazenov tudi restavracija (hitra hrana – nageci, dunajc, pomfri, itd.) s presenetljivo normalnimi cenami, porcija dino nagecov in pomfrija je recimo 7€.

Kolping hotel je hotel, v katerega se bomo zagotovo še vrnili! Super je za vse – majhne in malo večje otroke, najstnike in starše. Za najstnike imajo tudi poseben predel, kjer je miza za namizni tenis, ročni nogomet, air hokej in podobne zadeve. Poskrbljeno je za vse! Zraven hotela pa kraljuje tudi Bobo fun Park.

BOBO FUN PARK

Bobo fun park je sicer na posestvu hotela, a ločena stavba, s vstopnino. Gostje hotela imajo tudi tam dodatne ugodnosti. Kaj pa je Bobo fun Park? Je ogromen notranji adrenalinski park. Za vse večje pa tudi manjše otroke. Teo je noro užival, čeprav je bila večina stvari še prevelikih zanj! No, imajo tudi predel za dojenčke, ki ga pa ni preveč zanimal, hihi. Plezalne stene, trampolini, nindža poligon, tobogani, adrenalinska pot, laserski labirint,… En kup vsega! Če imaš večje otroke (6+), je to odlično preživet del dneva! No, zelo zanimivo je že za tiste 4 leta in več.

Smo pa skupaj s hotelom zate pripravili odlično darilo – če ob rezervaciji vpišeš kodo ‘AJDA1‘, dobiš karte za Bobo fun park zastonj! Če te zanima več o hotelu, pa si preberi TUKAJ. Kolping hotel, mi se pa zagotovo še vidimo!

Xoxo, A.

Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja