Potuj z mano: Vinarium, Lendava

READ THIS POST IN ENGLISH

Nedelje so za izlete, pravijo. In jaz se z njimi kar strinjam. Moj zadnji izlet je bil obisk Vinarium stolpa v Lendavskih goricah, ki se ponaša z nazivom najvišjega razglednega stolpa v Sloveniji. In kar je še bolj zanimivo, ponuja razgled v kar štiri različne države!

slovenia-vinarium-tripslovenia-vinarium-trip

OSNOVNE INFORMACIJE

Višina: 53,50m

Etaže: 9 + pritličje

Leto gradnje: 2015

Število stopnic: 240

Vstopnina: 7€

Ker pa te suhoparne številke v bistvu nič ne povejo, gremo raje na zanimiv del.

slovenia-vinarium-trip

VOŽNJA

Vožnja do tja je...zanimiva. Zagotovo priporočam uporabo navigacije, čeprav so table postavljene pa niso na vsakem križišču in se lahko hitro izgubiš. Čeprav se stolp vidi že zelo od daleč, v bistvu že iz avtoceste, pa med vinogradi, vikendi in ozkimi cestami hitro izgubiš občutek za smer.

slovenia-vinarium-tripslovenia-vinarium-trip

STOLP vinarium

Pogled na stolp je veličasten, oblika je resnično zanimiva in nekaj posebnega. V pritličju je gostilnica, prodajalna spominkov ter blagajna. Po nakupu vstopnice imaš na izbire dve poti na stolp, stopnice ali dvigalo. Dvigalo se ustavi v dveh etažah, na razgledni ploščadi in na vrhu. Razgledna ploščad je zastekljena, vrh je pa odprt. Za mene, je z vrha lepši razgled, saj ga ne ovira steklo, pa tudi fotografije so lepše. Stopnice so na zunanji strani stolpa in tako hodiš po odprtem, kar je bilo meni kar malo grozljivo - na levo ni nič drugega kot dober meter visoka ograja.

slovenia-vinarium-trip

MOJE MNENJE

Je stolp resnično vreden obiska? Naj že takoj povem, da razgled sicer je fantastičen, ne vidi pa se nič občudovanja vrednega. Vidi se daleč naokoli, so pa naokoli samo njive, travniki in narava. Da ne bo kdo razočaran. Se pa da zagotovo narediti kar nekaj lepih fotografij. Z razgledom in s stolpom. Vožnja z dvigalom je kratka, ampak zanimiva, hoja po stopnicah pa je eno tako posebno doživetje. Celoten obisk stolpa, vožnja z dvigalom, ogled obeh etaž, fotografiranje ter hoja po stopnicah navzdol je trajal približno pol ure. Če je resnično vredno ali ne, se naj vsak sam odloči, je pa zagotovo zanimivo!

slovenia-vinarium-trip

PAZI!

Stolp obišči v lepem vremenu, da bo razgled resnično tak kot mora bit!

Na vrhu zna pihat, poskrbi, da te ne bo zeblo!

Odpiralni čas stolpa si predhodno preveri na njihovi spletni strani - KLIK .

slovenia-vinarium-trip

Si stolp Vinarium že obiskala ali pa je še neobiskana destinacija?

Xoxo, A.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

1 comment