Lepota

Potovanja

sal-cape-verde-zelenortski-otoki-veter-wind

Osebno

Nega nohtov 101: Postopek priprave na lakiranje

Če sem zadnjič razlagala o negi obnohtne kožice, bo danes na sporedu (moja) nega nohtov in potek lakiranja. Seveda se lahko tvoj postopek razlikuje od mojega, morda se ti bodo kateri koraki zazdeli nepotrebni, jaz pač delam tako in tako meni kot mojim nohtom to najbolj ustreza.

1.) ODSTRANJEVANJE STAREGA LAKA

Za odstranjevanje stare manikire zmeraj uporabi odstranjevalec laka za nohte. Ne trgaj laka z nohtov, saj jih tako lahko poškoduješ. Jaz imam najraje odstranjevalce z acetonom, saj gre tako hitreje.

mollon-pro-nail-lacquer-remover-hydrabalance-odstranjevalec-laka-za-nohte
Pri Mollon Pro imajo tudi odstranjevalec laka za nohte v LITERSKI embalaži! TOP!

*NASVET: Če imaš nalakirane bleščice ali kak posebej trdovraten lak, uporabi metodo s folijo. Kaj je to? Vato, namočeno v aceton, daj na noht, vse skupaj zavij v folijo in počakaj 5 do 10minut. Odstranjevanje brez problemov!*

2.) Oblikovanje – piljenje nohtov

Naslednji korak je oblikovanje nohtov. Za oblikovanje uporabi kvalitetne pilice in pazi, da ni pregroba! Pilico zmeraj premikaj v eno smer, da ne povzročiš trganja nohtov. Obstaja več oblik in grobosti, zato boš brez problema lahko izbrala takšno, ki ti ustreza.

mollon-pro-pilice-za-nohte
Pri Mollon Pro imajo različne oblike pilic, kar je super, saj lahko izbereš takšno, ki je tebi najbolj udobna za uporabo!

*NASVET: Pazi pri piljenju površine nohta, saj ga tako tanjšaš. Brazde in vdolbine raje rešuj z dobrim podlakom!*

3.) Obnohtna kožica

Za 5-10 minut roke namoči v toplo vodo in nato z leseno palčko obnohtno kožico nežno potisni navzdol, proti robu nohta. Nato uporabi piling in si roke dobro umij, nato pa nanesi olje za obnohtno kožico. Če te o oljih in negi obnohtne kožice zanima več, klikni TUKAJ.

mollon-pro-lesene-palčke

4.) Priprava

Ko se olje dodobra vpije si s robčkom nohte obriši, da odstraniš masten sloj. Če želiš to narediti kvalitetno, pa uporabi razmaščevalec za nohte. S tem pripraviš nohte na lakiranje in poskrbiš, da se bo lak lahko ‘oprijel’ nohta.

mollon-pro-dehidrator-razmaščevalec-za-nohte

5.) Lakiranje

Najpomembnejša pri lakiranju sta podlak in nadlak. Zakaj? Podlak poskrbi, da je narejena ‘baza’, da je noht pripravljen na lakiranje in hkrati zaščiti noht. Nadlak pa poskrbi za zaščito celotne manikire in poskrbi, da ta ostane čimdlje. Poskrbi tudi za sijaj ali pa kak drug efekt, ki ga želiš. Med pod in nadlakom pa seveda pride barvni lak ali celotna manikira. Pazi, da z lakom lepo zapreš rob nohta, saj bo tako manikira dolgotrajnejša, videz pa lepši.

mollon-pro-laki-za-nohte
Pri Mollon Pro imajo tudi ogromne nadlake – kar 70ml! Barv pa toliko…

*NASVET: Barvni lak zmeraj nanesi dvakrat, saj bo tako barva bolj polna in videz lepši.*

6.) Popravki

Ko je manikira posušena, sledijo popravki. Kjer ti je lak pobegnil mimo nohta, ga odstrani s čopičem, pomočenim v odstranjevalec laka za nohte. Najboljše je, da zato uporabiš tanek kvadratni čopič. Svetujem ti tudi, da s čopičem oblikuješ lepo, ravno linijo pri lunici nohta, saj tako manikira izgleda lepša in bolj profesionalna.

 

7.) Zaključek

Za na konec namaži olje za obnohtno kožico in roke namaži s kremo. In je lakiranje končano. Jaz se prvih nekaj ur še izogibam ‘nevarnemu’ delu, ne pomivam posode, ne uporabljam nohtov kot orodje (čeprav tega naj ne bi nikdar delal) in podobno. Prav tako pazim, da si nohtov ne lakiram takoj pred spanjem, da se slučajno zjutraj ne zbudim z odtisi rjuh.

Imaš ti še kak korak v svoji manikiri? Jaz to počnem nekje enkrat na teden do deset dni in s tem postopkom mi je to čisto dovolj, kar je super.

Xoxo, A.

P.s.: Vse izdelke na sliki lahko kupiš v spletni trgovini Mollon Pro, da ti pa malo olajšam delo, pa samo klikni na fotografijo izdelka, ki te zanima in že boš na pravi strani!

**Objava je bila pripravljena v sodelovanju s podjetjem Mollon Pro**

Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja