Lepota

Potovanja

sal-cape-verde-zelenortski-otoki-veter-wind

Osebno

Nega nohtov 101: Obnohtna kožica

Nega nohtov in obnohtne kožice je zelo pomembna, če želiš, da so tvoje roke lepe! Prvi korak nege nohtov in hkrati prvi korak do lepo izgledajočih nohtov in rok, je nega obnohtne kožice. Ker sem iz grizenja nohtov v mladih letih prešla na trenutno grizenje obnohtne kožice, ko sem živčna, imam s tem že kar nekaj izkušenj, kaj pomaga, kako postopati in kaj so največji problemi.

Nega nohtov: Začetek

PRENEHAJ

°z grizenjem. Ja, vem, lažje reči kot storiti, zato ti tukaj zaupam, kaj pomaga meni. Nohti naj bodo zmeraj urejeni, obnohtna kožica navlažena, pazi tudi, da ti nikjer nič ne štrli, za vsak slučaj pa v torbico vrži tudi olje za kožico in kremo za roke, da po potrebi takoj namažeš.

°z rezanjem kožice. Ja, veeem, marsikje prebereš nasvet, da pred mazanjem odreži odvečno kožico. Ampak kaj pa, ko odrežeš preveč? Raje pred lakiranjem nohte za par minut namoči v toplo vodo in nato z leseno palčko nežno odrini obnohtno kožico.

°pozabljat na nego. Ja, žal je nega pomembna.  Predvsem pozimi, ko je zunaj mrzlo. Redno maži roke s kremo, obnohtno kožico pa neguj z za to namenjenimi olji. Meni najljubša ti predstavim v nadaljevanju.

PILING

mollon-pro-piling-za-nohte-4-negovalna-olja-kivi

Vem, vem, kaj zdaj tu trobezljam o pilingu, kaj ima to veze? O, pa ima. Za lepe roke in obnohtno kožico priporočam reden piling, ki odstrani odmrle delce kože in jo osveži. Pri Mollon Pro imajo en tak fin piling, ki je meni všeč že zaradi barve. Totalno živo zelen Piling za nohte s 4 negovalnimi olji na prvi pogled izgleda kot izstisnjen kivi! Še piling delčki so črni, kot koščice kivija.

Je pa ravno prav grob, da odstrani odmrlo kožo in ravno dovolj nežen, da to ni boleče in da  kože ne poškoduje.  Ima ogromno super negovalnih sestavin, jaz ti pa raje povem, da je zaradi njega koža na mojih rokah lepša in bolj mehka. Več o pilingu pa TUKAJ.

PRAVO OLJE ZA PRAVI PROBLEM

mollon-pro-olja-za-nego-obnohtne-kožice

Ker so nohti in obnohtne kožice različni, imajo pri Mollon pro različna olja skupaj z dvema negama za nohte, ki prav tako vsebujeta olja, sta pa namenjena bolj nohtom kot obnohtni kožici in se nanašata enako kot lak za nohte.

Zakaj je pomembno, da za svoje nohte izbereš pravi izdelek? Razmišljaj tako – kot ne pašejo vsem vsi šamponi, tako tudi niso vsa olja za vse. In ker moji nohti niso enaki tvoji, je edino prav, da ti predstavim vse možnosti, da se lahko sama odločiš, kateri je najbolj primeren zate.

SERUM ZA NEGO NOHTOV Z MIKROKAPSULAMI

mollon-pro-serum-za-nego-nohtov-z-mikrokapsulami

Serum, ki ga priporočam vsaki. S svojimi sestavinami namreč skrbi za intenzivno vlaženje, hkrati pa krepi nohte – o čemer še ne morem poročat, saj ga ne uporabljam dovolj dolgo, zagotovo pa odlično navlaži obnohtno kožico.

Vsebuje naravno arganovo olje in vitamine C, E in F.

Več TUKAJ.

ANTIBAKTERIJSKO NEGOVALNO OLJE ZA NEGO NOHTOV IN OBNOHTNE KOŽICE

mollon-pro-antibakterijsko-negovalno-olje-za-nego-nohtov-in-obnohtne-kožice

Olje, ki ga priporočam predvsem tistim, ki si, tako kot jaz, grizete obnohtno kožico. Zakaj? Ker deluje protivnetno, pomirja razdraženo kožo in jo hkrati mehča. Vsaka, ki si kožico okoli nohtov grize ve, da ob pretiranem grizenju postane trda in ni lepo na pogled. Če pa se spopadaš z glivicami, pa je to olje odlično za dodatno nego ob zdravljenju glivic.

Vsebuje ognjič.

Več TUKAJ.

OBNOVITVENO NEGOVALNO OLJE ZA NOHTE IN OBNOHTNO KOŽICO

mollon-pro-obnovitveno-negovalno-olje-za-nohte-in-obnohtno-kožico

Še en izdelek, ki je super za pogriženo kožico. Ta jo s pomočjo vrtnic neguje, mehča in zdravi. Meni vrtnica v vsaki obliki noro paše, redno uporabljam vrtniči hidrolat za obraz, tako da je ta taman zame. Mehka, nahranjena obnohtna kožica.

Več TUKAJ.

NEGOVALNO OLJE ZA NOHTE IN OBNOHTNO KOŽICO Z RESJEM

mollon-pro-negovalno-olje-za-nohte-in-obnohtno-kožico-z-resjem

Ta ima pa pozitivne učinke tudi na nohte. Seveda nahrani obnohtno kožico in jo vlaži, namenjen pa je predvsem krhkim in lomljivim nohtom. Prednost? En izdelek, dva namena. Navlaži obnohtno kožico in nahrani nohte.

Več TUKAJ.

NEGOVALNO OLJE 10 V 1 ZA RAZCEPLJENE IN POŠKODOVANE NOHTE

nega nohtov mollon-pro-negovalno-olje-10-v-1-za-razcapljene-in-poškodovane-nohte

Tretma, ki se nanaša kot lak, je namenjen razcepljenim in poškodovanim nohtom. Ta je meni ljubši, saj mi je prejšnjih par manikir šlo na živce in sem si lak potegnila iz nohta. Rezultat? Nohti, ki se plastijo, cepijo, so mehki in nasploh izgledajo ubogo. Videz se izboljša že takoj po nanosu, plasti niso več vidne in nohti izgledajo zdravo. Po nekaj časa pa sem tudi opazila bolj močne nohte.

Več TUKAJ.

ANTIBAKTERIJSKI LAK ZA NEGO NOHTOV

mollon-pro-antibakterijski-lak-za-nego-nohtov

Največja prednost tega laka? Skrije porumenelost! Če si redna uporabnica lakov za nohte, potem tako ali tako veš, da določene barve nohte obarvajo. Ta lak je mlečne barve in porumenelost skrije! Seveda ima tudi učinek na strukturo nohta, so bolj trdni, ampak jaz tukaj res vidim prednost v tem. Noht pa tudi zaščiti pred zunanjimi vplivi.

Več TUKAJ.

KAKO UPORABLJATI OLJA?

Ni dovolj, da olja samo naneseš na noht in obnohtno kožico in  upaš, da se bo vse skupaj vpilo. To je lahko hitra rešitev, ko res nimaš časa, ti pa gre na živce tista suha koža na mezinčku. Ko pa imaš čas, recimo zvečer pred televizorjem, pa je čas za pravo nego. Olje naneseš na noht in obnohtno kožico in vse skupaj vmasiraš, vsaj 20 sekund za en prst. Potem pa pusti, da se, kar se še ni, vpije.

ROKAVICE

Vsaj enkrat na mesec pa čez noč uporabi tudi rokavice. Pa ne tiste za zimo! Mollon Pro Regeneracijske rokavice za nego rok so namenjene globinski negi rok. Vsebujejo koncentrirane sestavine, ki se s pomočjo rokavic resnično vpijejo v kožo. Okej, jaz lahko kar priznam, niti enkrat mi še ni uspelo prespati noč z rokavicami na rokah, zmeraj se zjutraj zbudim brez. Ampak na srečo mi jih uspe na rokah obdržati vsaj toliko časa, da so dlani nahranjene in koža mehka.

Kako pa ti skrbiš za svoje roke? So ti moji nasveti blizu? Vse izdelke lahko poiščeš v Mollon Pro spletni trgovini  TUKAJ.
Xoxo, A.

**Objava je bila pripravljena v sodelovanju s podjetjem Mollon Pro**
One Comment

Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja