Lepota

Potovanja

sal-cape-verde-zelenortski-otoki-veter-wind

Osebno

Glivične okužbe nohtov, ADIJO!

Večkrat sem že pisala o negi nohtov in obnohtne kožice, danes pa se bom dotaknila ene malo bolj tabu teme, ki pa jo skriva marsikatera urejena dama,

GLIVIčne okužbe NOHTOV.

Glivice imamo vsi, največjo zastopanost v človeškem telesu imajo tiste, ki niso škodljive. Žal pa obstajajo tudi takšne, ki so za telo škodljive in povzročajo glivične okužbe. So zelo trdovratne in se rade ponavljajo, zato je obvezno pametno zdravljenje, najboljše ob posvetu z zdravnikom. Ko pa jih enkrat pozdravimo, pa obstaja par preventivnih ukrepov, da se več ne vrnejo!

mollon-pro-softening-calendula-oil-antibacterial

ZAKAJ NASTANEJO IN KAKO JIH PREPOZNAT?

Največkrat glivične okužbe nohtov nastanejo kot posledica vlage ali bakterij, zato so idealni pogoji za nastanek v nogavicah ali rokavicah. Prenašajo se lahko s človeka na človeka, zato je zelo pomembno, da v primeru okužbe pazimo na to!
Glivične okužbe nohtov prepoznamo po drugačnem videzu nohta – lahko je porumenel ali bolj bel, noht je odebeljen, hitro se lomi, lahko začne odstopat ali se krušit.
V primeru, da sumiš na glivične okužbe nohtov, obišči zdravnika! Ta bo ugotovil, katera vrsta glivic ti greni življenje in ti predpisal zdravljenje. Naj te ne bo sram, saj to ni tako neobičajno kot morda misliš, z glivičnimi okužbami nohtov naj bi se spopadalo od 10-30% svetovne populacije.

ZDRAVLJENJE JE USPEŠNO! KAJ SEDAJ?

Ko si po nasvetih zdravnika okužbo uspešno pozdravila, je čas za preventivo, da se nadloga ne vrne. Pazi, da roke in noge niso predolgo v vlažnem in toplem okolju, rokavice in nogavice redno menjaj in jih dobro umivaj. Prav tako redno razkužuj roke! Pij dosti tekočine, da telo ni dehidrirano. Na kopališčih, savnah in podobno, ne hodi naokoli bosa, vedno imej obuvala. Obutev redno zrači – fino je, da prezračiš in posušiš čevlje po vsakem nošenju. Seveda pa je velik faktor tudi nega nohtov. Idealen sopotnik za nego nohtov in obnohtne kožice je

MOLLON PRO SOFTENING CALENDULA OIL

mollon-pro-softening-calendula-oil-antibacterial

Ognjičevo olje za nego nohtov, ki ima antibakterijske in protivnetne učinke. Namenjen je negi obnohtne kožice in  glivične okužbe nohtov s temi lastnostmi učinkovito preprečuje.
Naj ti najprej zaupam, da čudovito diši! Sladko, sadno in po ognjiču. Moje najbolj dišeče olje za nohte!
Nanos je zelo enostaven, saj s čopičem z lahkoto naneseš ravno dovolj olja.
Obnohtno kožico tudi neguje in mehča, ni namenjen samo tistim, ki se spopadajo s glivičnimi okužbami nohtov.
Če imaš res zelo suho in trdo kožo, bo primeren tudi za to!

mollon-pro-softening-calendula-oil-antibacterial

UPORABA

Jaz ga uporabljam zvečer. Nanesem na nohte in obnohtno kožico in pustim, da se vpije. Vmes pa izvajam aromaterapijo in vpijam ta omamen vonj!

Se tudi ti spopadaš s katero izmed glivičnih okužb nohtov? Upam, da sem ti danes dala kakšen uporaben nasvet in da se nadloge hitro rešiš! Če se spopadaš ali pa če te muči samo suha obnohtna kožica, si lahko svoje omamno dišeče Mollon Pro ognjičevo olje kupiš TUKAJ, vsa njihova olja za obnohtno kožico pa si oglej TU.

Xoxo, A.

**Objava je bila pripravljena v sodelovanju s podjetjem Mollon Pro**

Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja