5 žensk, ki so moja inspiracija

moja mamiInspiracijo iščemo v različnih stvareh in pri različnih osebah. Danes sem v eni objavi zbrala 5 oseb, ki inspirirajo mene. In, seveda, tudi ZAKAJ so ravno te osebe moja inspiracija. Osredotočila sem se na ženske v mojem življenju, osebe, ki so mi dale dragocene lekcije življenja in ki me vsak dan znova spomnijo, kako je treba živeti! So prave super ženske in so prava 'brca v rit', ko jo potrebujem. Ker vsaka izmed nas tu in tam potrebuje brco v rit 😉
women-who-inspire-me

moja Mami

Prva ženska, ki mi pride na misel ob vprašanju, kdo te navdihuje, je seveda moja mami. Ženska, ki me je vzgojila, ženska, ki me je naučila, da te tudi ovire ne smejo ustavit. Ženska, ki se je težki bolezni navkljub odločila, da bo živela kvalitetno življenje, skoraj kot da bi bila brez bolezni. Ženska, ki se je po robu postavila vsem zdravnikom in mnenjem in se odločila zame.
Naučila me je, da se pred ovira ne smeš ustavit ampak se samo malo prilagodit, zaovinkat in gremo dalje!

Kaja

Kaja je od vseh mojih prijateljic oseba, s katero sem prijateljica najdlje časa. Včasih sva skupaj preživeli cele dneve (in noči), zdaj se pa na žalost vidiva 2-3x na leto. Je moj velik navdih, saj mi vsakič znova pokaže, kako velika je lahko materinska ljubezen(mladim letom navkljub). Kaja ima namreč tri otroke. Najstarejšo lepotičko in dva mala razbojnika, dvojčka. Občudujem jo, kako zvozi vse, se razdaja svojim otrokom in za njih naredi vse. Občudujem njeno spremembo iz žurerke v mamico in ponosna sem, da ji lahko rečem prijateljica.
Naučila me je, da je materinska ljubezen največja sila na svetu in da mami za otroke ni težko narediti nič.

Tatjana

Tatjana je ženska, ki jo občudujem vsak dan znova. Gospa je stara preko 50let in se že ogromno časa bojuje. S težko in zahrbtno boleznijo, ki ji vsakodnevno nalaga bolečine. Pa se ne da. Ne ustavi je nihče. Ona dela. Dela okoli hiše, barva, prenavlja, popravlja. Ona je v pogonu skorajda 24 ur na dan. Kuha, pere, pospravlja, čuva vnuke, ona dela vse! In zato ima moje neizmerno občudovanje.
Naučila me je delavnosti, tudi ko ni vse rožnato.

Jana

Sošolka, ki nas je vse navduševala s svojo pridnostjo in vnemo. Njeni zvezki so bili zmeraj lepi, vse naloge narejene, učenje opravljeno. In čeprav je bila takrat kar malo jezna name, saj jaz pri pouku nisem pisala, temveč poslušala in se tako učila, vem, da je bil njen način pravi zanjo. Zdaj živi v Parizu. S super službo, v Parizu. V Slovenijo pride parkrat na leto. In res jo občudujem. Uredila si je življenje, stran od družine, stran od vseh (starih) prijateljev, začela na novo.
Naučila me je, da čeprav so začetki težki, je življenje lepo kjerkoli si in s komerkoli si, sam si ustvarjaš lepoto!

Nina

Nina je znanka. Ki je ne poznam zelo dobro. Poznam pa njeno življensko zgodbo. Nina se je v mladih letih odločila potovati po svetu. Z nahrbtnikom in štopanjem. In je prepotovala svet. Videla in doživela je ogromno lepega, vmes pa so jo tudi parkrat oropali, bila pa je tudi posiljena. Ko si jo vprašal, kako je preživela, je odgovorila: "Probala sem uživat.". Ker se je odločila, da ji negativne izkušnje ne bodo pokvarile tistih, lepih.
Naučila me je, da so v življenju pomembne pozitivne stvari, negativne pa je treba dat v preteklost in jih prebolet.

Verjetno si opazila, da so na mojem seznamu samo "običajne" ženske. Svoj navdih, inspiracijo in zgled namreč črpam iz ljudi okoli sebe in tistih, ki jih poznam. Vesela pa bom, če mi zaupaš, kdo in zakaj pa navdihuje tebe!

Xoxo, A.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja