Laboratoires de Biarritz, Lepota, Nega kože, Nega las

Suha olja: Kaj so, zakaj jih uporabljamo in kakšne so njihove prednosti

suha olja Laboratoires de Biarritz suho olje iz linije Ocean
Oglas | Objava vsebuje podarjene izdelke. | Naročnik: Bogart d.o.o.

V svetu nege kože in las postajajo suha olja vse bolj priljubljena. Pogosto jih slišimo v povezavi z lepotnimi tretmaji, nego telesa in celo lasmi, vendar mnogi še vedno ne vedo, kaj natančno so suha olja in zakaj so tako koristna.

Suha olja so lahka, hitro vpojna olja, ki za razliko od tradicionalnih olj na koži ne puščajo mastnega občutka. Narejena so iz rastlinskih olj in vsebujejo visoko koncentracijo esencialnih maščobnih kislin, vitaminov in antioksidantov, ki pripomorejo k hranjenju in zaščiti kože. Najbolj priljubljena suha olja vključujejo olja iz grozdnih pešk, jojobe, argana in šipka.

Ime “suho olje” je morda nekoliko zavajajoče, saj ne gre za olje, ki bi izsuševalo kožo. Nasprotno, suha olja kožo negujejo, vendar se zaradi svoje sestave hitro vpijejo in ne puščajo mastnih ostankov, ki jih pogosto povezujemo z bolj gostimi in težkimi olji.

Kako delujejo suha olja?

Suha olja so bogata z nenasičenimi maščobnimi kislinami, kar pomeni, da se hitro vpijajo skozi povrhnjico kože in las. Zahvaljujoč svoji lahki teksturi, ne zapirajo por, zato so primerna tudi za ljudi z mastno ali mešano kožo, ki se običajno izogibajo oljnim proizvodom. Poleg tega suha olja pomagajo vlažiti in zadržati vlago v koži ter izboljšajo elastičnost.

Sestava suhih olj je takšna, da jih lahko uporabljamo na različnih področjih: od nege telesa, obraza in las do uporabe pri negi nohtov in celo kot dodatek v kopel. So večnamenski produkti, ki jih zlahka vključimo v dnevno rutino.

suha olja Laboratoires de Biarritz suho olje iz linije Ocean

Zakaj uporabljati suha olja?

1. Globinsko vlaženje brez mastnega občutka: Ena izmed največjih prednosti suhih olj je njihova sposobnost globinskega vlaženja kože, ne da bi za sabo pustila težak, masten film. To jih naredi idealne za vse tipe kože, še posebej za tiste, ki se bojijo, da bi njihova koža izgledala preveč mastna.

2. Hranjenje kože z antioksidanti: Suha olja vsebujejo naravne antioksidante, kot so vitamini E, A in C, ki pripomorejo k zaščiti kože pred prostimi radikali in škodljivimi vplivi okolja. Ta antioksidativna zaščita upočasnjuje znake staranja, kot so gube, fine linije in izguba elastičnosti.

3. Popravljanje poškodovane kože: Zaradi svojih regenerativnih lastnosti suha olja pomagajo pri obnovi poškodovane kože. Lahko zmanjšajo videz brazgotin, strij in drugih nepravilnosti na koži. Še posebej olji, kot sta arganovo in šipkovo olje, sta znani po tem, da pomagata obnavljati kožo in pospešujeta celjenje.

4. Uporaba na laseh: Suha olja niso namenjena le negi kože – lahko jih uporabljamo tudi na laseh. Pomagajo pri obnavljanju suhih, poškodovanih las in jim povrnejo sijaj. Ko se nanesejo na lase, se hitro vpijejo, lasje pa ne postanejo mastni ali obteženi, kar jih naredi idealne za uporabo kot dnevni tretma. Prav tako pomagajo pri obvladovanju lasnih konic in zmanjšujejo krepavost.

5. Primerni za vse tipe kože: Zaradi lahke teksture so suha olja primerna za vse tipe kože, vključno z mastno, mešano in aknasto kožo. Z redno uporabo suha olja pomagajo uravnotežiti proizvodnjo sebuma, kar pripomore k bolj uravnovešeni in zdravi koži.

Kako uporabljati suha olja?

Suha olja so izjemno vsestranska in jih lahko uporabljamo na različne načine:

  • Za nego kože: Nekaj kapljic olja nanesite na čisto kožo zjutraj ali zvečer, po čiščenju in toniranju. Lahko jih uporabljate samostojno ali v kombinaciji z vlažilno kremo za dodatno vlaženje.
  • Za nego las: Suha olja lahko nanesete na konice las ali po dolžini, da zadržijo vlago in zmanjšajo krepavost. Prav tako jih lahko uporabite kot globinsko nego pred umivanjem las, kjer olje pustite delovati vsaj 30 minut, nato pa lase umijete.
  • Za nego telesa: Po tuširanju ali kopeli olje vtrite v še nekoliko vlažno kožo, da zadržite vlago in nahranite kožo. Suha olja so odlična tudi za nego suhih predelov, kot so komolci, kolena in pete.
  • Za nego nohtov: Suha olja lahko uporabljate tudi za nego obnohtne kožice in nohtov, kjer bodo pomagali pri regeneraciji in preprečevanju lomljenja.

Najbolj priljubljena suha olja

  • Arganovo olje: To olje, pogosto imenovano “tekoče zlato”, prihaja iz Maroka in je bogato z vitaminom E ter maščobnimi kislinami. Odlično je za nego suhe kože, las in celo za obnavljanje poškodovanih nohtov.
  • Olje iz grozdnih pešk: Izjemno lahko olje, ki se hitro vpije in je bogato z antioksidanti. Primerno je za vse tipe kože, še posebej za mastno kožo.
  • Jojobino olje: Zaradi svoje sestave, ki je podobna naravnemu sebumu kože, je jojobino olje odlično za uravnavanje mastnosti kože. Pomaga pri vlaženju brez zamašitve por.
  • Šipkovo olje: Znano po svojih regenerativnih lastnostih, je šipkovo olje odlična izbira za tiste, ki želijo zmanjšati videz brazgotin in pigmentacij.

Laboratoires de Biarritz suho olje iz linije Ocean

suha olja Laboratoires de Biarritz suho olje iz linije Ocean

Laboratoires de Biarritz suho olje iz linije Ocean je izjemno vsestranski lepotni izdelek, ki navdušuje z bogato naravno sestavo in čudovitim vonjem. Njegova lahka tekstura se hitro vpije v kožo, ne da bi za sabo pustila masten občutek, zaradi česar je idealen za vsakodnevno uporabo na telesu, obrazu in celo laseh. Kožo globinsko nahrani, mehča in ji daje naraven sijaj, lasem pa povrne vitalnost in gladkost. Dišava je nežna, osvežujoča in prijetna, kar izdelek dvigne na nivo sproščujočega lepotnega rituala. Odlična izbira za vse, ki iščejo luksuzno nego z naravnimi sestavinami.

Sestavine
  1. Coconut Alkanes – Lahka, naravna alternativa silikonom, pridobljena iz kokosovega olja. Deluje kot mehčalec in izboljša teksturo izdelkov.
  2. Helianthus Annuus Seed Oil (sončnično olje) – Naravno olje, bogato z vitamini in antioksidanti, ki kožo vlaži in ščiti.
  3. Coco-Caprylate/Caprate – Lahka emolientna sestavina iz kokosovega olja, ki vlaži kožo in jo naredi mehko brez mastnega občutka.
  4. Parfum – Dišava, ki se uporablja za dodajanje vonja izdelkom.
  5. Cannabis Sativa Seed Oil (olje konopljinih semen) – Hranilno olje, bogato z maščobnimi kislinami, ki vlaži, pomirja in regenerira kožo.
  6. Prunus Domestica Seed Oil (olje iz semen slive) – Dragoceno olje, ki mehča in nahrani kožo ter je bogato z antioksidanti.
  7. Camelina Sativa Seed Oil (olje iz semen oljne kameline) – Olje z visoko vsebnostjo omega-3 maščobnih kislin, ki vlaži, mehča in ščiti kožo.
  8. Crithmum Maritimum Extract (izvleček morskega koprca) – Izvleček, ki pomaga pri regeneraciji in obnavljanju kože ter jo ščiti pred vplivi okolja.
  9. Tocopherol (vitamin E) – Močan antioksidant, ki ščiti kožo pred prostimi radikali in pomaga podaljšati življenjsko dobo izdelka.
  10. Caprylic/Capric Triglyceride – Kombinacija kokosovega olja in glicerina, ki deluje kot emolient, mehča in vlaži kožo.
  11. Linalool – Naravna sestavina eteričnih olj z vonjem, pogosto uporabljena v dišavah.
  12. Benzyl Salicylate – Dišavna sestavina in UV-filtrirna spojina, ki se uporablja v kozmetiki.
  13. Geraniol – Naravna sestavina v eteričnih oljih, ki daje cvetlični vonj, pogosto prisotna v dišavah.
  14. Limonene – Naravna dišavna sestavina z osvežilnim citrusnim vonjem, pridobljena iz lupin agrumov.
  15. Benzyl Benzoate – Dišavna sestavina in konzervans, ki preprečuje rast mikrobov v izdelkih.
  16. Farnesol – Dišavna sestavina, ki se naravno nahaja v cvetnih eteričnih oljih in se uporablja za izboljšanje vonja.
  17. Isoeugenol – Dišavna sestavina z vonjem po klinčkih, pogosto prisotna v parfumih.
  18. Benzyl Alcohol – Konzervans in dišavna sestavina, ki preprečuje kvarjenje kozmetičnih izdelkov

Zaključek

suha olja Laboratoires de Biarritz suho olje iz linije Ocean

Suha olja so izjemen dodatek k vsakodnevni negi kože in las. Zaradi svoje lahke teksture, hitrega vpijanja in številnih koristi, ki jih prinašajo, postajajo vse bolj priljubljena med uporabniki, ki iščejo učinkovite in naravne rešitve za nego. Ne glede na to, ali imate suho, mastno ali občutljivo kožo, suha olja ponujajo univerzalno rešitev, ki bo vaši koži in lasem prinesla sijaj, prožnost in zdravje brez mastnih ostankov.

Pa da ne pozabim, pri Laboratoires de Biarritz imamo stalno kodo: AJDA20 na VSE!

Xoxo, A.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja