Lepota

Potovanja

sal-cape-verde-zelenortski-otoki-veter-wind

Osebno

Instagram and banned hashtags

instagram_banned_hashtags

Zadnji dve moji sliki na instagramu se nista prikazovali pod nobenim izmed spodaj napisanih hashtagov. Itak mi ni bilo nič jasno, zakaj in kako, zato sem malo raziskovala. In izkazalo se je, da obstajajo “prepovedani” hashtagi. Če uporabiš pod sliko enega izmed prepovedanih, je slika avtomatsko “zasenčena” – se ne prikazuje pod hashtagi. Zakaj in kako pride do tega in kako ugotovit, kateri hashtag je prepovedan? Beri dalje.

instagram_banned_hashtags

ZAKAJ PRIDE DO TEGA?

Boti množično uporabljajo in zlorabljajo določene hashtage in ko je en hashtag dovoljkrat prijavljen, je na koncu lažje prepovedat kar celoten hashtag kot pa vsakega uporabnika posebej(še zmeraj pa pozivam k prijavi botov in podobnih profilov!). Spomnim se, da je v času, ko je bil beautyblogger še dovoljen hashtag pod njim bilo moč najti ogromno pornografskih fotografij – vsaka tretja je bila poziv k pridružitvi kakšne neprimerne strani. In #beautyblogger je zdaj prepovedan hashtag.

KAKO UGOTOVIŠ, ČE JE HASHTAG PREPOVEDAN?

Spodaj sem zbrala nekaj znanih prepovedanih hashtagov, ker pa se to spreminja (nekateri še bodo prepovedani, nekateri so prepovedani samo nekaj časa,…), priporočam, da se pred uporabi prepričaš. V instagram iskalno okence vpišeš željen hashtag. Če si na računalniku, se ti pokaže obvestilo, da ta # nima objav.

instagram_banned_hashtags
Če pa si na telefonu, se ti prikažejo samo top objave, če pa podrsaš navzdol, pa prideš do obvestila, da so zadnje objave tega hashtaga skrite.
instagram_banned_hashtags

OPOZORILO!!

Če prepovedane hashtage uporabljaš prepogosto, se ti lahko zgodi t.i. “shadow ban”, kar pomeni, da se tvoja fotografija na instagramu NE PRIKAZUJE. Vidijo jo samo tisti, ki dejansko obiščejo tvoj profil.

ŠE NEKAJ O #

Vsi vemo, da je omejitev števila # na Instagramu 30. Priporočam, da jih uporabljaš manj kot to, saj te instagram po novem algoritmu lahko šteje kot spam. Prav tako po novem več ne veljajo hashtagi v kometarjih(tega še nisem preizkusila, sem samo prebrala). Prav tako ne priporočam uporabe vedno enih in istih hashtagov. Pazi pa tudi, da ne uporabljaš zgolj “ta velikih”, ampak daš zraven tudi kakšnega z manjšim dosegom.

PA ŠE HASHTAGI, ZA KATERE SEM DO SEDAJ UGOVOTILA, DA SO PREPOVEDANI

Če najdeš kakšnega, bom vesela, če mi sporočiš, da ga dodam na seznam!

 
instagram_banned_hashtags
 
Xoxo,
A.
6 komentarjev

Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja