Lepota

Potovanja

sal-cape-verde-zelenortski-otoki-veter-wind

Osebno

10 stvari, ki jih moraš narediti to poletje

Aaaaa, poletje je tu! In z njim sonček, visoke temperature in počitnice! Da pa ti ne bo dolgčas med počitnicami, sem zate (in zame) na kup zbrala 10 stvari, ki jih MORAŠ narediti to poletje.

1. Odloži knjigo, ki jo moraš prebrat in preberi tisto, ki jo hočeš

Če si kot jaz, potem zmeraj znova izbiraš med knjigami, ki bi jih naj brala in knjigami, ki si jih želiš brat. Pa ne me narobe razumet, rada se izobražujem in rada berem knjige, ki mi pomagajo. Ampak včasih res paše prebrat kakšno dobro kriminalko. Ki nima dodane vrednosti 😉 Zato to poletje preberi vsaj eno knjigo, ki bo razveselila tudi tvoje srce!

2. Poizkusi novo jed
top-10-stvari-to-poletje

Prepričana sem, da ima vsaka izmed nas že izbrano jed ali restavracijo, ki bi jo noro rada poskusila, pa si ne upa. To poletje zberi pogum in probaj! Jaz pa za vse nas držim pesti, da nas ne razočarajo! Še boljše pa je preizkušanje novih jedi v tujini. Če bo tvoj dopust nekje drugje, zberi pogumn in poišči njihove tradicionalne jedi.

3. Poišči rekreacijo, pisano tebi na kožo

Tako pač je, vsi potrebujemo gibanje in rekreacijo. Ampak ni rečeno, da nam je vsem všeč enak način rekreacije. Zato je to poletje pravi čas, da ugotoviš, kaj je tvoja vrsta rekreacije. Vodni športi, vodena vadba, fitnes, plavanje in vse ostalo ti je na voljo, praktično na dosegu roke. Želim ti, da najdeš vadbo, ki ti bo v veselje in ne v breme!

4. ‘Zrihtaj’ se. Kar tako
top-10-stvari-to-poletje

Na en navaden dan si vzami uro ali dve časa in se uredi od glave do pet. Popoln make up, zapeljiva oblekica, petke, top nohti in urejena frizura. Ne pozabi na NIČ. In se počuti kot princeska. Za piko na i pokliči prijateljice in imejte en ‘fancy’ fotošuting!

5. Imejte vojno z vodnimi baloni

Vodni baloni mene vrnejo v mlada, (pred)najstniška leta, ko smo s sošolkami in sošolci uprizarjali prave vojne z vodnimi baloni. Temperature so čez poletje prave za to, tako da pozabi na vse in se samo zabavaj. Bonus – tudi osvežili se boste!

6. Organiziraj piknik

Pripravi en čisto ta pravi piknik. Pa čeprav samo na domačem vrtu. Dekica na tleh, hrana iz košare, narava in ti in vsi, ki jih želiš povabiti. No, računaj pa tudi na vse živalske prijatelje, ki jih bo piknik zanimal, hihi 😉

7. Imej ‘digitalni post’

Za nekaj dni pozabi na telefon, računalnik, televizijo. Instagram in Facebook daj na pauzo in se posveti samo življenju. Telefon je dovoljen samo dveh primerih: ko moraš nekoga poklicat in za vse fotke, ki jih želiš posnet.

8. Pojdi na nočni pohod

Hoja naokoli ponoči ni enaka kot podnevi. Vse je bolj mirno, zvoki so drugačni, svet je lepši. Poleti je ponavadi vidnih tudi več zvezd, če boš imela srečo, pa te lahko doleti tudi kak zvezdni utrinek.

9. Roadtrip

Izlet z avtom je zmeraj dobra ideja. V naši okolici je kar nekaj destinacij, ki so naravnost odlične za izlet z avtom. Ne kompliciraj, vzami najnujnejše, izberi destinacijo in pojdi! Tudi z avtom je lepo odkrivati skrite kotičke 😉

10. Obišči muzej
top-10-stvari-to-poletje

Saj vem, saj vem, muzejev se ponavadi vsi izogibamo. Ampak uporabi Google in izberi muzej, ki ti bo zanimiv in ga boš z veseljem obiskala. Že v Sloveniji imamo ogromno res zanimivih muzejev, če pa se na dopust odpravljaš kam v tujino, pa preveri še tam.

Xoxo, A.

Tags:

Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja