Lepota

Potovanja

sal-cape-verde-zelenortski-otoki-veter-wind

Osebno

Butters: Mango, mango, mango in kakav

A že poznaš Butters? Oziroma, začniva raje pri osnovah. A že poznaš masla za telo? Prepričana sem, da si za masla za telo že slišala. Pa poznaš kakšno slovensko kozmetiko? Oh, to zagotovo poznaš. Pa kakšno naravno? Tudi, kajne. A poznaš kakšno, ki je vse to troje? Jaz jo!

Butters

butters-masla-za-telo-kakav-mango

Butters je slovenska znamka naravne kozmetike, ki se osredotoča na masla za telo (butter=maslo), a še zdaleč ne ponuja samo tega. Da pa se tudi sama prepričam v to, sem v test prejela kar ŠTIRI različne izdelke, od tega sta dve masli za telo in dva druga izdelka. Pa si najprej oglejmo, kaj masla za telo sploh so in v čem je osnovi fora. Butters masla ne vsebujejo vode in jih torej sestavlja samo maščoba (bejbe z mastno kožo, ne se takoj vstrašit in pobegnit, tudi za vas so masla!). Zaradi tega tudi ne vsebujejo konzervansov.

Vsi Butters izdelki so narejeni v Sloveniji, upam pa, da ti je logično, da vse sestavine ne morejo biti slovenske. Je pa večina masel organskih, veganskih in brez umetnih barvil, parfumov in konzervansov. Če te je zdaj zaskrbelo, kako sploh izdelki dišijo, če ne vsebujejo parfumov, ti povem, da se nimaš kaj za bati, vonji so odlični!
Mojo zgodbo z Butters izdelki bi lahko na kratko opisala kot Mango! Mango! Mango! Kakav! O čem govorim? Beri dalje 😉

NARAVNI GEL ZA PRHANJE ZA SPROSTITEV

butters-masla-za-telo-kakav-mango

Prvi mango ✓ se skriva v izdelku, ki ni maslo. Ampak je gel za prhanje. Joj, ta vonj! V izdelku se namreč ne skriva samo mango, temveč tudi sivka in bazilika. Temu primernu je vonj tak zeliščen, malenkost oster in naravnost čudovit! Od gela za prhanje ne pričakujem nekih revolucionarnih stvari, kar se nege kože tiče, pričakujem pa, da me po prhanju koža ne zateguje in da… diši. In ta izpolnjuje vse moje zahteve.

KREMA ZA ROKE IN NOHTE

butters-masla-za-telo-kakav-mango

Drugi mango ✓ je skrit v kremi za roke in nohte. Ta vsebuje karitejevo maslo, jojoba olje, madljevo olje, keratin in propolis. Meni je zelo všeč, sploh za zvečer pred spanjem, saj kožo lepo zaščiti in naredi na njej zaščitni film, ni pa mastna. Edini ‘problem’, ki ga imam je embalaža, saj je malenkost večja in temu primerna težja za skrit v manjših torbicah. Drugače mi je pri embalaži všeč, da je trdna in me ni strah, da se bo krema razlila po torbici, velik plus pa je tudi doziranje s pumpico.

KARITEJEVO MASLO Z MANGOM

butters-masla-za-telo-kakav-mango

Tretji (in zadnji) mango ✓ me je navdušil v karitejevem maslu. Verjetno že veš, da ima karitejevo maslo super negovalne učinke in da je njegov efekt na kožo resnično čudovit. Pri tem maslu mi je res všeč občutek po nanosu, ki traja zelo dolgo. Koža je nahranjena in božansko mehka! Je enostavno za nanos, saj ni pretrdo, a tudi ne premehko. Jaz ga uporabljam po celotnem telesu in sem zelo zadovoljna. Tudi zjutraj (ponavadi ga uporabljam zvečer) je koža še zmeraj mehka in negovana. Veliko mi je to maslo pomagalo tudi, ko sem se spopadal z izredno suho kožo.

KAKAVOVO MASLO

butters-masla-za-telo-kakav-mango

Pa smo prišli še do kakava ✓ . Kakavovo maslo sem sama uporablja na plaži in ob bazenu. Seveda sem prej nanesla kremo z zadostnim zaščitnim faktorjem! Kakavovo maslo je malenkost trše kot druga masla in ima tak čudovit čokoladen vonj! Koža je po uporabi res tako mehka, da bi se človek kar božal! Uporabljala sem ga na soncu, potila sem se, bazen, morje,… ampak niti enkrat nisem imela tistega groznega občutka, da ti ‘drsi s kože’. Ko se vpije, tam tudi ostane. In poskrbi, da je koža res res mehka.

Butterski so mene res navdušili in zagotovo še preizkusim kak njihov izdelek! Se je kateri znašel tudi na tvoji listi želja?

Xoxo, A.

P.S.: Vse fotografije so bile posnete na mojem potovanju po Tajski.

**v objavi so PR izdelki, poslani v namene iskrene ocene**

Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja