Lepota

Potovanja

sal-cape-verde-zelenortski-otoki-veter-wind

Osebno

Vodič za uspešnejše nakupovanje

Vse poznamo tisti moment, ko se brezglavo zapodiš med police trgovine in naenkrat je košarica polna, denarnica pa prazna. Da pa se ti to ne bo več dogajalo in da boš imela doma le tiste izdelke(oblačila, nakit,…), ki jih dejansko potrebuješ in ki jih boš dejansko uporabljala, ti danes predstavljam vodič, ki vodi v uspešnejše nakupovanje.

‘Zakaj to rabim?’

Najprej, ko si nekaj zaželiš, se enostavno vprašaj, ZAKAJ si to želiš.

Morda je to izdelek, ki ga že uporabljaš, pa ti ga je zmanjkalo ali se je uničil.
Morda je to izdelek, ki ti bo olajšal dneve.
Morda je to izdelek, ki ga še nimaš v svoji zbirki.
Morda je prijateljica noro navdušena nad njim, ti pa si želiš preveriti, zakaj.
Morda je to izdelek, ki ga vsi opevajo.
Morda pa je to le izdelek, ki si ga videla na Instagramu, pa ti ne da miru.

Uspešnejše nakupovanje

V vsakem primeru pred nakupovanjem dobro premisli, kaj je tvoj razlog ZAKAJ si nekaj želiš in čemu bi ta izdelek sploh kupila. Včasih ugotoviš, da tvoj razlog zakaj ni tako potreben, kot si mislila. Tvoji prijateljici, s čisto drugačno kožo in izgledom kot je tvoj lahko izdelek noro ustreza, ko pa dobro pomisliš, ugotoviš, da je zelo mala verjetnost, da bo tudi tebi. Izdelek, ki ga vsi opevajo, je morda izdelek, ki ga ti sploh ne potrebuješ. In, če si nekaj videla pri svoji najljubši blogerki, še ne pomeni nujno, da moreš takoj skočit in kupit. Naj bo nakupovanje premišljeno.

vodic-do-uspesnih-nakupov-uspesnejsega-nakupovanja-kako-prihranit
‘Si to lahko privoščim?’

Naslednje vprašanje, ki si ga moraš nujno postavit pred nakupom nečesa je, a si to sploh lahko privoščim? Ne samo v smislu, če imaš dejansko dovolj denarja za sam izdelek, razmisli tudi, kakšen bo vpliv na ostale denarne dele tvojega življenja. Ali boš zaradi tega nakupa prikrajšana kje drugje in ali je to nekaj, s čimer se lahko sprijazniš? Dobro premisli finančno plat nakupa, ne glede na ceno izdelka. Hkrati pa razmisli in se pozanimaj, če bo morda kmalu kakšna akcija, če obstaja kakšna koda za popust in če morda lahko enak izdelek kje drugje dobiš ceneje. Naj bo nakupovanje smotrno.

‘Kako bo izdelek pasal k meni?’

Naslednji korak – premisli, kako se izdelek ujema s tem, kar že imaš doma. Ga boš sploh lahko nosila? Včasih te lahko nekaj tako premami, potem pa ob prihodu domov ugotoviš, da zadeve niti ne znaš nosit, niti ti kot osebi ne pristaja. To ne pomeni, da ne smeš preizkušat novih stvari in kupovat izdelkov izven svojega stila, je pa pomembno, da premisliš, kako boš izdelek vključila v svoj vsakdan. Naj bo v prvi vrsti nakupovanje zate.

vodic za uspesno nakupovanje
‘Imam že kaj podobnega/enakega doma?’

Še ena pomembna točka. Imaš morda noro podoben izdelek že doma? Verjemi, ne potrebuješ še desete šminke v enakem odtenku, kot tudi ne že petnajste majčke na ‘isto foro’. Pred nakupom razmisli, če bo izdelek dovolj unikaten v tvoji zbirki. Pri tem seveda pomaga, če je tvoja zbirka urejena in omara zložena.

‘Vem dovolj o izdelku?’

Ko si že skoraj odločena za nakup, se vprašaj še zadnje – si se dovolj pozanimala o izdelku? Veš, kakšne lastnosti ima, si prebrala opis, si si pogledala ocene po spletu? Včasih nas, žal, tudi izdelek, ki na prvi pogled izgleda odlično, razočara. Zaradi tega smo tukaj blogerke, so tukaj spletne strani z ocenami izdelkov, da ti pomagajo pri nakupu. Poglej si, če ti sestava izdelka ustreza, če je dovolj kvaliteten, da je nakup smiseln. Dandanes res ni težko prebrskati spleta in prebrati nekaj mnenj, za uspešnejše nakupovanje.

vodic-do-uspesnih-nakupov-uspesnejsega-nakupovanja-kako-prihranit

Tako. To je moj vodič za uspešnejše nakupovanje in manj stran vrženega denarja. Seveda ni čisto nič narobe z občasnimi impulzivnimi nakupi, vse se strinjamo, da so trenutki, ko res paše malo pobrskat po trgovini in kupit prvo stvar, ki se ti res noro dopade, ampak hkrati pa imamo skoraj vse v omarah stvari, ki jih nikdar nismo uporabljale. Upam, da ti bo mojih 5 vprašaj pomagalo do boljših in kvalitetnejših nakupov in s tem povezanega prihranka denarja.

Xoxo, A.

Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja