Osebno

Top nasveti za kupovanje preko spleta

tips-for-buying-make-up-online

READ THIS POST IN ENGLISH

Vsi vemo, da je nakupovanje preko spleta res že nekaj vsakdanjega. Tudi kozmetiko in ličila. Še zmeraj pa so tukaj določene stvari, na katere je potrebno paziti, ko kupujemo preko spleta, saj je spletnih strani s prodajo kozmetike res ogromno, vsak dan odkrijem kakšno novo, tako v Sloveniji kot v tujini. Da bo nakupovanje preko spleta lažje in varnejše sem na kup zbrala nekaj nasvetov, ki se jih sama zmeraj držim ob nakupovanju.

buying-make-up-online

 NE KUPUJ PONAREDKOV

Ta točka je na prvem mestu in je res najbolj pomembna! Ne kupuj ponaredkov! Če nisi prepričana, da prodajalec prodaja avtentične izdelke, če je cena »too-good-to-be-true« (predobra, da bi bila resnična), če prodajajo izdelke, ki so uradno na voljo samo v ekskluzivnih trgovinah, razmisli! Nobena šminka, maskara ali krema ni vredna uničene kože! Ponaredki že mogoče izgledajo kot pravi izdelki, tudi barva je takšna kot mora bit, embalaža je tudi identična. Pa vendar, lahko zagotovo rečeš, da se tudi sestavine ujemajo? Na spletu obstaja ogromno (ampak res OGROMNO) grozljivih zgodbic o težavah, ki so jih povzročili ponaredki. Jaz pravim, da ni vredno!
buying-make-up-online

RAZIŠČI IZDELEK

Ko kupuješ kozmetiko preko spleta, se o izdelku pred tem dodobra prepričaj in ga razišči. Poišči INCI sestavine, mnenja na blogih, Facebook skupinah in forumih, poglej VEČ slik, ki prikazujejo barvo izdelka, preberi opise in mnenja. Zakaj? Vsak ekran ima svoje nastavitve in moja zelena ni nujno enaka tvoji zeleni. Vonja na sliki ne vidiš in brez veze je, da si kupiš izdelek, ko ga prejmeš, pa ugotoviš, da diši po kokosu, ki ga ti enostavno niti zavohat ne moreš. Stran vržen denar, kajne? Seveda tveganje, da ti izdelek na koncu ne bo odgovarjal, še zmeraj obstaja, se pa s temeljito raziskovanje zmanjša na minimum.

PREVERI POGOJE POSLOVANJA

Pred nakupom se je dobro informirati o pogojih poslovanja, ki jih določena trgovina ima. Kakšna je poštnina? Imajo kakšne dodatne ugodnosti? Kako je z vračilom izdelka, če ti ne ustreza? Kaj pa, če je poškodovan? Zagotovo poglej in preveri pred nakupom, da spletna stran vsebuje podatke o podjetju, skupaj s kontaktom, kamor jih v primeru težav lahko kontaktiraš! Če spletna stran teh podatkov nima, ni nujno, da je slaba, sem pa jaz, vsekakor, v tem primeru malo bolj previdna pri nakupu.

buying-make-up-online

PRIMERJAJ CENE

Verjetno si tudi že sama opazila, da ogromno spletni strani (tudi samo v Sloveniji) ponuja enake izdelke, kar pa je še huje pa je to, da različna podjetja ponujajo zelo podobne izdelke, pod drugačno znamko. Zato je zmeraj priporočljivo primerjat cene od trgovine do trgovine in, seveda, izbrati najugodnejšo. Jaz si pri tem pomagam s spletno stranjo ceneje.si, kjer so na kup zbrali 1.268.221 izdelkov iz 354 različnih spletnih trgovin. Tako si prihranim čas, saj ne rabim sama iskat, katera spletna trgovina ponuja kaj, ampak to naredijo oni namesto mene, hkrati pa lahko izberem izdelke, ki jih želim primerjati med sabo. Preprosto pobrskam med ličili in že nakupujem. Ko imam čas, pa še zmeraj preverim njihove nasvete, saj so uporabni in koristni.
A imaš še ti kak nasvet za nakupovanje preko spleta? Sem kaj pomembnega pozabila? Katerih pravil pa se ti držiš, ko kupuješ kozmetiko preko spletnih strani?
Xoxo, A.
**Objava je bila pripravljena v sodelovanju s podjetjem Ceneje.si**

(1) komentar

  1. […] PREBERI OBJAVO V SLOVENŠČINI  […]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja