Lepota

Potovanja

sal-cape-verde-zelenortski-otoki-veter-wind

Osebno

Kako sva povedala, da sem noseča?

Odkar sva izvedela, da sem noseča, je debata, kako povedat družini/prijateljem, zavzemala kar velik del najinega življenja. Želela sva narediti nekaj posebnega, nekaj, kar bo nama in ostalim v spomin. V planu sva imela piknik/kosilo, a je vmes posegla korona…

Kako sva povedala, da sem noseča?

Da bova povedala, sva se odločila po nuhalni, ko bova vedela, kako in kaj je z malim bitjecem. Najprej smo bili dogovorjeni za večje kosilo, na katerem bi bili vsi sorodniki, a je žal vmes posegla korona in njene omejitve, tako da to ni bilo izvedljivo. Sva se pa vseeno dogovorila za kosilo pri mojem atiju, pred tem sva obiskala Janove, po kosilu pa še moje sorodnike.

razkritje-noseča-narjen-si

Posebej za to priložnost sva si pri Narjen.si dala izdelati majice, ki so sporočale, da sem noseča. V bistvu sem imela v glavi približen dizajn majice, ki sem jim jo poslala na email in so mi potem oni pripravili dva različna dizajna, med katerima sem potem izbrala ‘ta pravo’. Majici so mi potem naredili in poslali po pošti in lahko samo rečem, da sta izredno kvalitetno natisnjeni in točno takšni, kot sem si želela.

Tako sva si vsak oblekla svojo majico, čez jopico in sva šla. Najprej k Janovim. Kjer itak nihče ni videl majice. Potem k mojemu atiju na kosilo. Kjer je na najino srečo bil stric na obisku, saj sva bila malo prej. Sva najprej želela še na sprehod, potem pa sva videla avto od strica in AKCIJA.

Priznam, da sem bila prav živčna. Kako poveš svojemu atiju da bo dedek? Ne moreš kr prit pa rečt, ej, noseča sem. Pa vedela sem, da bo noro vesel in srečen, pa vseeno me je stiskalo. No, pridema gor, stric sedi, ati nekaj skače po kuhinji, jaz si slečem jopico, trebušček je bil ravno nekje na višini stričevega pogleda in… NIČ! Se pogovarjam z atijem, tiščim trebušček ven, se božam po majici, MA NIŠTA!

razkritje-noseča-narjen-si

Potem pa mi je sam dal priložnost – kdo gre v trgovino? Njima s stricem se ni dalo in sta prišla na idejo, da naj to naredi ‘najmlajši član’, kar bi naj bila jaz. Pa se mu smejem, nisem več najmlajša! Najprej sta me čukasto gledala, potem se je le spomnil vprašat, kdo je zdaj najmlajši, ko pa sem dala roko na trebuh pa je bilo konec.
Sama sreča in čestitke, seveda.

Potem smo šli povedat še babicam, ki najprej sploh nista razumeli, kaj jima govorim, od šoka seveda. Na koncu pa sta ostala še stric in teta, ki sta bila noro navdušena in vesela! Poklicala sem še sestrične, ki jih tisti dan pač nisem mogla obiskat, se mi je pa zdelo prav, da vsi zvejo na isti dan.

Na koncu dneva majic NIHČE NI OPAZIL! Pa tako sva se trudila in iskala, katere majice želiva. Da bo ja dovolj očitno. No, še zmeraj mi ni žal, da sva si jih naredila, saj so res lepe in bodo krasen spomin, pa še za razkritje na družbenih omrežjih sva jih uporabila. 😉

razkritje-noseča-narjen-si

Seveda so bili vsi zelo veseli za naju, vprašanja so kar deževala in vsi že komaj čakamo, da spoznamo malo detece, ki je na poti!

Kako pa si ti povedala domačim, da si noseča? Oziroma, ko boš – kaj imaš v planu?

Xoxo, A.

Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja