Osebno

Prave ženske imajo obline. Kajne?

real-women-have-curves-or-do-they
Najprej bi rada razčistila eno – ja, suha sem in ne, ne vem, kako je imeti kak kilogram (pre)več. Ta objava NI namenjena temu, da bi se kdorkoli počutil slabo zaradi svoje teže/videza, namenjena je kot opozorilo na problematiko, ki se je marsikdo ne zaveda!
Danes se bom dotaknila malo bolj občutljive teme – body shaming-a (a imamo v slovenščini sploh ustrezen prevod?). Mnogo ljudi se namreč ne zaveda, da gre ta zadeva v obe smeri in da s(m)o tudi suhi ljudje podvrženi zasramovanja in bolečih besed na račun svoje teže. O čem govorim? Beri naprej.real-women-have-curves-or-do-they
Ljudje mislijo, da je suhim ljudem dovoljeno reči vse. A si ogledamo par primerov besed, ki zabolijo in pustijo pečat?
Kako si pa ti suha!
A ti sploh kaj ješ?
Daj pojej kak sendvič.
Ej, tebe so pa res same kosti!
Kaj tebe doma nič ne hranijo?
Seveda verjamem, da marsikdo to izreče v šali in nima slabih namenov, pa vendar niti pomisli ne, da je tudi to na nek način body shaming. Da ne omenjam tega, da se ljudem zdi čisto normalno se me dotikat in ugotavljat, kako suha dejansko sem, koliko reber mi lahko preštejejo in podobno. A je to ok?
 
real-women-have-curves-or-do-they
Meni je vseeno koliko kilogramov ima kdo, kakšno konfekcijsko številko nosi in kakšne obline ima. Me pa moti, da marsikatero podjetje v zadnjem času na račun slogana “Real women have curves.” dela cele kampanje in služi na račun tega. Ma, kakšen slogan sploh je to??? A potem jaz, brez oblin, za njih nisem “PRAVA ŽENSKA”? A sem kaj manj vredna, ker komaj napolnim najmanjše številke oblačil? Jaz mislim, da ne! Kaj pa praviš ti?
real-women-have-curves-or-do-they
Draga podjetja, takšna in drugačna, nehajmo ločevat žensk po kilogramih! Prave ženske imajo obline ali pa tudi ne. Prava ženska je vsaka izmed nas in prav je, da se prav vsaka dobro počuti v svoji koži, pa če je tvoja konfekcijska številka XS ali pa XXL. Samozavest je tista, ki šteje! Spoštovala in zagotovo največ kupila bom pri znamki, ki bo naredila kampanjo: VSE SMO LEPE! in k sodelovanju povabila ženske vseh oblik, velikosti in starosti. Cenim premik stran od samo manekenk, da ne bo pomote!real-women-have-curves-or-do-they
Za konec pa še sporočilo vsem mojim “sestram po kilogramih”:Nič ni narobe, če si suha! Imej rada svoje telo, če se ne moreš zrediti, je že prav tako! Lepa si takšna kot si in tudi ti si lahko zapeljiva, samozavestna in totalno seksi! Samo rada se imej in ne pusti drugim, da ti narekujejo tvoje mnenje o tebi!
real-women-have-curves-or-do-they
 Xoxo, A.

(3) komentarji

  1. super objava ! 🙂
    Meni gre to tud na živce.. že celo življenje mi gnjavijo z "joj kak si ti suha, kolk maš sploh kil" ipd…pa me je mogoče mičkeno več ko tebe skupaj, ampak prideš do problema, ko npr. delam v trgovini s spodnjim perilom, pa mi veliko stvari ni prav, tudi hlačk ni XS in velikokrat pride do problema, da je katera res zelo suha, pa ima kar nekaj svojih prsi, ampak ji je vsak modrc pri obsegu prevelik (ne štekam te politike, da se pri malem obsegu delajo samo majhne košarice ipd..) 🙂

  2. Yup, vse smo že slišal. Od teh tvojih naštetih do "si tako suha, da se boš kar prelomila" do že kar groznih "kako pa ti misliš met otroke" plus razno dvigovanje za ugibanje teže, merjenje nadlahti in pasu – folk si res ogromno dovoli, če si suh. Jaz sem celo življenje zelo suha + majhna in se pač ne znam zredit. Zdaj zadnje časa zaradi stresa še dodatno hujšam, da sem že na strahotno nizki številki in blebetanje o tem kakšna sem in če kaj sploh jem, ravno ni v pomoč. Sem se začela kar izogibat ljudem, da mi je lažje. Te kampanije o oblinah tudi mene zelo žalostijo, ker se res ustvarja z njimi nek vtis, da če imaš A košarico in ozke boke, si manj vreden. Sploh Dove kampanije izpadejo zelo izključevalno, ker imajo samo take s več kilami.

  3. […] PREBERI OBJAVO V SLOVENŠČINI  […]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja