Lepota

Potovanja

sal-cape-verde-zelenortski-otoki-veter-wind

Osebno

Favoriti 2018: Potovanja in dogodivščine

Leto 2018 je minilo in potovanja so ga zaznamovala zame. Obiskala sem kar nekaj krajev, se udeležila nekaj dogodkov in doživela ogromno. Teden favoritov bomo zaključili tako, da bomo pregledali vsa potovanja, dogodke in dogodivščine preteklega leta.

leto 2018 potovanja in dogodki izguba

Lansko leto se je zame začelo grozno. Velika osebna izguba mi je spodnesla tla pod nogami in, če sem iskrena, se januarja skorajda ne spomnim. Zdaj, po enem letu, lahko rečem, da mi je lažje, še zmeraj pa včasih zaboli.

POTOVANJA

leto 2018 potovanja in dogodki rim
Rim

Februarja je bil na vrsti RIM. Krasno mesto, ki me je navduševalo na vsakem koraku! Z veseljem bi se še kdaj vrnila <3

leto 2018 potovanja in dogodki cinque terre
Cinque Terre

Prvomajske počitnice so bile namenjeno potovanju po Italiji – Ferrara, Bologna, Toskana, Parma, Modena. Teden dni v avtu z mojim dragim, joj, koliko smeha, pogovorov in pustolovščin!

leto 2018 potovanja in dogodki pisa
Pisa

Junija sta sledila dva tedna po BOLGARIJI – Sofija, Zlata obala in Sončna obala. Dva sproščena tedna, ko mi ni bilo treba misliti na nič drugega kot na morje, hrano, pijačo in sonček. Bolgarija me je prevzela in takoj jo priporočam vsakemu, ki razmišlja o obisku! Nizke cene, prijazni ljudje, čudovita okolica. Objavo o Sofiji si lahko prebereš TUKAJ.

leto 2018 potovanja in dogodki sofija
Sofija

Poletje sem večinoma preživela doma, čas pa sem si krajšala s supom, ki sva si ga najprej sposodila v Hervisu, nato pa kar kupila.

leto 2018 potovanja in dogodki sup

Avgusta pa sem par dni preživela tudi na hrvaški obali, v Umagu.

leto 2018 potovanja in dogodki Umag
Umag

Septembra je bila ponovno na vrsti Italija, tokrat Sicilija. Dober teden na krožnji vožnji po tem čudovitem otoku se mi je za zmeraj vtisnil v spomin z modrim morjem, dobro hrano in znamenitostmi, ki ti vzamejo dih. O najlepšem kraju na Siciliji, Turških stopnicah, si preberi TUKAJ.

leto 2018 potovanja in dogodki Sicilija turške stopnice
Sicilija

Oktobra pa sem s sodelavci obiskala Munchen. Mesto, kjer je ogromno ljudi, mi je ostalo v spominu po krasni cerkvi v centru mesta in po random kipih po mestu.

leto 2018 potovanja in dogodki munchen
Munchen

Od oktobra do decembra je bil čas za zapečkarstvo, sem pa v tem času obiskala nekaj blogerskih dogodkom, ki so mi ostali v spominu. Eden izmed lepših je bil Avonova predstavitev novega parfuma, eden izmed bolj pompoznih in zanimivih je bila otvoritev Kiehl’s trgovine, najbolj poučen in res odličen pa zagotovo blogerska konferenca BBMULJ, noro sem se imela tudi na Cosmoprofu. Cosmoprof je največji sejem kozmetike v Evropi in je resnično pravi raj za vsako lepotno navdušenko!

leto 2018 potovanja in dogodki avon dišava

leto 2018 potovanja in dogodki bbmulj

Decembra pa je bil čas za obisk praznično okrašenih mest. 2018 sem potolkla svoj rekord, saj sem jih skupaj z domačim mestom obiskala kar 8! Čeprav mi ni uspelo videti vsega, kar sem želela, na listi želja za drugo leto so ostali Mozirski Gaj in Mojstrana, sem uživala in naredila kar nekaj odličnih spominov. Kje vse sem bila?

Začela sem v Mariboru, s pohodom na osvetljeno Piramido s prekrasnim razgledom, nadaljevali smo v Zagrebu, ki je enostavno veličasten v tem obdobju, potem je sledil izlet v štiri mesta na avstrijskem Koroškem – Celovec, Beljak, Vrba in Porečje, ki se je zaključil na Bledu, nadaljeval pa v Ljubljani. Zadnji izlet pa je bil v praznično okrašen Gradec, kjer sem si ogledala ledene jaslice. Gradec me je sicer malo razočaral, saj čez teden ni bilo takšnega dogajanja kot sem upala, da bo. (Gostilna na hribu je bila, recimo, zaprta, pa tudi dogajalo se nič ni.)

leto 2018 potovanja in dogodki vrba na koroškem
Vrba na Koroškem

Moram reči, da je za mano razburljivo leto, polno krasnih lokacij. Bile so izgube, bile so osebne zmage, kar pa največ šteje, bila je ljubezen. Človeška in živalska, saj se mi je v 2018 pridružil mali prijatelček na štirih tačkah – muc Groot. Več o njem si lahko prebereš TUKAJ <3

leto 2018 potovanja in dogodki groot

Tako, to je moje leto 2018 v zelo hitrem pregledu. Potovanja, potovanja, potovanja, nov kosmatinec in velika izguba. Po čem si si pa ti zapomnila preteklo leto?
Xoxo, A.

Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja