Framski slap (slap Skalca)

V krasni deželi živimo! Končno smo spet malo bolj svobodni in z Janom sva se ta vikend odpravila na mini izlet, kar v bližino, na Pohorje. Tokrat je bila najina destinacija Framski slap, ki ga imenujejo tudi slap Skalca. Izbrala sva ga, ker je blizu, enostavno dostopen in ne prezahteven izlet.

Framski slap (slap Skalca)

framski-slap-skalca-pohorje-izlet-slovenija

Framski slap ni v Framu! Jup, wtf?? Haha, v bistvu je potok Framski potok in eto, Framski slap. Slap Skalca se nahaja na Pohorju, takoj za križiščem Areh-Bellevue na levo. Ob cesti je tudi tabla, tako da če si pozorna, težko zgrešiš. Je pa cestica malenkost slabše vidna, tako da pazi, kje boš zavila z glavne ceste!

Težavnost

Sama pot do slapa je sicer strma, a kratka. Celoten izlet traja od nekje 15 minut plus čas, ki ga preživiš ob slapu. Potka je dokaj strma, sploh na mokrem listju ali snegu zna drset. En del prehodiš tudi po lesenih stopnicah, ki niso ravno višek stabilnosti, tako da absolutno priporočam primerno obutev!

Framski slap
framski-slap-skalca-pohorje-izlet-slovenija

Sam slap je manjši, visok 12m, a resnično čudovit! Pa vseeno en večjih slapov na Pohorju. Na spodnji strani slapa je lesen mostiček. Krasen je v vseh letnih časih in v vsakem vremenu, jaz pa absolutno priporočam dve situaciji, ena je sneg, ko je slap skoraj v ledu. Te jaz sama sicer nisem doživela, sem pa videla fotografije in jo zagotovo bom! Druga pa je sonček. To pa sem doživela in je tako prekrasno, da težko opišem!

framski-slap-skalca-pohorje-izlet-slovenija

MAAAVRICAAAA! Jup, ob pravem kotu sončne svetlobe na slap Skalca se vidi mavrica. Noro lepo! Meni osebno je Framski slap resnično krasen v vseh pogledih. Z Janom po navadi grema 'krožno pot', nazaj greva preko mostu in po poti gor, ki pa je malenkost bolj strma.

framski-slap-skalca-pohorje-izlet-slovenija

Celotna pot je dolga nekje 1 km, kar ni tako zelo dosti. Po obisku slapa pa te čaka Pohorje! Do Areha ali Bellevue-a ni daleč, tako da se zapelji še tja na prečudovit razgled!

Ah, izleti, kako sem vas jaz pogrešala! Več o mojih izletih in potovanjih pa si preberi tukaj! Obljubim, da bo vsega zmeraj več in več, ker jaz komaj čakam, da spet grem kam!

Xoxo, A.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja