Lepota

Potovanja

sal-cape-verde-zelenortski-otoki-veter-wind

Osebno

Moj Dubaj

Ta objava je nastajala dolgo. Predolgo. Nikakor se nisem mogla odločit, s katerega konca se jo lotit. Morda celo ne bo zadnja objava o Dubaju. Ker Dubaj me je res očaral in navdušil! Na koncu sem se odločila, da ti predstavim moj Dubaj. Dubaj, kot sem ga videla jaz. Kot del najinega Babymoona.

Moj Dubaj

moj-dubaj

Moj Dubaj je zaznamoval Ramadan in moj trebušček. Pred odhodom me je res skrbelo – kako bom brez hrane in, še huje, brez pijače čez dan? Kaj imeti oblečeno, da bo primerno? A je varno? Bo ok za moj trebušček in minija v njem?

Pa me sploh ne bi rabilo skrbeti! Niti za trenutek se nisem počutila v nevarnosti ali slabo. Iz spoštovanja sem se sicer umaknila na samo, ko sem pila vodo čez dan, drugače pa težav ni bilo.

Ljudje v Dubaju so prijazni – kot primer naj samo navedem metro, kjer sem zmeraj dobila sedež. Nekoč se je celo zgodilo, da je drug moški rekel nekomu, ki sedi, naj se mi vstane.
Ljudje v Dubaju so čisti – po moje je Dubaj najbolj čisto mesto, kaj sem ga kdajkoli videla. Kamorkoli sva prišla, povsod je bil nekdo tam, ki je skrbel za čistočo.

PREVOZ

Čeprav je ogromno mesto, se v njem hitro znajdeš. Javni prevoz je urejen, metro je enostaven za uporabo, še najboljše pa je, da so taksiji smešno poceni, dejansko cenejši kot pri nas. Pri taksijih edino pazi, saj so poceni in luksuzni taksiji. Če ne želiš luksuza, išči rumen taksi. AMPAK! Luksuz pri njih pomeni Teslo in cene, primerljive z našimi. 😉

HOTELI

Hoteli… hoteli so pa tam res za vsak okus in denarnico! Midva sva imela srečo, saj so zaradi koronskih časov cene bile resnično nizke. Izbrala sva tri različne hotele, v treh različnih delih mesta. V starem delu, v bussiness delu in v marini.

moj-dubaj

V starem delu sva izbrala Hyatt hotel Banya square, ki me je prepričal. Prijazno osebje, lepe sobe, dobra hrana in super lokacija! Metro postaja je praktično pri vhodu, do postajališča aber pa imaš mogoče 5minut hoje. Peš prideš tudi do Gold souk-a, recimo. Bi se še vrnila? BI!

moj-dubaj

V bussiness delu sva izbrala Voco hotel. Najboljša določitev ever! Več o hotelu bom zapisala posebej, tukaj bom samo rekla, krasen hotel, odlična hrana, super lokacija, par minut do metroja, v bližini so tudi razne restavracije, par postaj stran od Dubai mall.

moj-dubaj

V marini pa sva izbrala Pearl Marina hotel. Luškan hotel, s prekrasnim razgledom na reko, če imaš sobo na tisto stran, ok bazenčkom in ok hrano. Velik plus je to, da ponujajo brezplačen prevoz do in iz plaže. Je pa dovolj blizu tudi za peš, v bližini pa so trgovina in razne restavracije, pa tudi metro ni tako zelo oddaljen.

ZNAMENITOSTI

Kaj videti v Dubaju? Z eno besedo – VSE!V Dubaju je res ogromno za videt, za vsak okus in starost. Česa ne spustit? Burj Khalife, Dubai Frame, Dubai Miracle Garden, starega dela mesta, kamor se absolutno zapelji z abro, Dubai Butterfly Garden, Dubai mall s fontano – ko le lahko, šovi se namreč razlikujejo, puščave – organizirani izleti so smešno poceni, je pa krasno doživetje, kak dan plaže na palmi tudi ne škodi…

Midva z Janom sva vsak večer šla do Dubai mall-a, na večerjo, pijačo in ogled fontane. En mini nasvet: obvezno se sprehodi po spodnji etaži Dubai mall-a, tam je ena turška čokoladnica in so zelo radodarni s čokoladicami. 😉 Za večerjo pa nasvet – Pizza hut ima odličen razgled na fontano in vodomete.

PLAŽE

Dubaj ima super plaže! Midva z Janom sva jih obiskala kar nekaj, najbolj pa mi je v spominu ostala čudovita Riva beach club plaža na palmi. Tam imajo namreč ‘beach klube’, kjer plačaš vstopnino (ki ni tako visoka) in si lahko cel dan na plaži, kjer imaš ležalnik, senčnik in brisačo. Ponavadi je v sklopu še kak luškan bazen, pa tudi restavracija, gostilna,…

CENE

Cene so odvisne od luksuza, ki si ga privoščiš. Taksiji so bili okoli pol evra na kilometer, minimum je bil okoli 2€. (Torej tudi če si se vozil manj, si plačal ta minimum.) Hrana… kake fancy restavracije so dražje, raznorazne pice, fast food in podobno, pa so cene mogoče malenkost dražje kot pri nas ali še to. Alkohol pa je drag. Jan si je privoščil eno ali dve pivi in za vsako dal 10-15€. Pa še to samo izključno v hotelu ob bazenu.

Jaz iskreno priznam, da že komaj čakam, da se v Dubaj vrnem. Priporočam vsaj en teden, malo da hodiš okoli, malo da uživaš v morju in na krasnih plažah! Dubaj, se še vidiva!

Xoxo, A.

Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja