Lepota

Potovanja

sal-cape-verde-zelenortski-otoki-veter-wind

Osebno

IR panel Ekosen

Ko se je rodil Teo, sva se z Janom znašla pred zagato – vsak dan na polno zakurit, da bo kopalnica dovolj topla za umivanje in golega dojenčka? Ker si nisva želela razdirati celotne kopalnice, sva iskala način, kako kopalnico posodobiti, a jo hkrati ohraniti takšno, kot je, z minimalnim posegom. In tako jo zdaj greje IR panel Ekosen.

Podjetje Ekosen

Ekosen so pionirji na področju IR ogrevanja. Naju so prepričali, ker so usmerjeni v človeka in naravo. Njihove rešitve so okolju in ljudem prijazne. Pri njihovih IR panelih ni drugih oblik elektromagnetnega valovanja, temveč zgolj IR-C.

IR panel

Prva stvar – IR panel je LEP! Ne kazi podobe prostora, lepo se zlije s prostorom in je nemoteč. Oddaja prijetno toploto in lepo zagreje prostor. Edina opazna razlika od prej je stikalo za nstavljanje, ki je večje kot stikalo, ki sva ga imela prej. Stikalo je v bistvu zaslon na dotik, kjer si nastaviš, kar želiš. V osnovi je na ekranu prikazana temperatura prostora, ki jo potem nastavljaš.

ir-panel-ekosen-ogrevanje

IR panel deluje kot sončna svetloba. Kar pomeni, da ogreje VSE POVRŠINE. Ni kot radiator, ki je ena točka toplote, ampak toploto razširi po prostoru.

ir-panel-ekosen-ogrevanje

Meni je super, ker ne samo, da nastaviš temperaturo prostora, nastaviš lahko tudi različne intervale delovanja. Mi imamo recimo konstantno nastavljeno na 21, zvečer in zjutraj, ko se umivamo, pa na 23. Kar pa je še boljše – vse skupaj lahko enostavno upravljaš preko aplikacije na telefonu. Kjerkoli! Kar je super, ker zdaj recimo gremo iz izleta, se spomnim, prižgem IR panel in ko pridem domov je kopalnica topla!

Postopek vgradnje

Sama vgradnja poteka v dveh fazah na nek način. Najprej pride izmerit velikost prostora, pogleda, kakšne so stene, izolacijo, itd., da ti lahko svetuje, kateri je najbolj primeren zate. Pomembna je moč panela. Potem pa po dogovoru prideta dva fanta IR panel vgradit. Pri nas sta bila par ur, skoraj kot da ju ni, še glasna nista bila kaj preveč, in ko sta šla, je bil panel vgrajen. Po vgradnji pa se praktično sploh ni opazilo, da bi se kaj delalo!

Pa glavno – razlika od prej in zdaj?
Prej sva imela staro infra peč, ki je grela usmerjeno (predstavljaj si piščančke pod lučko…), zdaj pa je celoten prostor prijetno topel. Težko opišem, ampak je res takšna čudovita, prijetna topla toplota, kakorkoli čudno se že to sliši.

ir-panel-ekosen-ogrevanje

Jaz sem nad našo posodobitvijo doma navdušena. Topla kopalnica z minimalnim posegom v prostor, lep, nemoteč videz in naša zadovoljna družina. To je to!

Xoxo, A.

Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja