Lepota

Potovanja

sal-cape-verde-zelenortski-otoki-veter-wind

Osebno

Potuj z mano: Vrata v Pomurje

Vikendi so za izlete in ponovno se javljam s čudovito idejo za enodneven izlet. Tokrat sem se spet potepala po severovzhodu Slovenije in našla čudovito lokacijo, ki je odlična za lepo preživet dan – Vrata v Pomurje.

SOBOŠKO JEZERO – vrata v pomurje

expano-vrata-v-pomurje-soboško-jezero

Poletje je tukaj in kaj lepše kot izlet nekam, kjer lahko nekaj vidiš, nekaj doživiš, nekaj dobrega poješ in spiješ, na koncu pa se še osvežiš v vodi 😉 Vrata v Pomurje ponujajo vse to. Soboško jezero ponuja ogromno dejavnosti. Seveda, plavanje, čeprav je trenutno temperatura vode samo za pogumne. Tukaj bi samo opozorila, da (za zdaj še) nimajo statusa kopalne vode, zato je plavanje na lastno odgovornost (redno pa preverjajo kakovost vode!).

expano-vrata-v-pomurje-soboško-jezero

Ob jezeru imajo izposojevalnico supov in kanujev, seveda pa je čisto okej, če si svoj sup, kanu, čoln ali kaj tretjega pripelješ zraven. Ob jezeru je tudi nekaj piknik hišic, ob katerih je tudi žar. Okoli jezera pa so postavljeni tudi pitniki.

expano-vrata-v-pomurje-soboško-jezero

GIBALNI PARK

expano-vrata-v-pomurje-soboško-jezero

Da ni nikomur dolgčas poskrbi tudi gibalni park, postavljen ob jezeru. Dejavnosti, ki spodbujajo gibalne in motorične sposobnosti so narejene tako za velike kot za majhne, ob vsaki je napisanih nekaj besed in nekatere so resnično zahtevne! Najbolj zanimive sem preizkusila tudi sama 😉 Gibalni park pri Soboškem jezeru ponuja kar 35 naprav, ki so nove in temu primerno ohranjene in delujoče. Imajo celo plezalno steno!

expano-vrata-v-pomurje-soboško-jezero

EXPANO

expano-vrata-v-pomurje-soboško-jezero

Stavba, ki navduši že od daleč. Vidi se že z avtoceste in je resnično nekaj posebnega. V njej se skrivajo štirje predeli, poslovni del, del za razstavo, gostilna in TIC. Sama sem obiskala le gostilno, kjer ponujajo tudi kaj za pojest, in si privoščila gibanico.

expano-vrata-v-pomurje-soboško-jezero

Soboško jezero me je navdušilo in zagotovo se še vrnem! Edini minus, ki ga vidim jaz, je odsotnost sence. Priporočam senčnik ali pa vsaj nekaj za na glavo. Parkirišč je bilo ob našem obisku dovolj, še posebej pa mi je všeč možnost izposoje koles in urejene poti ob jezeru, kjer se lahko sprehajaš ali voziš s kolesom, vodijo pa vse tja do Murske Sobote.

expano-vrata-v-pomurje-soboško-jezero

Še en čudovito preživet dan in še ena lokacija, vredna ponovnega obiska. Boš tudi ti obiskala ‘Vrata v Pomurje’? 😉 Več o sami lokaciji pa na njihovi spletni strani – TUKAJ.

Xoxo, A.

Morda te zanima tudi:

Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja