Wonderful scents of my childhood

Na otroštvo me vežejo krasni spomini. Čas brezskrbnosti, norenja in veselja. Vsake toliko naletim na vonj, ki mi v spomin prikliče te krasne dneve. Včasih se že pred samim vonjem zavedam, kaj sledi, včasih pa me zalotijo nepripravljeno. Danes bi rada z vami delila tri vonje, ki so moje otroštvo resnično zaznamovali in ki mi zagotovo vzpodbudijo čudovite spomine.

1.) Vonj po pokošeni travi

scents-of-my-childhood-freshly-cut-grassOgromno časa sem v otroštvu preživela v naravi. Jaz sem bila ena izmed tistih otrok, ki je ogromno časa preživela zdoma, bodisi pri kateri od babic, bodisi kje s prijatelji ali pa sem potovala s starši. Babica in dedi po očetovi strani nista iz Maribora, ampak z majhne vasice. Zato sem velik del poletja vsako leto preživela na vikendu, našem "Ranču". Odmaknjen od vsega dogajanja, na hribu, stran od civilizacije. Moj raj na zemlji. In vonj po poletju, po sveže pokošeni travi.Hkrati me pa ta vonj takoj spomni na Gornji Grad. Na kaj? Na kraj, kamor smo hodili taborit. Svoje otroštvo sem preživela kot tabornica in vsako leto za 14 dni, od mojega četrtega leta starosti, sem se "umaknila" na taborenje. Travnik in gozd, taborni ogenj, Dreta in mladostne norčije. To so bili dnevi!

2.) Wick VapoRub

wick-vaporub-scents-blog-post

Tega verjetno tudi vsi poznamo. Čim sem malo zakašljala so me že mazali z njim, mami, ati, babice, nekdo ga je zagotovo imel na zalogi. In čeprav bi se bolanih dni načeloma morala spominjati s slabim priokusom, se jih ne. Takrat so me razvajali (s čimer danes nadaljuje moj dragi), mi kuhali čajčke, skrbeli, da mi je toplo in se mi posvečali. Zato imam na Wick VapoRub lepe spomine.

3.) Nivea

scents-of-my-childhood-nivea-eau-de-toilette
Ko sem bila majhna ni bilo toliko krem. Meni je bila poznana samo ena(kreme za sončenje ne štejem tu zraven) - Nivea v modri kovinski embalaži. S svojim značilnim vonjem. Ki me spominja na nežnost in toplino. Ki je skrbela za mojo otroško kožo. In po kateri je dišala vsa kopalnica, ko je s svojo nego zaključila moja mami. Imela je namreč to sposobnost, da je odišavila celo stanovanje, samo s kremo, ki si jo je nanesla - to sem ji zmeraj zavidala. Ker se pa na meni vonj kreme nič kaj ne obdrži in zaradi mene ne diši celo stanovanje, sem bila zelo vesela, ko sem izvedela, da je Nivea sedaj svoj vonj ujela tudi v toaletni vodici. In tako me lahko ta krasen vonj in spomini spremljajo vsepovsod. kar je še bolje, na meni ostane skoraj cel dan, če pa poškropim oblačila, pa dišijo dokler jih ne dam v pranje. Pravi Nivea vonj, v čudoviti embalaži, ki jo z veseljem postavim na poličko v kopalnici.

Seveda je vonjev, povezanih z otroštvom še veliko več, ti trije so najbolj izraziti in sem si jih najbolj zapomnila. Katere pa so tvoje vonjave, vezane na otroštvo in lepe spomine?

Xoxo, A.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

4 comments

 • Kerri at Holly Muffin says:

  The vicks is so true. This is such a cute post!

  Reply
 • Kim says:

  Yesss....VapoRub....fond memories:)

  Reply
 • AnKoko Couture says:

  Ahh thhe smell of fresh grass... and the blue nivea! Lovely post! Thanx for sharing ❤️

  Reply
 • Sabina says:

  Lepa 🙂

  Reply