Lepota

Potovanja

sal-cape-verde-zelenortski-otoki-veter-wind

Osebno

Neverjetno dobra hrana na Tajskem: Nanda Heritage restavracija

Bangkok, mesto, ki se je zasidralo v moje srce. Še bi šla! Tajska nasploh me je začarala in očarala, hrana na Tajskem pa je preprosto – noro dobra! Tako ulična, kot tista v restavracijah, ima poseben okus in njihove začimbe so naravnost vrhunske.

Imela sem to čast in priložnost, da sem v Nanda Heritage Hotelu v njihovi restavraciji poskusila lokalni nabor jedi, ki jih ponujajo. Odkrito lahko povem, da sem neizmerno izbirčen človek in da, če mi nekaj ni všeč, tega ne bom jedla. In pika.

No, v Nanda Heritage restavraciji so me razvajali s 4 hodnim menijem, ki me je res pozitivno presenetil. Niti za eno jed ne morem reči, da ni bila dobra. Okej, okej, ribje jedi sem prostodušno odstopila Janu, ker jih ima pač raje kot jaz, ampak v osnovi so mi bile vse všeč!

Hrana na Tajskem

1.JED: Tajski hamburger
nanda heritage hotel restavracija hrana na tajskem

Ko ti na Tajskem v okviru ‘spoznavanja nacionalnih jedi’ na mizo prinesejo hamburger, malo čudno pogledaš. No, v resnici kar zelo debelo pogledaš. Ko slišiš besedno zvezo ‘hrana na Tajskem’ pač ne pomisliš na hamburgerje, kajne? AMPAK! Tajski hamburger dejansko je ena izmed tajskih jedi. Goveja pleskavica s tajskimi začimbami in tajskimi dodatki. Jaz sem bila navdušena! Pri tej jedi pa me je navdušil tudi krompirček, ki je bil perfektno zapečen.

2.JED: Massaman kari piščanec z Rotijem
nanda heritage hotel restavracija hrana na tajskem

Ko to prinesejo na mizo, nisi ravno navdušen. Videti je namreč kot juha z eno bedrco. Po navadi pa takšne čorbe niso ravno božanske. Potem pa izveš še, da je zraven karija v jedi tudi ciment in se prav bojiš poskusiti. Ampak za brezveze, Massaman kari piščanec je namreč božanski! Meso je tako mehko, da dejansko kar razpade, začimbna mešanica pa poskrbi za zakladnico okusov. Za prilogo pa dobiš suhe kruhke, ki res izredno pašejo zraven, saj okus ne prevlada in so odlična priloga piščancu.

3.JED: Pad Thai
nanda heritage hotel restavracija hrana na tajskem

No, bolj tajsko kot to ne gre! Pad Thai je resnično tista jed, ki jo lahko srečaš na vsakem vogalu. Nudli, zelenjava, meso, omaka in… njam! V Nanda Heritage restavraciji je Pad Thai dobil podobo restavraciji primerno, saj so ga zavili v jajčno omleto – mrežo, ki je videti zelo zanimivo!

Pad Thai je hrana, ki ima ogromno različic, lahko je s piščancem, lahko je z govedino, tokrat pa so mi postregli z rakci. Pri tej jedi sem se tudi največ naučila o Tajcih in njihovih okusih, saj na krožniku ni samo Pad Thai, temveč tudi trije posebni dodatki – sladkor, čili in zdrobljeni oreščki, ki skupaj z limeto predstavljajo štiri okuse Tajske – sladko, pekoče, slano in kislo.

4.JED: Guay Tiew Kua Salmon
nanda heritage hotel restavracija hrana na tajskem

Ribica! No, te jedi se je najbolj razveselil Jan, ki je že ob omembi lososa vedel, da je to hrana zanj! Jed, ki jo sestavljajo nudli, je tradicionalno pripravljena s piščancem, v Nanda Heritage restavraciji pa so poskrbeli za malo drugačen, poseben in bolj poln okus, z lososom. Dodali pa so ji še poširano jajce, ki doda celotnemu kompletu tisto piko na i.

nanda heritage hotel restavracija hrana na tajskem

Ob hrani je, seveda, pomembna tudi pijača in tajski ledeni čaj je moja najljubša izbira! V Nanda Heritage ga pripravljajo z lažjim mlekom, ki ga tudi spenijo, zaradi česar je še bolj lahek, osvežilen in dober. Na Tajskem pa je na voljo na vsakem vogalu, česar sem bila jaz res vesela.

nanda heritage hotel restavracija hrana na tajskem

Nanda Heritage hotel restavracija

Kot že rečeno, je hrana na Tajskem preprosto dobra. Tam sem ogromno in vedno odlično jedla. Nanda Heritage restavracija je ena izmed mojih najljubših lokacij za kosilo/večerjo, saj ponujajo čudovit ambient, dobro hrano in fantastično postrežbo! Lokacija pa je priročna.

nanda heritage hotel restavracija hrana na tajskem

Če pa te zanima, kako izgleda Nanda Heritage hotel, predlagam, da si prebereš objavo o njem, TUKAJ.

Xoxo, A.

**Objava je bila pripravljena v sodelovanju z Nanda Heritage Hotelom**

Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja