Hrana na Tajskem: Nanda Heritage restavracija

nanda-heritage-restaurant-thailand-food

Hrana na Tajskem je preprosto – noro dobra! Imela sem to čast in priložnost, da sem v Nanda Heritage Hotelu v njihovi restavraciji poskusila lokalni nabor jedi, ki jih ponujajo. Odkrito lahko povem, da sem neizmerno izbirčen človek in da, če mi nekaj ni všeč, tega ne bom jedla. In pika. No, v Nanda Heritage restavraciji so me razvajali s štiri hodnim menijem, ki me je res pozitivno presenetil. Niti za eno jed ne morem reči, da ni bila dobra. Okej, okej, ribje jedi sem prostodušno odstopila Janu, ker jih ima pač raje kot jaz, ampak v osnovi so mi bile vse všeč!

1.JED: Tajski hamburger

nanda-heritage-restaurant-thailand-food

Ko ti na Tajskem v okviru ‘spoznavanja nacionalnih jedi’ na mizo prinesejo hamburger, malo čudno pogledaš. No, v resnici kar zelo debelo pogledaš. AMPAK! Tajski hamburger dejansko je ena izmed tajskih jedi. Goveja pleskavica s tajskimi začimbami in tajskimi dodatki. Jaz sem bila navdušena! Pri tej jedi pa me je navdušil tudi pomfri, ki je bil perfektno zapečen.

2.JED: Massaman kari piščanec z Rotijem

nanda-heritage-restaurant-thailand-food

Ko to prinesejo na mizo, nisi ravno navdušen. Izgleda namreč kot juha z eno bedrco. In, ponavadi takšne čorbe niso ravno božanske. Potem pa izveš še, da je zraven karija v jedi tudi ciment in se na koncu prav bojiš poizkusit. Ampak za brezveze, Massaman kari piščanec je namreč božanski! Meso je tako mehko, da dejansko kar razpade, začimbna mešanica pa poskrbi za zakladnico okusov. Za prilogo pa dobiš suhe kruhke, ki res izredno pašejo zraven, saj okus ne prevlada in so odlična priloga piščancu.

3.JED: Pad Thai

nanda-heritage-restaurant-thailand-food

No, bolj tajsko kot to ne gre! Pad Thai je resnično tista jed, ki jo lahko srečaš na vsakem vogalu. Nudli, zelenjava, meso, omaka in… njam! V Nanda Heritage restavraciji je Pad Thai dobil podobo restavraciji primerno, saj so ga zavili v jajčno omleto – mrežo, ki izgleda zelo zanimivo! Pad Thai je hrana, ki ima ogromno različic, lahko je s piščancem, lahko je z govedino, tokrat pa so mi postregli z rakci. Pri tej jedi sem se tudi največ naučila o Tajcih in njihovih okusih, saj na krožniku ni samo Pad Thai, temveč tudi trije posebni dodatki – sladkor, čili in zdrobljeni oreščki, ki skupaj z limeto predstavljajo štiri okuse Tajske – sladko, pekoče, slano in kislo.

4.JED: Guay Tiew Kua Salmon

nanda-heritage-restaurant-thailand-food

Ribica! No, te jedi se je najbolj razveselil Jan, ki je že ob omembi lososa vedel, da je to za njega! Jed, ki jo sestavljajo nudli, je tradicionalno pripravljena s piščancem, v Nanda Heritage restavraciji pa so poskrbeli za malo drugačen, poseben in bolj poln okus, z lososom. Dodali pa so ji še poširano jajce, ki doda celotnemu kompletu tisto piko na i.

nanda-heritage-restaurant-thailand-food

Ob hrani je, seveda, pomembna tudi pijača in tajski ledeni čaj je moja najljubša izbira! V Nanda Heritage ga pripravljajo z lažjim mlekom, ki ga tudi spenijo, zaradi česar je še bolj lahek, osvežilen in dober.

nanda-heritage-restaurant-thailand-food

Na Tajskem sem ogromno in vedno odlično jedla. Nanda Heritage restavracija je ena izmed mojih najljubših destinacij za kosilo/večerjo, saj ponujajo čudovit ambient, dobro hrano in fenomenalno postrežbo! Lokacija pa je priročna.

nanda-heritage-restaurant-thailand-food

Če pa te zanima, kako izgleda Nanda Heritage hotel, predlagam, da si prebereš objavo o hotelu, TUKAJ.

Xoxo, A.

**Objava je bila pripravljena v sodelovanju z Nanda Heritage Hotelom**

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja