Lepota

Potovanja

sal-cape-verde-zelenortski-otoki-veter-wind

Osebno

Enodnevni izlet: MotorikPark Gamlitz (motorični park), Avstrija

Ponovno se vračajo ideje ta izlet! Joj, kako sem vesela. Noro mi je manjkalo to raziskovanje novih krajev in odkrivanje lepih ter zanimivih lokacij. Danes ti predstavljam idejo za izlet za vso družino – MotorikPark Gamlitz.

MotorikPark Gamlitz

motorikpark-gamlitz-motorični-park-enodnevni-izlet

MotorikPark Gamlitz je največji motorični park v Evropi. (Ja, tudi jaz sem bila zelo presenečena nad tem dejstvom!) Ponuja 41 postaj in več kot 150 načinov vadbe. Postaje so namenjene različnim načinom vadbe in vzpodbujajo tako motorične sposobnosti kot tudi ravnotežje, dodane pa so tudi osnovne fitnes naprave in vadbe za moč. MotorPark Gamlitz pa ponuja tudi naravne bazene z možnostjo kopanja.

motorikpark-gamlitz-motorični-park-enodnevni-izlet
Lokacija

Motorični park se nahaja v kraju Gamlitz, na avstrijskem Štajerskem, približno pol ure oddaljenem od Maribora. Avstrijska vinjeta ni potrebna, saj se v osnovi voziš po regionalni cesti. Malo izven kraja Gamlitz, navigacija te brez problemov pripelje do tja, so pa tudi table – ko si v bližini, pa tako ali tako vidiš veliko tablo za ‘MotorikPark Gamlitz’.

Postaje in vadbe
motorikpark-gamlitz-motorični-park-enodnevni-izlet

Kot že rečeno, motorični park Gamlitz ponuja 41 postaj, s kar 150 načini vadbe. Postaje so razporejene po travniku, žal pa ni dosti sence, večina jih je razporejenih na soncu. Priporočam klobuk/kapo in obvezno zaščito pred soncem. Prav tako pa nekaj za pit, je pa tam tudi gostilna (kjer govorijo tudi slovensko 😉 ), z dokaj (za Avstrijo) normalnimi cenami.

Zabava za vso družino?
motorikpark-gamlitz-motorični-park-enodnevni-izlet

Največje vprašanje dneva. Je MotorikPark Gamlitz primeren za vso družino ali je bolj za otroke? No, jaz sem ugotovila, da je absolutno primeren za vse! Manjši otroci lahko marsikaj počnejo ob pomoči staršev, večji otroci se bodo brez problema zamotili sami, ogromno postaj pa je težavnostno primernih tudi za odrasle. Tukaj samo povem, da je pri nekaterih vajah imel težave tudi Jan.

Moje mnenje
gamlitz-avstrija-motorični-park

MotorikPark Gamlitz priporočam vsem, ki si želite preživeti nekaj ur na svežem zraku, ob vzpodbujanju svojih motoričnih sposobnosti. Vsem, ki se radi zabavate in vsem, ki si želite malo izziva. Motorični park Gamlitz je super tako za kratek izlet kot za celodnevni izlet. Mi smo bili tam nekaj več kot 2 uri, toliko, da smo ‘predelali’ vse postaje, če bi pa želeli še uživati, se kopati in počivati, pa bi bila to še ura do dve več.

Moja najljubša postaja

Meni je bila najbolj všeč postaja, ki poteka po eni strani naravnega bazena in je namenjena bosim nogam. Po potki, ki je sestavljena v več delov, se namreč sprehodiš bos, v vsakem delu pa je nekaj drugega, od kamnov, dtoržev do lesa. Zdelo se mi je zelo zanimivo in to sem z veseljem preizkusila.

motorikpark-gamlitz-motorični-park-enodnevni-izlet

Na testu ravnotežja sem padla, saj ga praktično nimam in vse, kar zahteva višjo raven ravnotežja ni zame. Dobesedno padla nisem, ampak predvsem zato, ker sem se dobro ocenila in dovolj hitro odnehala, preden bi bila nesreča.

motorikpark-gamlitz-motorični-park-enodnevni-izlet

Postaje za moč pa so mi pokazale to, kar tako ali tako že vem. Moči v rokah pač nimam. Na poligonu sem prišla kar daleč, zaključila pa sem tam, kjer bi se mogla z rokami prenesti preko. Pač ne gre.

Pomembne info

VSTOPNINA: Je ni. Plačljivo pa je parkirišče, 1,50€/uro.
KJE? Blizu kraja Gamlitz, avstrijska Štajerska. (nekje pol ure vožnje iz MB)
KAKO? Z avtom, dosegljiv po regionalni cesti, avstrijska vinjeta NI potrebna.
KDO? Primeren je za vso družino, tako za otroke, kot odrasle.
KAJ? Motorični park, z zunanjim fitnesom, naravnim bazenom, kampom in gostilno.

Za več informacij pa poglej na njihovo spletno stran, ki je žal samo v nemščini. Nekaj informacij pa ponuja tudi TA spletna stran (v slovenščini).

Xoxo, A.

P.S.: Za več idej, kam na izlet, pa si klikni TUKAJ. 😉
Če si MotorikPark Gamblitz že obiskala, pa mi zaupaj svoje mnenje. Ti je bilo tako všeč kot meni?

Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja