Lepota

Potovanja

sal-cape-verde-zelenortski-otoki-veter-wind

Osebno

Nekaj sladkega (in recept)

Ko ti postrežejo nekaj sladkega in zraven poješ še skoraj kozarec, potem pa mimogrede navržejo, da je izredno enostavna, seveda zaprosiš za recept. In ker je sladica bila všeč tudi vam, bom ta recept delila z vami. In še sreča, da je ravno sezona jagod, saj so ravno jagode glavna sestavine tegale kozarčka.

Kaj potrebuješ?

nekaj-sladkega-jagode-recept-sladica

Jagode  – kolikor želiš, več jih imaš, bolj poln bo kozarec
Jagodni žele

Želatino 6 lističev
Alpska smetana 2x 125ml
Nesladkan kakav 60g
Sladkor – v original receptu 80g, jaz predlagam manj
Vodo

Nekaj sladkega – Kaj narediti?

https://justajda.com/tag/recept/

Za začetek naredi prvi sloj – jagodni. Jagode narežeš na koščke in po receptu na embalaži naredi jagodni žele. Natoči žele v kozarčke, nekje do dveh tretjin in v žele zmešaj jagode. Nato kozarčke postavi v hladilnik in pusti nekaj ur, da se vse skupaj ohladi in dodobra strdi.

Ko je jagodni sloj ohlajen, je čas za čokoladni sloj. Najprej v hladno vodo za nekaj minut namoči liste želatine, v tem času pa segrej smetano. V segreto smetano vmešaj liste želatine, da se stopijo, nato pa dodaj še sladkor in kakav. Ko imaš dodobra zmešano, to vlij na vrh jagodnega sloja v kozarčkih. Ohladi še to, po želji okrasi in ta da, sladica je narejena!

nekaj-sladkega-recept-jagode

Tole je moj prvi recept na blogu. Vesela bom, če mi boš povedala, kako se ti zdi in če naj še kdaj objavim kak recept. Naj pa že zdaj povem – pri receptih iščem lahke, hitre in zanimive recepte, kar ta vsekakor je, se strinjaš?

Xoxo, A.

Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja