Lepota

Potovanja

sal-cape-verde-zelenortski-otoki-veter-wind

Osebno

Recept: Pečen mango s pistacijami

Okej, verjetno že veš, da nisem ravno odlična kuharica. Ma, ja, sej skuham, ampak nekeag (pre)velikega veselja do kuhinje pa nimam. Svetla izjema so sladice. Če so enostavne, seveda, profi pač nisem. Tokrat ti predstavljam en super enostaven recept, ki je dovolj simpl tudi zame. Predstavljam ti recept za pečen mango s pistacijami.

Pečen mango s pistacijami

recept-pečen-mango-s-pistacijami-kotanyi

Jaz obožujem mango! V vseh oblikah, na vse načine, v vseh verzijah. Od Tajske naprej pa sploh. Mango mi je pač njama! Pistacije pa… no, meni osebno so odlične! Tokrat sem od podjetja Kotanyi dobila že sesekljane, ki so odlične za sladice, saj se ne rabiš mučit in jih sama sekljat. Prfekt! 😉

Recept

Kot rečeno, neki zakomplicirani recepti niso zame. Več kot pol ure dela… Me že ne vleče več. Prav tako iščem enostavne recepte, z osnovnim delom – peka, kuhanje, mešanje, itd. 😉 No, ta recept je odličen za vse, ki ste kot jaz pa tudi za vse, ki obožujete mango. Iskreno, najtežji del je olupiti in narezati mango!

recept-pečen-mango-s-pistacijami-kotanyi
Sestavine (za dve osebi):

1 mango
1 vrečka Kotanyi sesekljanih pistacij
malo masla
malo javorjevega sirupa
(sladoled po želji in okusu)

Navodila za pripravo:

Najprej prereži mango. Kako to narediš? Nimam pojma, jaz ga dam Janu v roke. V osnovi bi bilo tudi čisto dobro, če mango razrežeš na koščke, je lažje, ne izgubiš pa ničesar!
V ponvi stopiš malo masla in na maslu popečeš mango. Tukaj se lepše popečejo koščki, saj so polovičke zaobljene.
V drugi posodici na hitro popražiš pistacije.
Mango daš na krožnik, po okusu dodaš javorjev sirup, če pa nisi za sladko, lahko ta korak tudi preskočiš, posipaš s pistacijami in… TA DA! No, po želji lahko dodaš še sladoled – jaz sem dodala PIU okus mango in perfekcija, ti rečem!

recept-pečen-mango-s-pistacijami-kotanyi

Celotna priprava traja 10-15 minut, odvisno od tega kako dolgo se ubadaš z rezanjem manga. Rezultat je odličen, mango in pistacija gresta odlično z roko v roki in to je recept, h kateremu se bom jaz zagotovo vrnila! Njama!

Kaj praviš, so ti moji recepti všeč? Še kdaj objavim kakega?

Xoxo, A.

Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja