Nohti, Lepota, Mollon Pro

Nohti: Izgleda težko, a je zelo lahko

mollon-pro-1-907-dry-water-marble-easy-nail-art

Obožujem poslikave na nohtih. In včasih sem res ogromno ustvarjala, risala po nohtih, se izživljala, si vzela čas. Ker pa mi te dobrine zadnje čase konkretno primanjkuje, iščem rešitve, kako še zmeraj imeti poslikanje in umetelne nohte, brez da bi potrebovala pol dneva, da ta videz dosežem. Danes ti predstavljam videz, ki izgleda zakomplicirane, a je v resnici zelo enostaven za uporabo.

KAJ POTREBUJEŠ?

-mapico (srajčko)

-lake za nohte (jaz sem izbrala dve barvi – Mollon Pro Pure White in France, lahko pa jih, seveda, izbereš tudi več)

-zobotrebce

-pinceto

POSTOPEK ‘ POSLIKAVE’

mollon-pro-1-907-dry-water-marble-easy-nail-art

Najprej si vzameš nekje 15minut časa in na mapico z lakoma ustvariš poslikave. Najprej z enim lakom narediš pravokotnik, nekje v velikosti tvojega nohta ali večje, in nato z obema lakoma izmenično delaš kaplje na to površino. Ko imaš pikic dovolj, z zobotrebcem potegneš po pikicah in tako nastane res zanimiv in zapleten vzorec. Kak vzorec ustvariš, koliko je pikic in podobne zadeve, so odvisne čisto od tvojega okusa in želj. Ko to ponoviš 10x in imaš tako na mapici 10 pravokotnikov z vzorcem, daš mapo nekam, kjer ni v nevarnosti – pred živalmi ali pa da bi se nanjo kaj odložilo. In za nekaj urc pozabiš na vse skupaj. Jaz ti predlagam, da to narediš kak dan prej, recimo zvečer pred televizijo, naslednji dan pa samo uporabiš. Jaz pa sem to naredila zjutraj, dokončala pa zvečer.

POSTOPEK ‘UPORABE’

mollon-pro-1-907-dry-water-marble-easy-nail-art

Nohte seveda najprej očistiš starega laka, oblikuješ in naneseš podlak. Ko je podlak suh, naneseš en sloj laka, enega izmed dveh, s katerimi si ustvarjala včeraj – predlagam, da tistega, s katerim si delala pravokotnike (v mojem primeru je to roza). Naneseš ga noht po noht, vmes pa s pinceto odlepiš pravokotnik z mapice in ga daš na noht. Priporočam ti, da vmes malo počakaš, da se plast laka na nohtu malo posuši, da lahko potem lažje nežno pritisneš. Ko se ti zdi, da je ‘nalepka’ varno na svojem mestu, si naredila svoje! Zdaj samo še s škarjicami odstraniš odvečni del, s čopičem in acetonom popraviš rob, počakaš, da se spodnja plast laka posuši, naneseš nadlak in ta-dam, noro izgledajoč videz je tu!

mollon-pro-1-907-dry-water-marble-easy-nail-art

PAZI!

Pazi, da na mapo naneseš dovolj debel sloj laka, če je pretanek, se ne bo dal lepo odstranit, temveč se bo trgal!
Pazi, da bo pravokotnik na mapi suh, drugače se ne bo dal lepo odlepit!
Pazi, da so vsi pravokotniki dovolj veliki, torej VSAJ TAKO VELIKI KOT TVOJ NOHT ali večji!
Pazi, da očistiš zobotrebec med vsakim pravokotnikom, ali pa še večkrat! (Kako? Enostavno, obriši ga v mapico)
Pazi, da je plast laka res, res tanka, da se ne ‘spoca’ čez rob obnohtne kožice!
Pazi, da je plast laka na nohtu nekje med mokrim in suhim, ne več čisto mokra, ne pa tudi suha, takšna ‘lepljiva’ naj bo! (Ponavadi je to par min po nanosu laka)
Pazi, da tako z lakom kot z nadlakom lepo zapreš rob nohta, da bo poslikava trajala dlje!

mollon-pro-1-907-dry-water-marble-easy-nail-art

TRAJANJE

Vse skupaj, brez vmesnega čakanja, da se posuši in brez piljenja nohtov, je trajalo dobre pol ure. Približno petnajst minut mi je vzelo, da sem ustvarila vzorce. Bi šlo še hitreje, pa sem ustvarila nekaj več, preizkušala, fotografirala, snemala in… je šlo 15 minut. In zvečer še dodatnih petnajst, da sem vzorce nanesla na nohte. V teh petnajstih minutah je tudi čas, ki sem ga namenila nadlaku in njegovemu sušenju.

mollon-pro-1-907-dry-water-marble-easy-nail-art

Končna ocena? Meni je ta videz noro všeč in zagotovo preizkusim še v kakšni drugi barvni kombinaciji! Imaš ti morda kakšno idejo ali pa željo, katere barve naj uporabim naslednjič? Svojo barvno kombinacijo lakov lahko poiščeš v spletni trgovini Mollon Pro.

Xoxo, A.

**Objava je bila pripravljena v sodelovanju s podjetjem Mollon Pro**

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja