Lepota

Potovanja

sal-cape-verde-zelenortski-otoki-veter-wind

Osebno

Potuj z mano: Dan na Bledu

Bled

Dan na Bledu. Kako sem ga preživela, kaj sem počela in kako sem se imela? Pa začnimo na začetku 😉
Slovenija ima mnogo prelepih kotičkov in eden izmed teh je zagotovo Bled, s svojim otočkom in gradom. Vsak korak je idealna priložnost za fotografijo in zagotovo je to en izmed nujnih enodnevnih izletov vsaj enkrat v življenju. Zdaj, v zimskem, prazničnem času, je tam še toliko lepše. Danes ti predstavljam svoj

DAN NA BLEDU.

Začni ga s kavo ali čajem. Res je, plačala boš malo več, kot si navajena, ampak postrežba, ambient in razgled sta vredna. Gostilnic in restavracij je kar nekaj, tako da sem prepričana, da boš tudi ti našla tisto, ta pravo za svoj okus. Če pa ti ni prehitro, pa je tudi kremna rezina obvezna! Seveda je skoraj nujno, da izbereš gostilnico in mizo z razgledom na jezero;)dan na bledu bled slovenija

Sprehod!

Od enega konca Bleda do drugega, ob jezeru. Ali pa gor, na grad. Povsod je lepo. In sprehod je res obvezen, sploh, če je vreme lepo. Najlepše je zjutraj, ko še ni toliko turistov in imaš Bled skorajda zase. Če si jutranji človek in si tam pred deveto, pojdi najprej na sprehod in nato na čaj, saj bo bolj malo odprto. Izkoristi priložnost za pogovor, uživaje in zadihaj s polnimi pljuči. Ne pozabi pa tudi na vse instagramarske kotičke, kjer se lahko slikaš 😉

Jaz se res rada sprehajam in sprehod ob Blejskem jezeru je res čudovit. Za vsakim ovinkom se ti odkriva prekrasen pogled, povsod naokoli je čudovita narava, še lepše pa je, če je zraven tega še mir. Zame je sprehod pravi začetek za popoln dan na Bledu.

dan na bledu bled slovenija

Uživanje!
dan na bledu bled slovenija terme živa
Razgled iz term Živa

Bled ima, vsaj zame, terme z najlepšim razgledom v Sloveniji – terme Živa. Zagotovo priporočam obisk, ne samo bazenov, temveč tudi savn. Panoramska savna in zunanji bazen imata namreč božanski razgled na grad in jezero. Savne so urejene, programi zanimivi in, po mojih izkušnjah, ponavadi v njih ni preveč ljudi.

Terme Živa pa ponujajo še druge storitve, priporočam kopel v dvoje. Ko vstopiš v prostor, vidiš ogromno masažno kad, polno pene in vse diši, veš, da je to to. Zraven pa ti pustijo še vodo in oreščke. Čista zmaga! Pa tudi masaža je bila odlična. Jaz imam rada močnejše masaže, take, da čutim, da dejansko je masaža in ne božanje in to jim je tudi uspelo. Ven sem prišla tako spočita in odličnega počutja, da ni za povedat!

Na vsakem koraku – v savnah in pri masažah – imajo na voljo veliko izbiro čajev, v savnah pa imajo tudi sveže sadje. Aja, za vse otroke (po srcu), terme Živa imajo tudi tobogan!

dan na bledu bled slovenija terme živa

Na koncu pa sledi še izlet po Bledu zvečer, ko se prižgejo luči in je vse čarobno in mistično. Odvisno od tvoje lokacije, si lahko privoščiš daljšega ali krajšega, mene je čakala še dolga pot do doma, zato se nisem smela kaj preveč zamudit. Ampak je bilo res lepo!

dan na bledu bled slovenija

Aja, pa še nekaj – Bled je lep v vsakem letnem času 😉

Si ga že obiskala? Kateri kotiček pa je tebi najljubši? Kako bi pa ti preživela svoj dan na Bledu?
Xoxo, A.

2 komentarja

Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja