Lepota

Potovanja

sal-cape-verde-zelenortski-otoki-veter-wind

Osebno

Maistrov stolp, Zavrh

Nedelje so za izlete, sej to že vsi vemo! 😉 Današnji izlet je bil v Zavrh, povzpela sva se na Maistrov stolp in se naužila prekrasnega razgleda. Če ne veš, kje to sploh je, naj te potolažim, tudi jaz nisem.

Maistrov stolp, Zavrh

maistrov-stolp-zavrh

Maistrov stolp je 17m visok kovinski stolp v kraju Zavrh v Slovenskih goricah. Postavili so ga v spomin na Rudolfa Maistra, ki je v teh krajih počitnikoval. Načrt za stolp je zasnoval njegov sin, na začetku pa je bil stolp lesen, a je bil v neurju poškodovan. Tako so na njegovem mestu postavili tega, ki stoji še danes, kovinskega.

Kako do tja?

Brez navigacije…težko. Če vsaj približno ne poznaš krajev. Zadnjih nekaj ovinkov sicer so table, ampak skoraj do konca pa si prepuščena sama sebi.
Je pa to v Zavrhu, manjšem kraju v središču Slovenskih goric in spada pod občino Lenart.

Kako na stolp?
maistrov-stolp-zavrh

Kot že omenjeno je Maistrov stolp visok 17m in na vrh vodijo ozke stopnice. Žal druge možnosti kot vzpon po stopnicah enostavno ni. Ne bom rekla, da je izredno zahtevno, saj jih ni tako dosti, a vseeno bodi pripravljena na vzpon.
Vstopnine ni.

Pa na vrhu?
maistrov-stolp-zavrh

Na vrhu si nagrajena s krasnim razgledom! Čeprav je med najinim izletom kar pihalo, je še zmeraj bilo lepo. Vidi se vse do Koralp v Avstrijo! Res nekaj posebnega. Razgledna ploščad ni velika, tako da si ne predstavljam, da na njo gre kaj dosti ljudi. 😉

Pa potem?

Midva z Janom sva potem izlet podaljšala do Murske sobote, kjer sva se najprej ustavila pri Expanu. Potem pa sva skočila še v sam center Murske sobote. Zakaj pa ne.
Je ša v bližini stolpa tudi Maistrova spominska soba, a je midva nisva obiskala.

Tako. Izletov ni nikdar dovolj, tudi če so takšni, krajši. Za tega sva si vzela nekje pol dneva, saj je kar blizu doma. Za obisk stolpa sva potrebovala nekje 20 min. A si ga že obiskala?

Xoxo, A.

Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja