Potovanja

Božična bajka in Mozirski gaj

mozirski-gaj-božična-bajka

Mozirski gaj že četrto leto predstavlja čudovito pravljico, ki so ji nadeli ime Božična bajka. In meni je, KOČNO!!!, po štirih letih uspelo to Božično bajko videti. Vsako leto sem gledala fotografije drugih in upala, da bo končno uspelo to videti tudi meni. No, zaseden december mi je to vsako leto preprečil, ampak letos pa mi je končno uspelo! Ker pa je še nekaj časa, da Mozirski gaj obiščeš tudi ti, sem svoje misli in fotografije strnila v tej objavi!

MOZIRSKI GAJ

mozirski-gaj-božična-bajka

Če Mozirskega gaja še ne poznaš, naj ti ga na hitro predstavim. Mozirski gaj je park cvetja, v Mozirju, na severu Slovenije. Čudovit je v vseh letnih časih, pozimi pa ga preoblečejo v čudovito pravljico, sestavljeno iz 1.500.000 lučk.

BOŽIČNA BAJKA

Božična bajka je, kot že povedano, magična pravljica v Mozirskem gaju. 1.500.000 lučk, postavljenih v resnično magično deželo. Prvo pravilo obiska Božične bajke? Obišči jo po temi! 😉 Sicer se Mozirski gaj odpre že ob 16.00, ampak da lučke resnično pridejo do izraza in magija zaživi, je tema obvezna. Park je odprt do 21.00, tako da boš zagotovo imela dovolj časa za obisk!

Za hojo, ogled in, seveda, fotografiranje si vzami vsaj uro in pol časa, je res vredno! Sprehajalne poti so urejene, ti pa vseeno priporočam dobro obutev, da te ne bo zeblo ali ožulilo. Hoja po Mozirskem gaju ni naporna, edini ‘podvig’, ki ga na sprehodu po parku srečaš, je vzpon na stolp, od koder je res krasen razgled na celoten park in lučke!

mozirski-gaj-božična-bajka
Zakaj je Božična bajka všeč meni?

Že ob vstopu v Mozirski gaj sem se počutila kot da vstopam v pravljico. Lučke, lučke povsod! To pa še ni vse, v parku so poskrbeli tudi za zvočno kuliso, celotno Božično bajko spremljajo tudi božične pesmi in vzdušje je enkratno! Resnično vstopiš v nek drug svet, ki te ponese v to (pred)božično vzdušje! Ker, bodimo iskreni, s trenutnim toplim, deževnim vremenom, zunaj vzdušje ni čisto nič božično…

mozirski-gaj-božična-bajka

Naslednja stvar, ki me je prepričala je čarobnost samega kraja. Lučke res izgledajo magično in skoraj ‘za vsakim vogalom’ sem Janu povedala, da “Kako je tu lepo!”. Ker je res! Lepo, magično, pravljično, čudovito! In zato je resnično vredno obiskati Mozirski gaj v decembru!

mozirski-gaj-božična-bajka

In zadnja stvar, zakaj priporočam obisk so, seveda, fotografije. Midva sva v razmaku slabih dveh ur naredila res ogromno fotografij in mislim, da ni ene, za katero bi lahko rekla, da je slaba! Že samo v tej objavi jih je ogromno, pa sem res naredila selekcijo. Pa dejansko mi je proti koncu res že presedalo to neprestano slikanje, haha, ampak, če pa je tako lepo!

Edina stvar, ki je manjkala…

Je bil sneg! Samo predstavljam si lahko, kako čudovito izgleda Božična bajka v snežni odeji. In resnično mi je žal, da nas je tokrat zima pustila na cedilu in božič ne bo bel. Si pa resnično želim, da bi do 5.1. zapadel sneg, do takrat je namreč Mozirski gaj odprt. Če pa se slučajno vreme odloči in nam da kaj snega do takrat, pa si lahko prepričana, da se vrnem in si ogledam magično pravljico tudi v beli preobleki!

Pa še nekaj tehničnih podrobnosti…
mozirski-gaj-božična-bajka

Torej, Mozirski gaj. Če se pelješ v Mozirje, te table usmerjajo dalje, tako da ne bo velikih težav. Parkirišče je dovolj veliko (in brezplačno!). Vstopnina? 6€. Odpiralni čas pa od 16.00-21.00. Joj, pa še ena pomembna ‘malenkost’ – vstopnice lahko plačaš samo z gotovino! Ali pa jih kupiš preko spleta… Aja, pa v samem parku je gostilnica, ena pa je pred parkom. Ampak, iskreno, lepše se je vsesti med lučkami in tam spiti čaj, kavo,… Cene pa so normalne in nič kaj zasoljene!

Xoxo, A.

P.S.: Če iščeš še kakšno idejo za (pred)božični izlet, je tukaj tudi moja objava o Gradcu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja