Ideje za darila: Naredi sam - svečnik

Božič se bliža in čas je za darila! Zame so najlepša darila, ki so narejena po principu 'naredi sam'. Malo trudi, nekaj časa in kanček iznajdljivosti je potrebno, da je božično darilo posebno in unikatno. Ker za celotno družino težko poiščeš darila, ki jih resnično potrebujejo in ker na koncu dneva je misel tista, ki šteje! (No, pa da se družina zbere in poveseli...)

BOŽIČNo DARILo

Že nekaj let je pri naju z Janom božična tradicija, da nek del daril za družino in prijatelje izdelava sama. Lani sva podarjala domače marmelade, predlani doma narejena mila, letos pa sva se odločila, da bo ženski del družine za darilo prejel doma narejene svečnike.

Zakaj svečniki? Obožujem svečke in svečnike! Ko sem iskala za idejami sem ob pogledu na fotografijo svečnika rekla, to je to. Potem sem si ogledala še sam postopek in je res enostaven, tako da dilem več ni bilo.

diy-naredi-sam-bozicno-darilo-svecnik

NAREDI SAM: SVEČNIK

Idejo za okrasitev sem našla na Pinterestu, z rahlimi spremembami pa ti jo predstavim danes tukaj. Kaj torej potrebuješ, da sama okrasiš svečnik?

Jaz sem za svoje svečnike izbrala kar čisto enostavne kozarčke iz Kik-a, seveda pa lahko ti izbereš obliko in velikost, kakršna ti je najbolj všeč. Priporočam, da so stranice čisto gladke, velikost pa takšna, da jo lahko lepo primeš v roko in da lahko enostavno v kozarček postaviš svečko.

POSTOPEK

1.) Trakovi

diy-naredi-sam-bozicno-darilo-svecnik

Najprej na kozarčke nalepi trakove. Washi tape je odlična izbira za to, saj ga najlažje nalepiš, seveda pa lahko izbereš trakove iz blaga ali karkoli drugega in v tem primeru posežeš po lepilu. V primeru, da uporabiš washi tape, brez problema greš na naslednji korak, če pa si na kozarčke karkoli lepila, pa počakaj, da se lepilo posuši.

2.) Okrasitev

Korak, pri katerem potrebuješ štiri stvari: kozarček, gobico, Mod Podge ter sol. Kozarček primi v roko, najlažje tako, da daš prste v kozarček, tako da se zunanjega dela ne dotikaš. Potem pa enostavno z gobico nanašaš Mod Podge, s prsti pa sol. Priporočam, da to delaš po korakih ter ne namažeš celotnega kozarčka naenkrat, saj se zna zgodit, da se bo Mod Podge vmes že posušil 😉 Aja, pa ne nanesi soli do konca lepila, ampak si pusti mali trakec, da boš lahko nanesla nadaljevanje lepila.

3.) Sušenje
Ko s soljo posipaš celoten kozarček, je čas, da se lepilo posuši. Enostavno kozarček odložiš na ravno površino in pustiš na miru. Sušenje traja kar nekaj časa, jaz najraje pustim kar cel dan, najlažje pa preveriš tako, da z roko potipaš - če je sol trda in ne gre nikamor, je zadeva suha.

Tako, to je vsa umetnost! Vse, kar še potrebuješ je čajna svečka, ki jo gorečo daš v kozarček. Ideja je odlična tako za božično darilo, kot samo za okras. Odlično namreč zgleda na polički. Mene spominja za zasnežen kozarček in mi je res zelo všeč!

Pozabila sem že, kako fino je ustvarjat! Vsako leto decembra ob ustvarjanju božičnih daril noro uživam, 'naredi sam' sistem mi je res nekaj najlepšega! Razmišljam, da bi med cilje za 2020 dodala - več ustvarjaj 😉 Kaj praviš, je to dober cilj?

Priznam, rada ustvarjam na ta lahek način, težavni in dolgi postopki niso zame 😉 Zmeraj tudi na koncu vse skupaj naredim 'po svoje'. V prvi vrsti me muči dostopnost ustvarjalnega materiala, saj za inspiracijo večinoma gledam tuje spletne strani, v tujini pa imajo drugačen ustvarjalni material kot pri nas... Ampak potem malo preverim, kaj je kaj in poiščem naše alternative.

Kako pa si ti z ustvarjanjem? Ti je všeč? Rada ustvarjaš ali pa enostavno nimaš žilice za to? Pa darila, imaš raje doma narejena ali kupljena? Vesela bom tvojega mnenja!

Xoxo, A.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja